Американски колеж - двадесета тема

• 53 123
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
А аз имам ужасно глупав въпрос: часовете по музика и рисуване дали са часове за отмора и творчество или ги спукват и там от учене и контролни?
Хич не са за отмора. Синът ми завърши с 5 по Art, защото за контролното въобще не беше учил и получи 3. После що проекти написа, за да "хване" 5...И така ще си му стои в дипломата тази 5-ца. Т.е. учи се по всичко, не както аз си мислех.

# 481
  • София
А аз имам ужасно глупав въпрос: часовете по музика и рисуване дали са часове за отмора и творчество или ги спукват и там от учене и контролни?

Часовете са приятни и от малкото без високо натоварване. Тестове се правят по един на предмет на година/срок, а материали за подготовка се дават предварително и не са обемни. Прави се и по една презентация на срок - за музикант, направление в изкуството, художник. Представят се в час. И по двата предмета успех 6 се постига съвсем нормално, а съм от родителите, които смятат, че натоварването е високо и отличен успех изисква много здрава работа.

Мнението на mitochindria за математиката съвпада с моите впечатления. С уточнението, че в 11 и 12 клас занапред ще има профили с математика и  ще се следва учебната програма за профилирана подготовка. Ако търси по-високо от това ниво, ученик в колежа трябва да намери време, мотивация и начин за самоподготовка. Миналата година поне седем единадесетокласници са намерили начин да го постигнат.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 15:38 от Prizma

# 482
Здравейте,
имате ли информация относно вече предоставен отговор за АК за отпускане на финансова помощ за бъдещите осмокласници през 20/21? Срокът е до 10ти юли, но ми е интересно как става уведомлението - по имейл ли, по телефон ли?  Предвид това, че документи за финансиране се подаваха до 26/06 очаквах по-скоро да дадат отговор, но честно казано нямам опит с АК.….
Благодаря предварително. 

# 483
  • sofia
Здравейте,
имате ли информация относно вече предоставен отговор за АК за отпускане на финансова помощ за бъдещите осмокласници през 20/21? Срокът е до 10ти юли, но ми е интересно как става уведомлението - по имейл ли, по телефон ли?  Предвид това, че документи за финансиране се подаваха до 26/06 очаквах по-скоро да дадат отговор, но честно казано нямам опит с АК.….
Благодаря предварително. 

И аз искам да попитам същото, тъй като все пак трябва да се вземе решение къде да се запише детето, а срокът на АК е до 14, което реално е първия ден за записване от първо класиране в ДГ.

# 484
Отговор получавате по мейла. Срока, който е даден за получаване на отговор се спазва, т.е не закъсняват. Предполагам, че може ден по-рано да получите обратна връзка, но не по-късно.

# 485
Датата за съчинение на допуснатите да се борят за пълно финансиране е 10.07. Предполагам тях вече са ги известили. Другите май ще чакаме 10.07 за крайна цена за следващата година. Последните дни са най-дълги. Това чакане е много изтощително.

# 486
Малко по-късно се включвам по темата за "тотото", но не мога да не споделя. Абсолютно не съм съгласна, че децата приети след 50 място са играли тото.
Дъщеря ми е приета на 57 място и детето си е решавало стриктно задачите. Стигнало й е времето за всички задачи, няма такива, на които е заградила просто отговор. Е, на есето резултатът й е по-нисък от очакваното, въпреки че на пробните изкарваше много добри проценти. От там деца с по-ниски резултати на математиката, но висок процент на есето я изпреварват. Но така е, за това есетата не са ми любими, колкото и да обичам да пиша. Защото при тях 2+2 понякога е равно на 6. Но пък и при есето няма как да се играе тото и разчитаме на субективното виждане на проверяващите.
При този определен като "лесен" изпит от децата процентите са особено важни, а не местата, на които са приети. Защото за разлика от 10 места, разликата в процентите варираше в рамките на 1 процент.
И това означава ли, че 28-то момче, което е с процентите на 57-та ми дъщеря, но е до 50то място, също е играло тото?
Моля ви, изпитът не е само знания, а моментно състояние и късмет също.
И ако приемем, че е играла тото в АК, дали на НВО щеше да има 100 точки по математика и 91.5 по БЕЛ?
Нека не омаловажаваме труда, на никое дете. Какво значение има на кое място са приети, важното е после как ще се представят в колежа.
Дъщерята на моя позната влезе от последните и завърши сред отличниците на своя випуск.

# 487
Montal,
Хич не се връзвай на подобни изказвания. Лично за мен такова генерализиране е напълно недопустимо. Детето ти е умно! Представила се е повече от брилянтно. Това е най-важното!

# 488
Естествено, че не важи за всички и всяко дете. Но такъв формат допуска това да се случи. Разбира се, че ако се случва са единици.
Не разбирам хората как четат.
Винаги съм давала примери как последните приети стават първи. Дори случаят на човека, който държа реч на заеършването на нашия випуск е такъв.

# 489
  • Край морето
Датата за съчинение на допуснатите да се борят за пълно финансиране е 10.07. Предполагам тях вече са ги известили. Другите май ще чакаме 10.07 за крайна цена за следващата година. Последните дни са най-дълги. Това чакане е много изтощително.

Мария77, писмата за намаляване на таксите са изпратени. Проверете си пощата.

# 490
  • Sofia
юхууу, чакаме новините, Мария Simple Smile

# 491
Да, днес го получих. Постът ми е от вчера, когато са получили одобрените за явяване за пълно финансиране.
Отстъпката е както пишете: поносима, но не комфортна. Ще мислим до понеделник.

# 492
Явно тази година е така, ние не получихме никаква, а сме далеч от състоятелни Laughing
Със съпруга ми нямаме нито един стаж в сивия сектор, и двамата за 20+ г. трудов стаж, декларирали сме си всичко коректно и точно.
Надявам се само, наистина отсъпките да са ги получили нуждаещи се хора, а не такива които могат да си "произведат" каквато сл.б. за доходите ги устройва Mask

# 493
  • София
Здравейте, ние сме сред поканените да се явят на изпит за пълна стипендия, което много ни радва. Дано да се пребори детето и да й дадат такава.
Имам един въпрос - някой знае ли дали пълните стипендии са 4 или 5? Информацията от сайта е противоречива (или аз нещо не разбирам правилно): "Колежът предлага четири пълни стипендии за новоприети ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас – две стипендии „Полански" и по една стипендия „Обербауер", „Гипсън“ и „Стипендията Теодора и Дарина Спасови – първата стипендия от български граждани”. "

СтефиЗ, не знам за другите, аз мога да кажа, че също нямаме един лев недклариран доход. Работата и на двама ни е такава, че всичко е съвсем легално.

# 494
  • София
Според моя прочит стипендиите са пет - четири се отпускат от борда на настоятелите и една се предоставя от сем. Спасови.

Общи условия

Активация на акаунт