Американски колеж - двадесета тема

• 53 126
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
А катинарите върнахте ли? Защото ако не, няма договор! Аз днес установих, че нашите си седят в у-ща, ама не са предадени незнайно на кого и сега трябва пак да ходят.
В родителския engage не намирам инфо за върнати неща.  Къде да гледам? Децата си видяха в тяхната система, че им липсват катинарите.

# 466
  • София
Kassi, имаха дълъг мейл и там ги подсетиха и за катинарите.

Спиди изпращат SMS. Обаждате им се и се разбирате кога и как да си получите пратката. Аз съм ги молила да я насочат към удобен за мен офис до поискване и съм уговаряла колко да я задържат при тях.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 11:35 от Prizma

# 467
Не знам защо, но моите и двамата не са го видяли и днес останаха много изненадани! Аз също нямам мейл с катинаронапомняне Sad Емоцията при посещение в училище и срещите им дойде в повече. Силно развълнувани, са забравили за всичко важно, което е трябвало да свършат. После пак имаше ходене  ... много емоции донесе това връщане на учебници у нас.

# 468
  • София
Договорите могат да бъдат получени от друго лице, и от офис, куриерите са гъвкави. И сроковете също - нас няколко години подред ни уцелваха в Щатите, та ги връщахме подписани в началото на септември (август няма никой в учебен отдел).

# 469
  • София
Мерси  Sharky*, значи да съм спокойна.

Kassi, всичко върна в деня, в който връщаха и учебниците. Аз, не знам къде да гледам, но тя си следи някакви отметки имало в тяхната система и каза, че всички чавки са налични.

# 470
  • София
Мейл за приключване на годината и аз нямам Simple Smile
Но се започна- къде ми е кутията на хромбука, трябва ми маска, имам ли снимка...  накрая погледнах и аз мейла и по спомен пишеше за катинарите.

# 471
Браво! Много сте организирани ! У нас беше: урааааа ще се видя с този, с онзи, после ще излезем с други, а накрая ще хапнем еди къде си Simple Smile а аз: къде са ви кутиите, трябва ви маска, портфейла да не забравиш, зареди си телефона, ... глезльовци! И после, половината на несъвършени, ама емоционално препълнени Simple Smile

# 472
Приятна ваканция!

По наше време имаше и деца, които се местеха да учат средно  образ. в чужбина .
Нашият випуск започна 144 и завърши 133. ( две деца със сигурност отидоха в чужбина,. Едното след 8 кл.
 Другото по програма трябваше да е 1 год в Шотландия, но много се харесаха взаимно и си завърши там ).
Та причини много и разни. Чувам че има и заминали за Швейцария, но не познавам.

# 473
  • София
Е, kassii, по-добре като при вас. Моята си е стегната (в смисъл на притеснена) по принцип. През цялото време търсеше и се шашкаше за нещо, а аз повтарях: "по-спокойно, по-спокойно!" Моята майка живее близо до колежа, та реших да метна колежанката с кола, а аз да посетя мама докато тя се оправи. И по пътя: О, ужас, забравила си ученическата карта, сега дали ще я пуснат на бариерата? Но на връщане вече беше ухилена до ушите де.

# 474
  • Край морето
Здравейте,

Мен са ме обхванали едни съмнения.... и се чудя накъде.
Тинейджъра е приет, но е от тези деца, които разчитат на природна интелигентност и малко работа. Винаги да е по малкото съпротивление. Добре е, доколкото мога да преценя, с природните науки но езиците .... там е трудно. Щом нещо трябва да се пише.... забрави.
Учителката му по мат. ни пусна мухата за СМГ.  Имал нестандартен начин на мислене и търсене на решенията. Знам, че двете училища са много различни и двете имат положителни и отрицателни страни .... и в главата ми става все по-голяма каша.
Въпросът ми е към майките, чиито деца са с математическа насоченост - как се чувстват децата Ви в АК?

# 475
  • София
Въпросът ми е към майките, чиито деца са с математическа насоченост - как се чувстват децата Ви в АК?
Да, и на мен ми е интересна тази тема.

# 476
la_sonrisa Не е хубаво да се обобщава и генерализира, но ще си позволя да коментирам с надеждата да е полезно в избора ви. 

АК няма фокус над математика.  Математиката е един от многото предмети с еднаква тежест спрямо другите.  Ако има засилен интерес, ще има въможности като елективи и клубове да го развива, но много често натоварването по всички други предмети взима превес и времето за специализирани интереси е много ограничено и те страдат.  Също така не може да се очаква, че в АК ще има някаква среда от повече математици, които да се дърпат и мотивират един друг.  Мотивацията по математика ще трябва да идва от него самия.  Работната дисциплина и организацията на времето ще са много ключови.

В същото време, в АК се пише много както по български и по английски, така и по други предмети като история и тн.  Повечето писане е на английски и чуждите учители много държат на този формат.  Има много строги правила и детайли, които трябва да се спазват стриктно при писмените задания.  Ще му бъде предложена много помощ и съдействие, ако му е трудно, но с отношение тип не ме бива и това е положението, няма да стигне далеко.  Ако изостава по някой предмет, ще трябва да работи много повече от съучениците си. 

Ето защо и АК не е добър избор за деца, които обичат малко работа.   В АК или ще превъзбитат едно такова дете, или то ще е в долната част на випуска като академичен успех и мотивация.  Не мисля че очакване да го превъзпитат и радикално променят е много реалистично и вероятно.

За СМГ не мога да помогна с коментар, тъй като само мога да предполагам кои от тези неща важат и кои не там.  Има потребители в темата, които биха могли да споделят пряк опит и да ви насочат.

# 477
А аз имам ужасно глупав въпрос: часовете по музика и рисуване дали са часове за отмора и творчество или ги спукват и там от учене и контролни?

# 478
  • София
С уговорката, че моят син не е математик, АК успя да го превъзпита - от “не ме бива за това” на “системно” учещ. Е, не направи от него математик, но ако съдя по каката, каузата още не в загубена (тя изкара втори мейджър математика в АУБГ).

На 13 г. е трудно да се вземе решение, но ако  смятате да прави кариера само с математика, АК не е мястото.
...
По арт и музика учат лексика и теория (това е част от общата култура), не е точно да си почиват. Но няма да го скъсат за фалшиво пеене.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 13:26 от Sharky*

# 479
Мария, не са за отмора в прекия смисъл. Изучават да кажем - История на изкуството и то на англ ( поне някога 😊😊😊)

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 12:38 от rosss

Общи условия

Активация на акаунт