Хайде, ЮЛИ, идвай вече- да гушкам малко буболече! Тема № 8

• 44 986
  • 716
  •   1
Отговори
# 480
От сутринта имам нещо като менструална болка ниско, все едно ще ми дойде, но е много минимална. Дали това може да са подготвителни контракции или аз нещо се филмирам?

# 481
Тинити, аз имам такива доста често от 7ми месец. Появяват се и изчезват и за сега нищо не се е случило. Аз малко ги приемам, като нещо нормално, но нека и другите момичета да кажат.

# 482
И аз имам такива от 4м
. Питала съм АГ , нз си какви хрущяли били отпуснати, от разтягането и т.н . Но ако са на интервали + втвърдяване тогава са контракции.

# 483
И аз имам такива от 4м
. Питала съм АГ , нз си какви хрущяли били отпуснати, от разтягането и т.н . Но ако са на интервали + втвърдяване тогава са контракции.
Значи не са. Благодаря. Помня, че имах такива точно като забременях. Явно сега е от нещо друго. Нали сме към края и филмът е пълен. Grinning

# 484
Мен такива болни плюс стягане в корема ме бяха стреснали до толкова, че бях готова да тръгвам към болницата.
Не знам за вас, но аз при всяка непозната болка или неразположение влизам в банята и се къпя , за да съм готова за големия миг. Не гнездя , защото съм зарязала абсолютно всичко , но постоянно съм в банята

# 485
Това са подготвителни контракции. Преди ги имах от време на време, а от 2-3 седмици са ми постоянни + втвърдяване. Е, чакам си още- 40 г.с от днес.

За капак вчера спах на вентилатор и сега съм настинала- точа сополи и ми е "забава" на целия зор.

# 486
МаманаПринцеса и аз така . Студенолюбива съм и стоя на 20 градуса. Настинах , вчера изпих един парацетамол и почнах инхалации с физ. Разтвор днес  съм по-добре и ги няма сополите 🤣

# 487
И аз ще видя нещо да се "лекувам", че ми е дискомфортно доста.

# 488
Относно еднократното бельо за родилки съм на мнение, че не струва. Но миналия път си взех превръзки за родилки, и бях много доволна от тях, макар да изглеждат ужасно неудобни.. след предното раждане искаха на визитациите родилките само с лигнин, без бельо, за да преглеждат по лесно, лигнина поне осигуряваха от болницата. Между другото само него можех да търпя първите три дни, докато не ме изписаха, всичко друго ми дразнеше страшно заради шевовете. Сега съм в голям филм, като споменах шевове.. миналия път имах 13 ( 6външни и 7вътрешни), и сега много ме е страх, да няма още повече.. Sad

# 489
  • София
Да разкажа малко моята история.
Както бях казала по-рано, бях в патологията за наблюдение и добре че. В петък вечерта , както си лежах и изведнъж избълваха водите, хванаха ме неподготвена за какво голямо количество става въпрос. В предните дни, а и тогава, тапа не съм забелязала да има, нямах и контракции. Като ме качиха на магарето, направиха ми преглед за разкритие- казаха 3 см и тогава някъде започнаха по-сериозните болки. Ще ви спестя момента със секциото, само ще споделя, че заради гестационния диабет ще ги качат на 8етаж- интензивни грижи (майчин дом). Док обаче ми сложи и дренаж, нещо, което не видях при други пациентки в реанимацията. Днес ми го махна, обяснението беше, че тя така предпочита, да се виждало какво има в коремната кухина и да може то да излиза, т.е. нищо страшно. Раждането беше в полунощ, а първото ми ставане сутринта. В реанимацията слагат някакво чудно обезболяващо, защото докато изляза от там вече се бях разхождала 5 пъти. После разбрах вече в обикновената стая, че е хубаво да сте заредени с аулин и профенид, благодарение на тях сега съм ок и успях да сляза долу до неонатологията да си видя бебчетата.
Опитах се да съм кратка, ако с нещо мога да помогна-питайте.

# 490
queem_bee благодаря за разказаното и честити бебчовци, много здрави и щастливи да растат!
Термина ми наближава, а контракции едва едва, днеска по обяд нещо като менструални болки за около 4-5 минути и това е.
Нямам никаква енергия и аз за чистене, а си има още доста. Пооправих с 300 зора едно ъгълче. Иначе съм поне по 3-4 пъти в банята и аз, много се потя и ми е топло, след всяка разходка сменям дрехите, дори и за 30 минути да е.

# 491
SobSobИ аз да се отбия за малко мрън мрън...миналия понеделник бях на преглед при моя АГ, бебето беше 3,5кг, а термина ми е 18ти. До ден днешен - нищо. Едваааа се движа, особено втората част на деня, и сякаш само чакането ми е в главата - нищо не ми се прави, за нищо друго не ми се мисляи, с никой не говоря. Притеснява ме, че ако не се роди до няколко дни, предвид, че към днешна дата вече е около 3.8кг, нямам представа как ще излезе, а аз доста доста искам нормално раждане! С една дума - писна ми чакането... Извинявайте, ако натоварвам със себе си...Sob

# 492
Честито на новите мамчета! Бъдете много здрави и щастливи с бебоците Heart
Момичета, които още не сте родили - съчувствам ви, знам че чакането е мъчително. Но още малко и ще се гушкате с бебоците! Жегата е голяма, ама галете още малко коремите че после започва забавното Joy
Ние вече сме на 9 дни и ни започнаха коликите. Няма да ви обяснявам колко ми се свива сърцето само да я гледам как се мъчи. Но дано скоро преминат!

За бельото- купих си дълбоко бельо, което стига до пъпа и дамски превръзки за родилки на Canpool. Много ми беше удобно и сега продължавам да ги нося вкъщи, защото не ми дразнят раната. Взех ги за 2.50лв бройката. В болницата ни искаха само за визитация без бельо, през другото време си бях с тях и ми беше супер.  Simple Smile

# 493
Моля момичетата, които вече се радват на дечицата си да ни споделят как се процедира със свижданията.
Притеснява ме от къде ще се взема вода и храна, тъй като, в болницата, в която ще раждам няма такова екстри. И ако нямам свиждания не мога да го измисля как ще стане. Лекарят каза - няма свиждания за сега.

# 494
queem_bee Честито! Да сте живи и здрави...лошо, че си изживяла всички екстри Sad - болките при естественото раждане плюс секциото, но със сигурност финала е хубав Simple Smile. Бързо възстановяване ти пожелавам Simple Smile ! Междудругото при кого ражда?
PeacockLove Обикновено мъжа ти или някой друг може да остави багаж при охраната в болницата- знам че е така в майчин дом и в Щерев. Звънни и попитай

Общи условия

Активация на акаунт