Тренировки в домашни условия - 105

• 40 346
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Аз се отчитам с два дена походи из Витоша. Ако тази седмица успеем да идем и на Рила, ще съм много доволна.

Днес ще направя нещо малко за корем.

Дух, какъв е този протеинов хляб?

# 541
# 542
  • Бургас
Добро утро, отчитам същата тренировка като предишната - кардио и knees friendly workout.
Храненето ми е добре, но все се намира някакъв ангажимент навън и не мога да тренирам всеки ден, и спрях да свалям кг.

# 543
Орхидея, честито!!! TadaTadaTada
Ще си повторя пожеланията от предния път- лека и безпроблемна, а накрая едно усмихнато и палаво бебе желая! Kissing Heart

Моето трениране последните близо два месеца е основно събиране и разопаковане на багаж, пускане на перални, простиране. В промежутъците- доста ходене. На кантар не съм стъпвала отдавна, но храната е добре (количество и качество). Сега, като се замисля, сладко не съм яла повече от месец.

Хубава, успешна и усмихната седмица!

# 544
Ходи ми се на Рила, Пирин, но сега имам работа...
И тук, във Влахина планина, има заслужаващи върхове. Но де да знам къде е българско, къде македонско. Ще ме приберат за нелегално минаване на границата Simple Smile

Днес 15 км, почти равничко.
Пилатес ми се прави, привечер!

# 545
Приключи и последната ни почивка за лятото, беше прекрасно! Simple Smile Тренирах с Хедър в хотелската стая.
Вчера обаче като се върнахме веднага метнах силова Leaner legs. Днес най-вероятно ще направя pull day.

Агент, дръпнах си я и аз STS, мислех да я направя зимата, но нямам търпение и май ще я започна другата седмица.
Специално за тестването на 1RM (виждам, че упражненията, за които е важно да се тества 1рм са отбелязани с 4 и 5 звездички и мисля да тествам основно тях), да попитам кога и как е подходящо да се прави - например тествам няколко упражнения за един ден и не тренирам друго, защото най-вероятно няма да мога или тествам едно упражнение и после си правя тренировката за деня, така обаче ще отиде много във времето, понеже упражненията не са малко.
Или въбще нищо не тествам, защото аз и без това си знам 70-80% от 1RM, понеже в момента тренировките, които правя така или иначе са с този интензитет...просто в третия мезоцикъл, където интензитета е 80-90% просто ще вдигна малко тежестите, така че да ми е трудно за 8-9 повторения. Thinking

# 546
11/33 Rowing 44 min
12/33 Rowing 33 min
13/33 Rowing 69 min
Агент, дръпнах си я и аз STS, мислех да я направя зимата, но нямам търпение и май ще я започна другата седмица.

Специално за тестването на 1RM (виждам, че упражненията, за които е важно да се тества 1рм са отбелязани с 4 и 5 звездички и мисля да тествам основно тях), да попитам кога и как е подходящо да се прави - например тествам няколко упражнения за един ден и не тренирам друго, защото най-вероятно няма да мога или тествам едно упражнение и после си правя тренировката за деня, така обаче ще отиде много във времето, понеже упражненията не са малко.
Или въбще нищо не тествам, защото аз и без това си знам 70-80% от 1RM, понеже в момента тренировките, които правя така или иначе са с този интензитет...просто в третия мезоцикъл, където интензитета е 80-90% просто ще вдигна малко тежестите, така че да ми е трудно за 8-9 повторения. Thinking
Арсен, аз бих постъпила така (което изобщо не те ангажира теб да го направиш по този начин)

Разпечатваш си документа с упражненията и преди всяка тренировка си тестваш 2-3-4 максимума за различни!! големи мускулни групи! Или в седмицата преди да почнеш като подготовка си отделяш по 15-20 мин на ден за тестове.
Защо големи МГ - защото очаквам точно там да имаш съществени разлики с това, което вдигаш сега, когато си мислиш, че работиш на 70 % от максимума си. Големите мускулни групи са много силни и 80+% от трениращите вкъщи често дори нямат тежести, достатъчно високи за да установят истинския си 1 реп макс ( а тези трениращи в зали често имат психическа бариера да качат още кг на щангата/лег преса/етц.). А малките мускулни групи, които така и така винаги са поне частично ангажирани да подпомагат големите не са толкова критични и ако знаеш, че 70% за бицепс са ти Х кг не е висша математика да си изчислиш колко ще са ти 100% (1 реп макс.)

Не ти препоръчвам да пропуснеш тестването - програмата е базирана на презумпцията, че работиш на ръба на възможностите ти във всеки мезоцикъл! Ще си компрометираш и резултатите и усилията, а вярвай ми, хич няма да ти е лесно! Чети си документацията и ползвай и workout manager + калкулатора на сайта на Катето! Създай си профил обезателно и го ползвай, ще ти облегчи живота!
https://cathe.com/workout/

И обезателно разказвай подробно тук, ще ми е много интересно да те чета, дори и да не реагирам навреме и адекватно с въпроси! Успех! Много ти се радвам, да знаеш!

PS Чети и тук!!!
https://cathe.com/tutorials/one_rep_max/

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 22:41 от Agent Provocateur

# 547
Здравейте, момичета 🙂
Може би не ме помните, но миналата година бях известно време с вас и тъкмо набрах инерция и взех, че забременях.
Родих преди точно два месеца и от две седмици съм отново домашно-тренираща.
За съжаление цяла бременност нямах възможност да продължа с тренировките и сега започвам пак от нулата. Като кг успях да удържа фронта - започнах от 52, качих 13, в момента съм 54. Обаче съм като козунак. Имам си хранителен режим, съобразен с кърменето, но всичките мазнини от дупето и краката, направо не знам как ще ги боря!

# 548
Започнах Low Impact 2 на FB. Вчера беше  пилатес и силова за долна част, днес - горна.
Амели, да е здраво бебчето и много да ви радва. Разбира се, че ще влезеш във форма, важното е че си започнала Wink
Приятен ден на всички!
ПП От 3 дни правя вакуумките от първия клип, който пусна Агент и имам такава мускулна треска на страничните коремни мускули, каквато не помня отдавна.

# 549
  • Пловдив
Здравейте!
Амели, честито, да ти е живо и здраво бебчето! Сигурна съм, че ще пребориш 2 кг, които са нищо, и ще си върнеш стегнатата форма. Винаги е по-лесно, когато няма човек да сваля.
Аз отчитам понеделник - Хамър кондишънинг, а вчера Чизъл Пауър. Вчера имах доста МТ, че направих със сина 5 мин. от 22мин.Хард корпс на Тони и явно си ме подовърши. Днес продължаваме по ред, утре ще за минем за 3 дни малко на моренце и пак няма да се тренира, после 1 седмица каквото наваксаме и после пак цяла седмица море. Почти ни свършиха дългите планини тази година, а Пирин не успях да посетя. Резервирала съм нещо за началото на семптември, дано се случи и е хубаво времето. И Ботев все още дебна, абее уж много време, а лятото свърши ей така щрак.
На всички лек ден!

# 550
Аз един ден пътувах от морето до Родопите и един ден спах в Родопите. Не ми се отрази добре пътя. С мъка си движех дори краката.
 Днес съм замислила тренировка някаква и утре пак към София. Мъжът нещо ми вкарва изречения само спининг байка да карам, да не падна някъде, което не пробужда възторг у мене. След седмица влизам в 7 м и си признавам, че има дни, в които зверски ми се мързелува.

# 551
Аз отчитам само една тренировка от високоефективната на Румяна. Трябва да прегледам първата страница, че тя не ми е любимка, иска ми се нещо друго да вкарам.

# 552
Вчера 16 км, после у нас пак натоварено. Това остана.

Посреднощ 3-4 ч. бодра, наспала се, и още не се олигавила - крака , останалите мускули, с гири, ластици... И корем от ФБ 24 минути.

# 553
Агент, благодаря за отделеното време Hug .
Имам профил в сайта на Катето, видях, че с калкулатора е много лесно да се работи и най-важното има клипче към всяко упражнение, което мен ме олеснява много...ще отделя достатъчно време да тествам понеже виждам, че ако не си наглася правилно тежестите ще се изгуби смисъла да правя въобще програмата. Имаме една малка заличка при нас, ако не ми стигнат тежестите вкъщи, може да отида там поне за тестването.
Ще се включвам да споделям как върви.
Днес мисля да тествам клек и гребане с една ръка и след това да си направя тренировката Push Day...нарочно ги подбрах така, че да не си пречат много...
Аmélie, на мен ми дойде акъла да тренирам, чак след второто дете и приличах на мекица, сега изглеждам по-добре от всякога, и от преди да родя, така, че всичко е поправимо Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 13:57 от арсен

# 554
Агент, благодаря за отделеното време Hug .
Имам профил в сайта на Катето, видях, че с калкулатора е много лесно да се работи и най-важното има клипче към всяко упражнение, което мен ме олеснява много...ще отделя достатъчно време да тествам понеже виждам, че ако не си наглася правилно тежестите ще се изгуби смисъла да правя въобще програмата. Имаме една малка заличка при нас, ако не ми стигнат тежестите вкъщи, може да отида там поне за тестването.
Ще се включвам да споделям как върви.
Чудесна идея! Наслука!

14/33 Гребане 55 мин
Отложиха учебната година при нас с 2 седмици, нещата не вървят на добре, греба и гледам в една точка.

Общи условия

Активация на акаунт