Хайде, ЮЛИ, идвай вече- да гушкам малко буболече! Тема № 8

• 44 922
  • 716
  •   1
Отговори
# 555
  • Paradisе City
Искам да питам по една малко деликатна тема- тази със заплащането. Знам, че раждането на места е скъпо удоволствие, но какво става ако отидеш с изтекли води примерно и без избор на екип? Пак ли те карат да плащаш +/- хилядарка.
Ако има мама раждала скоро в АГ Варна или Окръжна ме интересува, но и за други места ще ми е интересно да се сподели информация.

# 556
От 3-4 дни са ми безобразно надути краката. Особено десният. Нищо не помага, за съжаление. Успокоявам се с това, че почти не остана.

За кг съм доволна - отново +10 към днешна дата (36г.с. +6 дни), като от 1ви юни насам не съм качила абсолютно нищо, а беба си расте.

Janetm, планово секцио ли си? Беше казала, че в НиаМед при Христова ще ражда, ако не се бъркам? Каква е процедурата по приема? (другата сряда съм пак на преглед и ако не е тръгнала дотогава беба, ще запазвам директно дата за секцио).

Да планово, утре ме приемат.Питаха ме коя дата искам. Миналата седмица ми дадоха документите, минах консултацията с анестезиолога и това е. Утре в 7 трябва да съм там.

Успех утре! Стискам палци всичко да мине нормално и бързо да се възстановиш и вече утре да гушкаш едно сладко бебче!

# 557
Искам да питам по една малко деликатна тема- тази със заплащането. Знам, че раждането на места е скъпо удоволствие, но какво става ако отидеш с изтекли води примерно и без избор на екип? Пак ли те карат да плащаш +/- хилядарка.
Ако има мама раждала скоро в АГ Варна или Окръжна ме интересува, но и за други места ще ми е интересно да се сподели информация.
В държавните болници раждането е безплатно, ако си здравноосигурена разбира се. Плаща се ако имаш избор на лекар или екип, ползваш ВИП стая и подобни екстри. Ако просто отидеш с изтекли води, контракции и прочие, то не би следвало да заплатиш за каквото и да било.
В частните болници се плаща всичко, раждането се плаща без значение нормално или секцио, със или без избор на лекар/екип.

# 558
Да, Пийкок как сте, раздвиждаш ли се вече, много момичета споделят, че при второ секцио болките са по-силни, как е при теб?
При мен контракциите на матката след раждането бяха много силни. Иначе като се раздвижа няма проблем. Само раната ме боли

# 559
Относно плащането - точно, както Vanessa е описала: ще раждам в държавна болница, за което ще плати НЗОК, тъй като съм здравноосигурена. Ще си платя избор на екип обаче, както и ползване на ВИП стая. Упойката не се заплаща, ако си избрала екип (поне при мен е така). Ако не си и отидеш на свободно в държавна болница - при когото се случиш, без заплащане - си плащаш упойката (около 200 лв.) ако е използвана такава, и леглоден, според клиничната пътека (10-15 лв. на ден или даже по-малко). В държавните болници си има стаи, в които настаняват без да заплащаш и вече е въпрос на късмет с каква жена/жени в стаята ще случиш Relaxed

# 560
Момичета, аз вчера родих. Много бързо и леко раждане беше, въпреки че Ева се роди 3850 гр. Сутринта на прегледа бях с 2 см разкритие. АГ-то отлепи малко плодния сак и каза в 15 да се върна в отделението. От 12 ми започнаха контракциите на 5 минути и в 15 бях с 5 см. В 16 бях в родилна зала. В 16:16 се роди ТЯ Heart После плацентата не можа да се отлепи и ме приспаха, за да я махнат ръчно. Важното е, че накрая всичко е наред. Днес се чувствам още по-добре.
И да попитам някой пое ли новата тема, защото МамаНаПринцеса беше достатъчно всеотдайна, а сега наистина има нужда от помощ. Ако няма кой, нас в четвъртък ще ни изпишат. Ще седна на лаптопа и ще видя как се прави.

# 561
Момичета,да се похваля и аз. На 02.07. след спешно секцио се роди и моето ангелче - цели 3630гр и 52см. Днес ще ни изписват и нямам търпение вече да сме си вкъщи. Пожелавам на все още чакащите мами леко и безпроблемно раждане.
Да ви е живо и здраво малкото ангелче!
На мама бързо възстановяване!
Защо се наложи спешно секцио ?
Наложи се понеже по време на контракция започнаха да се губят тоновете на бебчо,но слава Богу всичко завърши благополучно.

# 562
Janetm успех утре, стискам палци всичко да бъде наред.
Аз най-вече за това не исках пак секцио, как аз да избера дата, а и притеснението предишния ден преди раждането е ужасно. Спомням си първото раждане - такова напрежение, цяла нощ не спах, за капак и мъжът ми пътуваше, пристигна посред нощ... Абе имаше емоции... Аз в петък съм на преглед, тонове, документи, преглед и изследвания каза че ще правим. Доктора ще почива другата седмица и най - вероятно ще каже след това да насрочваме дата... Не остана.

# 563
Janetm , много много късмет утре!

# 564
Момичета, аз вчера родих. Много бързо и леко раждане беше, въпреки че Ева се роди 3850 гр. Сутринта на прегледа бях с 2 см разкритие. АГ-то отлепи малко плодния сак и каза в 15 да се върна в отделението. От 12 ми започнаха контракциите на 5 минути и в 15 бях с 5 см. В 16 бях в родилна зала. В 16:16 се роди ТЯ Heart После плацентата не можа да се отлепи и ме приспаха, за да я махнат ръчно. Важното е, че накрая всичко е наред. Днес се чувствам още по-добре.
И да попитам някой пое ли новата тема, защото МамаНаПринцеса беше достатъчно всеотдайна, а сега наистина има нужда от помощ. Ако няма кой, нас в четвъртък ще ни изпишат. Ще седна на лаптопа и ще видя как се прави.
Weronkaa изяви желание, ако не успея аз. Не съм ли пуснала тема до 47-48 страница, направо някой да се заеме. Wink

# 565
Благодаря ви от ❤
Въпреки,че ми е второ и знам какво е яката ми прескача сърцето. За капак и малката ще я мъкнем със нас до болницата после баща и ще я води на ясла. Така ще ми липсва,  и няма свиждания абее баси... с две думи 🤷‍♀️

# 566
Janetm , успех! Стискам палци!
Представям си какво е напрежение - аз с първото отидох в определения ден от доктора за предизвикване на раждане, а сега ще вървя за секцио, за което още нямам дата. Но депресията започва да ме наляга вече 😁

Честити бебчета на момичетата, които се похвалиха! ❤

# 567
  • София
Честито, Almadina!! Да е жив и здрав малкия Филип 💛

Любопитно ми е как са установили, че няма да стане нормално и при кого/къде ражда?

Аз съм в очакване. Всички ме плашат, че бебето е много голямо (корема ми е гигантски), но засега никой не е споменавал за секцио.

Здравейте!
Вчера се роди синът ми Филип - 3250 гр и 50 см.
След месеци на подготовка за нормално раждане, миналия четвъртък се оказа, че не може да стане и вчера ми направиха секцио.
Най-неприятното в ситуацията беше стресът от рязката промяна и от това, че не съм готова. Обаче мина. Особено неприятна беше първата вечер, всичко след това е поносимо и става все по-добре.
Успех на всички, на които това им предстои Simple Smile На останалите - бъдете здрави!

# 568
  • София
Честити бебчета на мамите, които се похвалиха! Да са ви живи и здрави, спокойно и много да ви радват! Blue Heart
Janetm , чакаме да се похвалиш ^_^

Аз докато ви изчета и не ми остане време да пиша. Пък и си постоях 6 дена в болница и бях на ръба на нервна криза Grinning нито можеш да спиш, нито да излезеш някъде. Днес успях да събера няколко часа сън и се чуствам като преродена. Надявам се скоро бебчо да изгради някакъв поносим режим и да прави по дълги паузи различни от 3 часа. А утре или други ден планирам първата разходка.

Мамите със секцио - възстановихте ли се и боли ли ви много? Аз изпитвам затруднения при ставането и понякога така ме прерязва, особено като клякам (7ми ден след операцията). Днес ще сложа ластичен колан и се надявам поне корема ми да се попребере, че е дота големичък и бавно, но славно спада. Ох, оплаках ви се Grinning

# 569
Аз родих в понеделник със секцио, вчера се раздвижих. Днес съм на крака. Обгрижвах бебо през нощта без проблеми. Само разреза леко ме боли. Нищо друго ми няма.

Общи условия

Активация на акаунт