Американски колеж - двадесета тема

• 53 060
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • sofia
а вие преди това бяхте ли кандидатствали за намаление?
Да, дадоха ни 40%, но в семейството ни има болна баба, чиито лекарства са доста скъпи и реално единствено таксата ни отказа.

# 631
тогава ако предложението е само за една година спонсорство, добре го обмислете, несигурността за следващите години ще си остане, но пък ако е за всичките - не виждам какво да му мислите Simple Smile

# 632
  • В офиса
тогава ако предложението е само за една година спонсорство, добре го обмислете, несигурността за следващите години ще си остане, но пък ако е за всичките - не виждам какво да му мислите Simple Smile
antea, не се шегувай. Как си представяш, че се разиграва историята. Идва благодетелят, сяда на диванчето и вика: "Аз тук по едни 5 хилки искам да давам на година, ама искам да си избера на кого, я ми дайте да видя" Носи там служителката от администрацията наръч есета и тестове. Благодетелят почва да чете: "А, това ми харесва, даже много ми харесва. Ей на това дете ще дам парите" Служителката отнася другите есета и тестове и звъни на семейството.
Толкова абсурдно ми изглежда. Ако ти искаше да подкрепиш някого, нямаше ли да го направиш официално, нямаше ли да кажеш - "давам на най-талантливия млад писател", например, нямаше ли да искаш да избереш измежду повече от едно дете, да ги помолиш поне едно мотивационно писмо да ти напишат, изобщо да го облечеш в някаква форма на обективност и селективност.
Казах, че млъквам и е добре да го направя.

# 633
  • София
Тази година продължава да бъде странна.

nati67, аз бих поискала да видя как ще е оформено това в договора.

# 634
  • sofia
Тази година продължава да бъде странна.

nati67, аз бих поискала да видя как ще е оформено това в договора.
Напълно съм съгласна

# 635
antea, не се шегувай. Как си представяш, че се разиграва историята. Идва благодетелят, сяда на диванчето и вика: "Аз тук по едни 5 хилки искам да давам на година, ама искам да си избера на кого, я ми дайте да видя" Носи там служителката от администрацията наръч есета и тестове. Благодетелят почва да чете: "А, това ми харесва, даже много ми харесва. Ей на това дете ще дам парите" Служителката отнася другите есета и тестове и звъни на семейството.
Толкова абсурдно ми изглежда. Ако ти искаше да подкрепиш някого, нямаше ли да го направиш официално, нямаше ли да кажеш - "давам на най-талантливия млад писател", например, нямаше ли да искаш да избереш измежду повече от едно дете, да ги помолиш поне едно мотивационно писмо да ти напишат, изобщо да го облечеш в някаква форма на обективност и селективност.
Казах, че млъквам и е добре да го направя.

мисля, че практиката с частни спонсори, които сами да си избират кого да финансират, не е чужда на американската образователна система, сега как се оформя това в Колежа нямам идея наистина, аз самата съм учудена от развитието, което споделя nati

# 636
  • София
Нати, поздравления за детето, каквото и да решите! Ако американецът е харесал есето на детето (извинявай, не запомних на кое място сте и какъв процент има общо) съжалявам, че не бих могла да го прочета. Надявам се да е нещо нестандартно и право в целта. Успех и късмет на това съкровище, накъдето и да се насочи!

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 19:49 от Gorg0nzola

# 637
  • София
Необичайна е годината и могат да се очакват необичайни неща. И аз се шокирах първоначално, но не е задължително да е нещо съмнително или нередно. Нати ще си го провери на място.

# 638
Поздравления и от мен! Дано не е някаква злонамерена шега, защото ми звучи просто невероятно. За мен е странно някакъв американец да седне да чете есета написани на български. Преди да теглиш документи, провери всичко на място.

# 639
  • София
Може и да е свързано с това https://www.acs.bg/bg/news/the-american-college-in-sofia-to-dire … eduction-program/ /googlish ме насочи в седмокласната тема/. И аз първо се замислих колко преводача са превеждали есетата за американеца Joy , но по-вероятно е от АК да са предложили няколко избрани есета на дарители. Дарение с модалитети е възможно и може дарителят да постави условие за целта на дарението. Но е важно да се провери дали това дарение ще покрие целия срок на обучение, защото ако без него таксата е непосилна за семейството, може да стане доста неприятно в по-късен етап.

# 640
  • София
Не ви ли хрумва, че този американец може да е президента на Колежа? Отделно учителят-легенда Йънгс също говори и пише на български (освен че има българка съпруга). Не е толкова невъзможно.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 22:17 от Sharky*

# 641
Аз не бих изтегляла документите докато не проверя в администрацията лично и на място... Станала съм мнителна и един телефонен разговор не би ме накарал да прецакам налично класиране/записване, защото може и фалшиво да е. Дано не е, но... изглежда супер странно!

# 642
при всяко положение една писмена комуникация, идваща от официалния имейл на Колежа, щеше да е по-разумно решение за подобно предложение

# 643
  • София
Ако правилно си спомням, АЕГ не е първо желание в държавното класиране, така че все още може да се изтеглят документите по записването и да се подаде заявление за второ класиране, което ще осигури повече време за проверка, ако е необходимо такова. Wink

# 644
Кога изтича срока? А щом са решили за записване, а не второ класиране, то АЕГ е предпочетено в последния момент... Документи могат да се изтеглят и между класиранията, и след второ, и след трето... Но гадаем в момента за ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт