Номинации за театрална постановка на 2024 г.

• 3 697
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Кажете ми моля като изтече срока за даване на предложения, по колко гласа искате да имаме за класиралите се постановки - по 1 или по повече?

По един е най-коректно, според мен.

# 31
  • София
И още нещо да питам. За момента имаме 2 постановки с 6 гласа, 1 с 5 гласа, една с 3 гласа и 5 с по 2 гласа. Тези с две да отиват ли на финално гласуване? Според мен трябва да отидат тези с 3+, вие какво мислите?

# 32
И аз предлагам при анкетата да има само един глас като опция.
А в самата анкета е по-добре да се включат и тези предложения, събрали и две номинации.

# 33
  • София
И моите три:
"Дишай"- Сфумато
"Шаферки завинаги" - Сатиричен театър
"Сирано дьо Бержерак" - Татър на армията

пп:  "Фицрой" (МГТ) и "Светци и перверзници" (Сатирата) за малко изпаднаха Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 13:09 от molive

# 34
  • София
Моите три номинации:
1. "Йоан - синът на гърма" (Люмиер, НДК)
2. "Ива е онлайн" (Театър 199)
3. "Приятно ми е, Ива" (Театър 199)

# 35
  • София
От постановките, които гледахме през миналата година, 3-те които най-силно ме впечатлиха, са:

1. Чамкория
2. Антигона
3. Венецианският търговец

# 36
За финалното гласуване - според мен е добре да бъдат включени първите пет постановки /в краен случай всички получили повече от един глас/ събрали най-много гласове до края на този месец.

По отношение на броя гласове, които могат да се дават при гласуване - не повече от 2-3 гласа, ако имаме около 10 постановки, или 1 глас в случай, че трябва да се избира между 4-5.

# 37
  • София
В момента гласовете, които имат повече от 1 глас са 10, не знам, на мен твърде много ми се струват.
Тези с 3+  гласа са 4.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:37 от sea.sea

# 38
На гласуване отиват тези с три или повече гласа. Всеки гласува с един глас. Силно препоръчително е да гласувате само за постановка, която сте гледали. Иначе е тъпо.

# 39
1. Богът на касапницата
2. Светици и перверзници
3. Перфектни непознати

# 40
  • София
Лично за мен крайното гласуване не е от толкова голямо значение, всеки ще гласува за постановка, която така или иначе е предложил, няма как да гласува за нещо, което не е гледал. По-голям интерес е самата класация, според събраните номинации, например: Дишай събира 10 номинации, Бащата - също 10, Чамкория - 9 и т.н. в низходящ ред, дори и тези с по една номинация - все пак някой е отличил постановката в личния си топ 3.
Може да има гласуване, естествено, но списъкът с номинациите е смисъла и идеята на упражнението и аз лично го чакам с интерес (нали ще има списък?)  Kissing Heart

# 41
  • София
Ще има хора, чиито номинации няма да стигнат до гласуване, така че те, ако решат, ще трябва да гласуват за постановка, за която не са дали глас.
Припомням, че срокът за гласуване е до края на утрешния ден- 31.01.2025 г. На 01.02.2025 г. ще бъде публикувана темата, където ще може да дадете своя глас. ( Така се практикува в темата за гласуване на книги, така мисля да го направя и тук).
За момента постановките, които отиват на гласуване са:
1. "Дишай" - 6 гласа
2. "Бащата" - 6 гласа
3. "Prima Facie"- 6 гласа
4. "Чамкория"- 4 гласа
Желаетелно е наистина да не се гласува за постановки, които не са гледани.
Срокът за гласуване мисля да бъде до 10.02.2025 г.
Номинациите за 2025 г мисля да ги направя през декември и другият януари живи и здрави ще изберем постановката на 2025 г.

# 42
  • софия
Eeeee, ама за мен всички са 1. Как ще избера една?

# 43
sea.sea, супер си! 🤩

# 44
  • София
Eeeee, ама за мен всички са 1. Как ще избера една?
Може би трябваше да направим номинациите само за новите постановки, както е за Аскеер и Икар или Оскарите…така щеше да се открои една, но пък много щяхме да ограничим избора, тъй като не всеки гледа всички нови постановки всяка година.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:44 от Olive

Общи условия

Активация на акаунт