Тренировки в домашни условия - 105

• 40 407
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Личните ми впечатления са, че дори да търсиш фитнес инструктор, по-добре да търсиш такъв, който е кинезитерапевт по образование. Очевидно говорим за различни травми (макар че, за съжаление, до 10-15 години се виждам на твое място), но е common sense, че трябва да се поддържа достатъчна балансирана мускулатура, която да обезпечава стабилна, контролирана мобилност на ставата. Инструктурите масово ги е страх и просто спират всякакво натоварване, за по-лесно и за да са спокойни, че няма да навредят.
100% подкрепям!

Степ не препоръчвам - има си натоварване директно в коленете немалко, има си и среден към висок импакт. Но си спомних за нещо друго любимо и съвсем нелеко от годините, когато мен много ме боляха колена и избягвах много видове фитнес - упр. със фитнес топка, а да не забравяме и еластичните ленти!

Adam Ford /Swiss Ball има и upper/lower body series, но в момента не ги намирам на Ютюб, хммм, девойки, помагайте! А сериите по-долу, въпреки, че целят абс/кор реално работят цялото тяло. Има и варианти на пилатес на фитнес топка също, както и йога.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7E63E17143009D5C

https://www.youtube.com/watch?v=HtrYVS1c6mI
https://www.youtube.com/watch?v=77PLafu-GIo
https://www.youtube.com/watch?v=9BqLl-Ua0xE

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 16:56 от Agent Provocateur

# 361
  • Пловдив
Здравейте!
За днес Хич Чизъл Ендурънс, една от много харесващите ми тренировки. Качила съм 1 кг 😱 не е незнайно как, знайно е, ама просто ми писна, та писна 😡 Утре вечерта тръгваме ЗА Рила, дъжд не дъжд, каквото, надявам се да на кача повече, до сега не ми се е случвало да отслабвам обаче от походите, колкото и тежки да са. Предполагам, защото гледам да ям, не искам да пропадна някъде от изтощение. 😅
Спринки, да, във ФЕГ си остана и на 1, и на 2 класиране. Аз имам моите съмнения, но той е доволен, след испански предпочитал френски, макар аз да предпочитах немски, но все пак той ще ходи на училище, не аз. Ще видим дали ще го научи в крайна сметка.
Духче, горе главата!
Непо, де се губиш?

# 362
  • Бургас
evenfall, Агент, много ви благодаря, точно нещо такова исках, което да ми даде отправна точка. При мен не е травма, а естествено остаряване, така го описа доктора, предразположена съм към ставни заболявания, каза още, че може би след години (надявам се много) ще се наложи смяна на ставите. След инжекцията с ХК нямам болки и се очаква да е така около година или малко повече, трябва обаче да се пазя и за това искам да си подбера правилните упражнения, така че да запазя мускулния си тонус и да не влоша състоянието на коляното.
Моята топка не е точно топка, а нещо подобно на това https://www.emag.bg/gimnasticheska-topka-roler-maxima-310677-90h … mp;scenario_ID=49, но мисля, че пак ще стане. Даже отивам да пробвам Simple Smile
Още веднъж благодаря момичета, знаех си че тук ще срещна разбиране.

# 363
Йен, добре дошла.  

За вдъхновение пускам моята треньорка и професионална каскадьорка Ханка Дворска, с операции и на двете колена, с  чужд мускул на единия крак, и плеяда от стари травми, които тя успява да заобикаля:
https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/kaskaderka-hana-dvorska- … pomenete-40006438

Ще намериш и ти своето което няма да навреди. Важното е да не се отказваме.

Аз съм официален астматик, потвърдено от различни лекари. Без майтап, но ги игнорирам. Официална забрана за спорт от лекар имам от 2002.Joy

Днес час йога, силова крака, след малко ще тичам.
Щях да съм на 0 вгх, ометох половин Линдт с портокал. Innocent

# 364
  • 1st floor
Любче, тук съм, но не намирам време за нищо. След работа е ужасно топло у нас и само се чудим къде да изчезнем на по бира. Сутрин нямам никакво време...четири месеца ставах без аларма в 4-5, сега съм като пребита и едва ставам в шест за работа. В събота бяхме на Мальовица, в неделя отчитам седем км бягане. Беше хладно и страхотно. Едно куче ме придружаваше и ми се радваше бясно Simple Smile, като накрая се прибрах цялата в кални петна от него. Имам план през уикенда за 11км и Вихрен, но да видим....
Дези, защо астматиците не трябва да тренират? Аз още не съм официална, а съм съмнителна астматичка! Grinning

# 365
Heпо, заради дискова херния имах забрана. А алерголожката твърди, че умерено трябвало- много са зле, безумци са просто, що се отнася за спорт. Ако беше вярно, нямаше да ме дават за пример на подрастващи (и не само).

И лекарства ми предписа, трагедия пълна.
Важно е оборот да имат.

Попаднах на ортопед маратонец обаче, много як пич! На едно мнение сме- use it, or lose it. И колкото повече, толкова повече. И на последно място- Мизуно не. Не знам защо, според мен е индивидуално. На мен и без това не са ми идеални, освен за разходка.

# 366
Йен, още един глас да потърсиш кинезитерапевт/ рехабилитатор.
Аз лично горещо препоръчвам Габриела Субашка, както и класовете на сестра й- Инес Субашка. Има и индивидуални, и групови тренировки, както и онлайн класове /от тях тези по мобилност са вълшебни просто/. Отделно,  и двете качват доволно инфо и клипове в нета напълно безплатно. Може да им хвърлиш по едно око, да видиш дали ще ти допаднат.
Също бих препоръчала фитнес- клуб "Феерия"- там тренировките също са индивидуални, с персонален треньор, като всички си разбират от работата, имат нужния ценз и образование. Едната им зала е на "Казбек", Борово; другата е на 5- те кьошета.
Това в случай, че си в Сф. Иначе те също качват доста неща в нета.

Отчетът ми е скучен- йога и ходене пеша при всяка възможност, дори на температури 35+. От утре започвам по- активно да включвам и мобилност.

# 367
Йен, таебото е относително щадящо без ритниците напред, които може да се заменят с колена. Как го усещаше преди инжекциите? И препоръчвам наколенки. Ограничават риска от травми.
Скоро някой питаше за muscle burns fat. Bb са пуснали рекламната тренировка. Видя ми се средно ниво - приятни силови упражнения с кардио интервали със скачане на въже, но аз си живея с представите за възможностите си отпреди половин година. Сигурно ако я направя, ще имам едноседмична мускулна треска.
https://youtu.be/j-2Nz_buCog

# 368
Моят отчет също е скучен. Тази седмица си почивам със спининг тренировки. Вчера 38минути, а днес само 30. Имах нужда от почивка след 8седмици с ХиЧ. 😃
Резултатите ми от програмата са следните: 1.7кг свалени 😂 (вече 62,3кг),  -1см бедра, -2,5см ханш, -2см корем -2см талия. Мерки в момента ханш: 93см, бедра- 53см, корем 82см, талия- 68см, колена- 36, прасци - 36см. Имам снимки, но не ми харесва как изглеждам в горната част 😂. Някак твърде мускулеста и се надявам след седмица без тежести леко да се подобрят нещата, че ми идва твърде атлетично като гледам сега. 😂 Имам да чистя още мазнини по бедрата и корема. Надявам се да сваля още 1-2см от въпросните “проблемни” зони.Така също се харесвам. Blush
Скрит текст:

П.С. Редактирам се. Слагам снимка от 16.05. Тогава започнах тренировки с една полска треньорка по препоръка на Звезди Heart. Без тежести за две седмици и веднага след това започнах ХиЧ.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 23:37 от besyto

# 369
Wow! Besyto, wow! 💪🍻 Браво! Страхотна!

# 370
Леле, разликата е просто феноменална. Респект, Беси!

Люба, къде ще ходите в Рила?
Уж и ние мислим в събота, но май пак ще вали.

Аз имам две дискови хернии на врата от камшичен удар с кола. Така и не намерих добър кинезитерапевт. Ходих при една прехвалена, която само масажи правеше.
Всичко с подскоци на два крака модифицирам.

# 371
Беси, респект!
Йен и аз съм на мнение - use it, or lose it. Аз съм с проблем на ставата на големия пръст на крака. Модифицирам всичко със скачане и бягане, но компенсирам с колело и йога.
Привет на всички познати муцунки Simple Smile

# 372
Беси, изглеждаш феноменално! Браво!

Йен, добре дошла! Успех с намиране на баланса!

Ризова, браво на детето! Немският и на мен никога не ми е бил на сърце ...

Отчет 10 км бягане покрай океана, после разходка из местните баири, за завършек стоях на плажа и се любувах на природната гледка и на сърфистите. Моите хора (децата) категорично отказаха да идват на поход и ги пратих с ММ да огледат революционерите в щатската столица.

# 373
Ooo, Портланд, Орегон!

Модификациите са много важни! Дори абсолютно конвенционални програми са изпълними с умно модифициране!

Еди, добре си си дошла и ти!

Беси, каквото и да напиша, малко ще е! Браво, момиче! Ти винаги работиш до резултат! Как е мъничката?

# 374
  • Бургас
Добро утро, спортяги, аз тренирам вечер, та първия ми отчет е за снощната тренировка. Пробвах тази на Адам Форд с топката - така, нямам проблем със силата и издръжливостта, но баланса...... На няколко пъти едва не се пребих, та ще трябва сериозно да поработя над това. Крака правих с ластик, но имам само един и май не е точния, ще огледам довечера за комплект от няколко. В крайна сметка много съм подценявала натоварването, което може да се постигне с ластици и топка, не ми се струваше достатъчно, но с добре подбрани упражнения се получава чудесно.

Бесито, изключително впечатляващ резултат за много кратко време. Само с тренировка ли го постигна или и хранителен режим?

Относно use it, or lose it - напълно подкрепям, то какво да им пазя на тези колене, ако няма да ги ползвам.

Благодаря на всички ви за топлия прием, наистина човек се чувства много уютно в тази тема Simple Smile

Хубав ден момичета!

Общи условия

Активация на акаунт