Американски колеж - двадесета тема

• 53 079
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Поздравления Звънче! Чаках този момент!
Какви са критериите за кандидатстване за пълна стипендия? Оценките от изпит или доходи на семейството?
П.С.
Искам да пратя своите прегръдки на дамата от Варна, чиито син беше приет! Госпожо, имате основание да се гордеете с детето си! И не съжалявайте за решението си! Човек не знае какво печели, когато губи

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 18:28 от Г-жа Рамацоти

# 586
И моята щерка е поканена. При нея обаче драмата е пълна ту иска много в АК, ту много във ФЕГ. Колебанието е голямо, но има срок до утре да реши.😊

# 587
  • В офиса
Meцане, не си прав за критиките. Като липсват определени дразнители, гледай какъв конструктивен разговор се получава. Аз в темата за СМГ взех да настъпвам мотиките, а тук съм като у дома си.

# 588
  • София
Хайде на бо-за-та! Много се радвам за всички вас.

Тинки, обичам те!

# 589
  • sofia
Какви са критериите за кандидатстване за пълна стипендия? Оценките от изпит или доходи на семейството?
П.С.
Искам да пратя своите прегръдки на дамата от Варна, чиито син беше приет! Госпожо, имате основание да се гордеете с детето си! И не съжалявайте за решението си! Човек не знае какво печели, когато губи
От колежа бяха дадени необходимите документи за попълване  . Ако ще ходите на второ класиране, мисля че не можеше да се кандидатства за намаляване на него , но не съм уверена .

# 590
  • София
Звънче, Честито!
много се радвам, че децата сбъдват мечтите си.
Доколкото съм чела би трябвало да е дохода, но смятам и че оценките също се взимат в предвид.
Николета и аз се чудехме дали биха я поканили за пълна стипендия, макар доходите ни да са добри и да не бих очаквала сериозна или изобщо отстъпка. Тъй като обаче и пълна стипендия нямаше да промени решението и желанието и за СМГ реших да не рискуваме да отнемем евентуално поканата за пълна стипендия на дете, което наистина мечтае да учи в АК и има нужда от тази отстъпка.

# 591
  • София
Скрит текст:
П.С.
От колежа бяха дадени необходимите документи за попълване  . Ако ще ходите на второ класиране, мисля че не можеше да се кандидатства за намаляване на него , но не съм уверена .
Може, но първо трябва да се запишеш и да платиш първата част от таксата /която не помня колко беше/ и после да подадеш документи за намаление и да чакаш решението.

# 592
П.С.
Огромно благодаря, точно в момента имам нужда от тези думи, дори и да звучат като утеха... Още ближем рани и днес цял ден ще се пръсне главата ми. Синът ми също се колебае, казва, че иска да учи в АК, но според мен си представя студентаки живот, т.е далеч от нас. За съжаление трудно споделя, в момента дори виждам, че е тъжен от решението ми (чак се замислих дали да не звъня да се моля утре на колежа да го запиша, въпреки че срокът беше днес... ) Истината е, че бяхме настроени за по-голяма отстъпка, т.к беше поканен за пълна стипендия. Може би от там дойде заблудата ни. А и липсата на време, вчера разбрахме цената, а днес трябваше да пътуваме за София, си оказа влияние.
И все пак връщане назад няма... Продължаваме напред Simple Smile

# 593
  • sofia
Искам да попитам дали на втория език се стига до ниво Б1 , или е на по високо ( от чисто любопитство ).

# 594
Всички поканени за стипендия ли са в топ 10 на приетите? Моята беше 9-та сред момичетата и не й стигна да я поканят за второ есе. При нас таксата беше такава, че не се наложи сериозно обмисляне кое от двете желани училища да се избере, което като се замисля спести куп терзания на детето дали е взело правилното решение. Естествено, вменявам си вина, че не мога да осигуря възможност на детето за избор, който си извоюва, но по-добре аз да съм тази с душевния дискомфорт Simple Smile. Животът продължава, нищо фатално не се е случило.

# 595
  • В офиса
Мария, няма връзка класирането. Моята бе 2-ра, като освен това точно годината на кандидатстване аз се бях върнала на работа след майчинство, а мъжът ми бе на борсата (т.е. доходите ни са били съвсем невисоки за 1 година назад) А ние сме 6-членно семейство. Пак не бе сред поканените. Мисля че стипендиите се взеха от деца на около 30-50-о място тогава. (познавам 2 от децата, и двете от провинцията, едното от многодетно семейство)

# 596
37мо място беше синът ми и беше поканен. Всичките ни доходи са видими, т.к работим на заплати в сфери, в които няма сив сектор.

# 597
О, не, никого не обвинявам, че е скрил доход, дано не ме разбрахте погрешно!
Бях чула  че има значение мястото в класирането с поканата. Явно е заблуда.

# 598
Да, явно е заблуда.
За съжаление обаче аз пък познавам дете, което ходи с доста скъпи автомобили и шофьор до училище и в същото време беше поканено за пълна стипендия...Хвана ме яд, но такъв е животът, не всичко е честно.

# 599
  • София
О, не, никого не обвинявам, че е скрил доход, дано не ме разбрахте погрешно!
Бях чула  че има значение мястото в класирането с поканата. Явно е заблуда.

И аз значи съм била в заблуда. Знаех, че призово класиране не води до покана за стипендия, но мислех, че за покана роля имат не само доходите,  но и резултата от приемния изпит.

Общи условия

Активация на акаунт