Номинации за театрална постановка на 2024 г.

• 3 693
  • 56
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, любители на театъра. Решихме (по пример от други теми) да се опитаме  да номинираме най-добрите постановки, които сме гледали през 2024 г. Няма значение кога е била премиерата на постановката, нито в кой театър или град се играе, важното е да сте я гледали през изминалата година.
   Може да номинирате своите топ 3 постановки за 2024 г. Срокът е до 31.01.2025 г, след което ще преминем към гласуване. Може, ако желаете да коментирате и да обосновете избора си. Само ще помоля да напишете и в кой театър е гледана постановката. Очаквам номинациите ви!

# 1
  • София
Хайде, още под въздействието на днешната , първа. Като е много трудно да избера три, но...
1. Дишай- Сфумато
2. Бащата- Народен театър
3. Аз и ти преди ние- Сити Марк арт център

# 2
sea, благодаря, че се зае с тази инициатива.и отделяш от времето си Heart

Моите топ 3 за 2024 са:
1. “12-те гневни” - театър Възраждане. Сюжет, актьорска игра, атмосфера - изключително завладяващи. Това са сигурно най-неусетно отлетелите 2 часа в театрална зала..
2. “Бащата” - Народен театър. Мнооого ме докосна и натъжи. Трудно ми е да коментирам.
3. “Аз, досадникът” - театър “Сълза и смях”. Най-любимата ми комедия, която през 2024 гледах за втори път. Единственият й недостатък е, че след нея мускулите на лицето ме болят от смях Simple Smile

# 3
  • софия
Пиша имената на постановките, които гледахме миналата година. Част от тях са с премиери в стари сезони. Трудно ми е да ги подредя, защото всяка от тях е топ с нещо различно:
Prima Facie - Топлоцентрала
Малки красиви неща - Театро
Оръжията и човекът (лека, забавна, класически театър) - НТ
Светици и перверзници - Сатиричен театър

# 4
Имам само топ 2. Гледах доста неща, за жалост доста посредствени за моя вкус. Но темата е за положителни номинации, та:

1. Заклеваш ли се в децата - ФКЦ Варна; страхотна комедия с Весела Бабинова и Владо Зомбори. Имаше смях, романтика, драма и много истини за живота.
2. Отчаяни съпрузи 2 - ФКЦ Варна; явно 2024 ми върви на Зомбори Simple Smile

# 5
  • София
Пиша имената на постановките, които гледахме миналата година. Част от тях са с премиери в стари сезони. Трудно ми е да ги подредя, защото всяка от тях е топ с нещо различно:
Светици и перверзници - Сатиричен театър
Звънче, моля те избери 3 от тях.

# 6
  • софия
Нека са новите постановки:

# 7
1. Сеч. Една възбуда. - Топлоцентрала
2. Обещанието.  - Сфумато
3. Надежда - Топлоцентрала. Сега се играе в бар Шрьодингер.
( И трите постановки са извън държавния репертоар и на пръв поглед изглеждат скромни, но по мое мнение са виртуозни и много висока топка, що се отнася до драматургия, режисура, актьорска игра. )

# 8
Много ми е трудно да избера само 3 за 2024, тъй като изгледах наистина великолепни неща... Но нека бъдат:
1. Дишай (Сфумато).
2. Празникът (МГТЗК).
3. Граф Монте Кристо (Младежки).

# 9
Включвам се и аз, макар че да се огранича в 3 ми е трудно, но:
“Фиеста”- НТ
“Дишай”- Сфумато
“Празникът” - Малък градски

# 10
  • София
Моите са:
"Бащата" - Народен
"Синът" - Народен
"Prima Facie" - Топлоцентрала.

# 11
  • София
1. Дишай (Сфумато) - много вълнуваща постановка, цял един живот, пресъздаден без декори и костюми, и въпреки това правоподобен
2. Едип и пророците (ДТ Пловдив) - страхотна смесица на модерно с класическо
3. Prima Facie (Топлоцентрала) - огромен талант и много важна тема

# 12
1. Бащата - Народен театър
2. Живак - City Mark center
3. Разделям двойки по домовете- Младежки театър

# 13
1. Венецианският търговец - Народен театър
2. Любов и коварство - Народен театър
3. Граф Монте Кристо -Младежки театър.
На 3 място поставям и "Три сестри" Театър Възраждане.

Гледала съм и "Синът" и " Бащата", но на мен не ми въздействаха така силно, както на другите хора. Синът даже го гледах с моя син, който е на същата възраст, като лирическия герой. И на детето не му въздейства особено. Каза, че 90% от съучениците му са деца на разведени родители и никой не страда така мъчително. И слава богу де ...

# 14
Благодарности за темата и на всички включили се. Много добър ориентир и идеи могат да се черпят.

Не са ми актуални и адекватни номинациите, за което се извинявам:
Миналата година успях да гледам само спектакъла Грамофон и Свободно падащи истории. Вълнуващи и изпълнени с много раздаване и страхотна енергия от Виктор Калев и Мария Касимова-Моасе.

Втората гледах в Theatro отсам канала, а първата беше към инициативата „Театър в планината“.

При следващия ми престой в България през тази година, ще мога да видя Отчаяни съпрузи и дебна дати след февруари за Чамкория.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 15:53 от Аня

Общи условия

Активация на акаунт