Как тренирам - 25

• 39 728
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
Днес тичах. Беше просто разкошно. Пропуснах две седмици заради лошото време и за пореден път установих, че кардиото в зала няма нищо общо с усещането да си (почти) сред природата, да те грее сутрешно слънце, да се наслаждаваш на водата, синьото небе и полъха на вятъра...
Утре ще правя крака, в петък гърди и ръце, в събота почивам, а в неделя сутринта отново ще тичам, преди да се запътим с младежта към една еко пътека близо до Пловдив. Една такава мнооооого лекичка еко пътека, щото нашите туристи много повече си падат по частта с пикника Grinning

Offtopic: Може ли да  споделиш екопътеката и как е минал прехода. Интересува ме става ли за малки деца...Thinking

# 136
Offtopic: Може ли да  споделиш екопътеката и как е минал прехода. Интересува ме става ли за малки деца...Thinking

Пънки, мислим да ходим на Устинския водопад, пътеката е не повече от 2 км. Нашият най-малък турист всъщност е доста голям - почти на 12, но никак не си пада по дългото ходене.
Твоите дечица май са доста малки. Били сме на "Бялата река" и видяхме 5-6 годишни дечурлига, които се справяха страхотно.

# 137
Здравейте! Аз се сблъсках с един проблем с кантара.
Домашният е дигитален и се тегля на него. Обаче бях на ендо преди няколко дни и там се теглих на един от старите кантари и имаше 2 кг. разлика надолу.
Също ще се изтегля и на кантар във фитнеса сутрин на гладно, за да видя какво ще покаже.
Знам, че килограмите на кантара не са най-надеждният показател, затова следя и мерките. От ханш съм махнала 2-3 см. някъде, от талията 4, гърди не съм мерила.
Ще тренирам в събота, неделя и понеделник (горна част, долна част и една кръгова тренировка), а утре ще отида на басейн малко.

# 138
Това не е чак такъв проблем. Аз лично се меря винаги сутрин на гледно след тоалетна, на един и същ кантар. Дори и килограмите, които показва да не са верни, поне резликата би трябвало да е точна.
Другото, което момичета ме посъветваха и съм съгласна с тях е мерене веднъж седмично. Ежедневното мерене води до леки заблуди.
Вчера беше зен за ръчички. Като тренирам горна част го няма този проблем с прималяването. Ще видим на следващата тренировка как ще е.
Като говорим за следваща тренировка, ангажирах си инструктур за нея, да сверя малко часовника. Вече върнах малко форма след карантината.
Правих асистирани набирания. С доста по голяма лекота ги правя от преди и с по-малка асистенция естествено. Доста съм задобряла с тесния хват, но и широкия го тренирам.
Вие къде се загубихте?!? Дойде лятото и всички си биха камшика към морето...Satisfied

# 139
Aз наистина съм на море от 3 дни.
Тичам сутрин по 11км, ще прибавя и преди вечеря. Правя и кофички и лицеви по пейките. Супер е. 😊

# 140
Bethefirst,  трудно ще намериш два кантара, които да теглят еднакво Blush Аз поне до този извод стигам. Вкъщи имаме два, дигитални, супермодерни, мерят какво ли не, но имат разлика в показанията за тегло от цели 500 грама. Дигитални са и във фитнеса, но и те теглят различно Grinning Затова и аз се придържам към правилото - един и същ кантар, едно и също време на деня. Тегля се често, два-три пъти седмично. И да, мерките са много по-точен ориентир. Както и любимите дънки веднага след пране Grinning

# 141
  • София
Ей така ще тренирам до края на следващата седмица.

Това натоварва цялото тяло. Най-добре го усещам в корема.

# 142
Еха....завид, завид!
И аз имам нужда от такава тренировка...

# 143
Завиждам на всички трениращи край морската вода. Аз, като съм на плажа, най обичам да тренирам с книжка в ръка Simple Smile Това обаче чак септември. До тогава здрави тренировки на софийска почва. След консултация с различни лекари във връзка с мои специфични проблеми чух различни неща за лекарствената ми терапия, но за тренировъчните всички бяха единодушни - яки тренировки, за да преборя поликистозата и високия инсулин. Какво по-хубаво? Тази седмица мисля, че ще ги направя 6 в зала и 1 спининг вкъщи. Пак си ходя на кондиционни/функционални, така че не описвам нищо - каквото ми каже треньорът, това правя.

# 144
Завиждам на всички трениращи край морската вода. Аз, като съм на плажа, най обичам да тренирам с книжка в ръка Simple Smile Това обаче чак септември. До тогава здрави тренировки на софийска почва. След консултация с различни лекари във връзка с мои специфични проблеми чух различни неща за лекарствената ми терапия, но за тренировъчните всички бяха единодушни - яки тренировки, за да преборя поликистозата и високия инсулин. Какво по-хубаво? Тази седмица мисля, че ще ги направя 6 в зала и 1 спининг вкъщи. Пак си ходя на кондиционни/функционални, така че не описвам нищо - каквото ми каже треньорът, това правя.

Ако имаш инсулинова резистентност трябва режим с нискогликемични храни, не само силови тренировки. Докторите насочиха ли те какво да ядеш и как да тренираш? Прочети повече за хормоните лептин и грелин.

# 145
Ако имаш инсулинова резистентност трябва режим с нискогликемични храни, не само силови тренировки. Докторите насочиха ли те какво да ядеш и как да тренираш? Прочети повече за хормоните лептин и грелин.

Миналата седмица стана половин година, откакто разбрах, че съм с инсулинова резистентност и съответно пия метформин. Преди това само подозирах. Всъщност мисля, че даже в първия си пост в тази тема разказах. Хранителен режим спазвам отпреди диагнозата, но не беше достатъчен. Лекарите са ме насочили как да се храня и как да тренирам, но аз съм малко по-крайна в мнението си за храненето и особено въглехидратите (дори и тези с нисък ГИ). Допреди дни имах съмнения за тренировките, че именно те седят в основата на високия ми пролактин, но и според двамата той се "влачи" още от един пролактином, който стопих, но си е дал отражение на жлезата, както и от поликистозата. Така с метформин, тренировки и режим си върнах цикъла, а скоро започнам и овулацията по-стриктно да следя, че... Simple Smile

Връщам се сега от залата. За 50 мин. стана добра тренировка, бях като къпана накрая Simple Smile Днес ми е трети ден от МЦ, но го карам особено безболезнено и леко. Само дето апетит нямам.

# 146
  • here, there, everywhere
Блеки, сподели моля те повече за храната. Аз те помня,че ти от доста време си с много ниски въглехидрати, после беше вкарала ориз и беше доволна. До какви изводи стигна? Имаш ли вече добри наблюдения кое как ти влияе?

# 147
Блеки, сподели моля те повече за храната. Аз те помня,че ти от доста време си с много ниски въглехидрати, после беше вкарала ориз и беше доволна. До какви изводи стигна? Имаш ли вече добри наблюдения кое как ти влияе?

Аз направо си бях кето. После кетото стана и фастинг, като имаше периоди, в които правих и 24-часов такъв. После вкарах въглехидрати, но ги държах до 75 грама дневно, в дни с повече активност и тренировки и до 100 гр. Истината е, че с добавянето на въглехидратите килограмите тръгнаха рязко надолу, подобри ми се издържливостта на трениовките и се пооформих. Разбира се, гледам много гликемичния индекс. Въпреки че 100 гр. бял ориз има под 30 гр. въглехидрат, за мен не е ок, защото е с висок индекс. Гледам и гликемичния товар, защото например на кафявия ориз също не му е нисък индекса, но като му види човек товара, вижда, че не е смърт на зрънца Simple Smile Същото и с оризовките. Но като цяло въглехидратите са ми от сложните и бобови. Избягвам само белия боб, защото ми прави големи проблеми с червата. Но нахут, леща, грах са ми ок. Най-често слагам киноа за гарнитура. Нея я правя със зелен боб, маслини, чушки. Или пък със задушено зеле, морков, чушка. Сега си позволявам и някой друг плод, но като цяло ги избягвам. В дните с плодове лесно се правят 100 гр. въглехидрат, в дните без съм пак около 75. Просто, ако си наумя, че ще ям плодове, не ям други въглехидрати. Не знам дали е правилно по принцип, но за мен работи и резултатите ми го доказват Simple Smile

Менюто ми примерно днес е - закуска от пълнозърнести филийчета (общо 58 гр., около 15 гр. въглехидрат) с варени яйца и маслини. На обяд бях на омлет с гъби и зелении - лапад, спанак, киселец. Довечера най-вероятно плескавица със салата в която ще сложа или варен нахут, или варена киноа. Знам, че по принцип е хубаво въглехидратите да са на обяд, ама логистично това е по-лекият вариант. Добавки не пия, защото ми е трудно да намирам такива без сукралоза. Като цяло не съм от най-примерните в храненето, но гледам и да не съм безотговорна.

# 148
Пълнозърнестите храни също покачват кръвната захар, така че по-скоро черен хляб, а не пълнозърнест например.

# 149
  • Бургас/Пз
Момичета, поздравления, че въпреки хоромоналните и здравословните проблеми не се отказвате до тренирате. Много като вас се примиряват и казват "хормоните са виновни, нищо не мога да направя", но истината е, че решение винаги има. 😘😘😘

Аз тази седмица по изключение тренирах през ден - понеделник, сряда и петък. Мисля и в неделя пак и така ще достигна поне 4 тренировки. Много ми се иска да успявам поне 5 дни в седмицата, но истината е, че става с много усилия.  Вече е разгара на лятото и като живеещи на морето почти ежедневно програмата е натоварена. При мен най-отрицателно влияние за тренировките има недоспиването Sad На 33-34г нямах никакви проблеми да спя 4-5 часа и да отида да тренирам и да ми върви тренировката. Сега 10г по- късно почти ми е невъзможно да си го причиня.

В тренирвките нищо ново, освен, че се опитвам съвсем леко да вдигна кг-те и бих казала, че ми се получава.
В храненето - след един месец вдигане на Въглехидратите най-после отчитам +1кг Simple Smile Доволна съм, че мускулно маса и се надявам скоро и още +1

Общи условия

Активация на акаунт