Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее (36)

• 13 011
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте   Laughing ! Ние ще сме ново попълнения във вашия отбор. Христо се роди на 10.05 в София и сега вече може да се каже, че сме свикнали един с друг. Намерихме си много приятели, но се надяваме тук те да станат още повече. Целувки по тумбачетата на бебетата! Hug

# 181
Стана ми странно как ти е пипала циците докторката..Доктор, ама все пак кво ти каза - "Я дай да ти пипна силикона"  Flutter  Joy
hahaha Направо пипа , не пита!

А кабранска , те тези килограми са от преди  Sad Аз тика последните 2 дни се опасявам че нещо става с кърмата. И то към 18ч храненето. Едва се наяжда и после малко вода му давам. Но иначе после не плаче , спокоен е , и затова не смея и чайове да пия , пък да не текне много, че после как се спира не ми се мисли.

Танче, честит стол на Жасмина. Много е хубав. А за камъните ще ти препоръчам Гърция. Там камъни да искаш. Отивате на Акропола и камък до камък, все с история. Майтапя се де , с бебе чак до там не става......

ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ ДНЕС!

Пак се прочухме с нашия аватар. Във вчерашния "24 часа" в местната притурка публикували аватара ми с любопитен коментар. Опасни тия журналисти, къде го изнамериха. И писали разни работи че съм гласяла малкия юнак да работи на "Дондуков"2  Joy

Добре дошла на мама Силвия и бебе Христо!   bouquet

# 182
  • Бургас
Честито на именниците! Да си здрави, да папкат много, да пълнят здраво памперсите и да слушкат мамите и татковците! Същото пожелавам и на месечковците днес!

Столчето наистина е на Стокке. Аз от тази марка съм много доволна. Леглото на Килиан е също Стокке. А столчето е много удобно и здраво, даже и аз го ползвам някой път като имам много за гладене :1: пък и на мен ми харесва защото е дървено.
Ах, Кате, страхотно е! Сега ги разгледах в е-bay и ще взема да си поръчам и аз такова! Най-хубавото е, че може да се ползва до по-голяма възраст. Докато това, което имаме ние  най-много до година и половина ми се струва, че ще можем да го ползваме...струва ми се малко тесничко вътре за по-голямо дете... newsm78 А, иначе си права- всичко на Стокке е просто страхотно! Ние си имаме нова количка, забравих да се похваля тук:

Подариха ни я едни приятели от Гърция, които дойдоха специално за кръщенето на малката! Толкова си я харесвам новата количка, че ми се свиди да я използвам ,представяте ли си!  Embarassed  Та от нея се запалих така по продуктите на тази фирма.

Сега искам да попитам нещо: има ли и други бонбончовци тук, които са само на кърма и ходят като нас най-много два пъти в седмицата по голяма нужда? newsm78 newsm78 newsm78 Аз на Краска не й правя нито клизми, нито други такива интервенции, оставям я сама, когато иска да си ака. Ама тъй като гледам май само ние така нарядко цапаме пампите. newsm78 newsm78 newsm78

# 183
Ох, момичета, притеснена съм тази сутрин.
Една колежка ми се обади рано-рано. Тя роди преди 10 дена, от събота (26 авг.) са си вкъщи с бебето. Ходила педиатърка у тях, претеглили бебето и се оказало, че е наддало само 50 грама, откакто са ги изписали, т.е. за 5-6 дена. Тя го храни на 3 часа, той (момченце е) обаче много бързо заспива и никакво щипане и ръчкане не може да го събуди. Направили пробно кърмене, бебока изял 30 грама. Докторката веднага казала да му додава АМ на всяко хранене, обаче аз доколкото разбрах кърма си има момичето. Докато яде бебето, от другата гърда тече. И даже се чудеше дали да се цеди, за да стимулира млекообразуването. Аз я посъветвах да не бърза с АМ-а, а да буди бебето на по-често - час-час и половина примерно (а не на 3 часа) и след още 5 дена пак да го претеглят. Вероятно то се изморява бързо от сученето, не е лакомо, заспива и затова не наддава добре. Бързам първо да споделя с вас и да ви помоля за съвети. Като си спомня колко е притеснително в началото с това хранене и какъв е шаш и паника, не мога да не и съчувствам, а и тя, милата, беше толкова притеснена по телефона...
Гледам сега бебчо как си играе в креватчето и си мисля как само за 3-4 месеца се превърна в такова сладко човече, смее се, гука, кокори се и любопитства какво се случва около него. Направо всяка сутрин го чакам да се събуди, за го нагушкам и нацелувам...

Честито на Мони на БгВики и на Мони на Aннa! Да растат здрави и усмихнати беборани-сладурани.
Честито столче на Жасминка. Като гледам и харесва да седи в него. То и аз бих се паркирала в едно такова  Joy
Честита нова количка на Краска. Чудесна е, дано да и хареса да се вози в нея.
За гласуването и аз направо не мога да избера, всички сте прекрасни.

# 184
LaDiDa, честита ти количка! На мен тази ми беше фаворит №1, но нямат сервиз в Швейцария и ако се счупи нещо по нея трябвало да се изпраща в Швеция. За това си купих Бугабу, не че е лоша де, много съм доволна от нея

Звездолина, нека твоята приятелка легне с бебето и да го кърми при най-малкото пробуждане, не на три часа, ами на 1-2 часа. Даже може да се пробва да му набута гърдата в спящо състояние. И най-важното да махне всички биби, води, чайове и шишета.

# 185
  • София
Набързо се включвам, защото нета ми вчера и днес хич го няма и вече ще ги  #2gunfire тия некадърници...  Rage
За срещата се разбираме в 10ч. при изк. езеро /и въртележките, както първоначално беше уговорката/, нали?
Дано малко да се пооправи времето да не ги простудим мъниците... newsm20 cold Wear Umbrella  Nature Partly Sunny Ние сме с нашия тати в комплект, че иначе няма как да се справя с количката...   33uu Много е удобна и маневрена нашата, ама си е тежичка, аз затова искам някаква по - маркова /да е здрава/, но по - лекичка. Много ми харесват на Чико моделите, вчера ходихме "на оглед" на една /от този форум се продава/, модел Pick Up, малеее ама тя на нищо не приличаше... Sick
Мъжо вика, ама мене ме е срам да си кача детето в нея... И си е прав, жалко че толкова път бихме да я гледаме, пък и бебо с нас във ветрилникаааа... newsm77 И хубаво, ползвали са си я хората, ама защо 4 пъти бяха написали в обявата, че е "много запазена" и "хубава", като дамаската и не се личеше какъв цвят е от лекета... Sick Бясна съм и още  ме държи... tantrum Така, оплаках ви се... Embarassed Heart Eyes Hug Малко ми олекна... Embarassed
Ладидка, честита  1stroller на Краската сладка! Heart Eyes Много е готина, да си я ползвате с голям кеф и самочувствие.  newsm51
За "акания" въпрос и нашият юнак беше поразредил до 2 пъти седмично, но чрез сокчето се пооправи работата. Всъщност, като го водихме на консултация и не беше акал 4 дена, но педито вика, че нямало страшно, ако не му е твърдо коремчето и ни предписа Дуфалак, купихме го 10 лв струваааа  yahoo_49, но така и не се наложи, тия дни прави тотална омазвация човека и съм доволна. Heart Eyes
Честито столче и на Жасминка - Буболинка! Heart Eyes
Честито и на празнуващите именници! Вики, по кой да ви пращам шапето? newsm78

Цунки от нас, може и да не се включа повече, че с тая връзка вече изперках... #Silly af afwitch perko

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 12:57 от ol4eto

# 186
  • София
Честит празник на всички именници и месечковци! Да растат живи, здрави и много щастливи  Hug
Добре дошла на новата мама   bouquet
Момичета много съм щастлива защото успях да навия нашия тати да ни заведе за малко до морето  Grinning Grinning Grinning Цяло лято се дърпа и само причини си намира, но от сутринта съм почнала да го бомбандирам с доводи и да му показвам вашите снимки и най-накрая склони newsm47 кеф миии еееееееее  Sunglasses и замириса на морееееееееее Дано успее да се измъкне тази седмица
Звездолинке и ние бяхме така в началото с малката разлика че моята кърма не беше много. Направих голямата грешка да дохранвам. Нека и на час, два да го буди, той сам ще си изгради режима скоро.
Олче много мерси за информацията   bouquet
Утре сигурно и ние ще дойдем на срещата. Много ми се иска да ви видя  newsm53
Айде чао за сега, че един гладник се събуди с рев  Grinning

# 187
  • София
Бабълче мерси за съветите   bouquet Grinning Ще опитам дано и при нас помогне.

# 188
  • Бургас
Благодаря за пожеланията от името на Жасмина. Тя определено си хареса стола. Днес яде 1/3 пюре в него и оцапахме доста по-малко. Май и беше интересно и не буйства както обикновено. Иначе таблата се мести на 3 положения, височината също, облегалката и тя има 3 положения.
Кате и твоя стол ми хареса, но той е май само за седнало, а ние сме малки още да сядаме.
Честита количка на Краси - много километри да навърти с нея. Ladida фукай се с нея, как ще ти се свиди. И Жасмина ходеше рядко по голяма нужда / даже и на седмица веднъж/, но не я насилвах. Сега със соковете ака понякога и по 2 пъти на ден.
nadia_777 честита ти почивка, къде ще ходите?
А н и то и в Турция камънак много и на двете места ходих и много ми хареса, но сега едно, че Жасмина е малка да я мъкнем надалече, друго, че аз из България не съм обикаляла много, а имаме такива красоти за гледане.
Честит имен ден на Мони на Aннa и Мони на БГ Вики! [/color]
 welcome на silvia69

# 189
Включвам се за малко....

Добре дошла на новата мама   bouquet

Звездолина...... колкото по-често кърми....толкова по-добре...
даде ли адапте....ще стане като при нас....3 месеца мъки и рев и сръдни и си иска шишето и това е....какви ли не гимнастики направих ама не ще и не ще да суче и това е, аз на 3  пъти възстановявам слизането на кърмата почти от нула....то не бе помпане...то не бе чудо....и гледен го оставях....ама сърце не ми даде да го слушам дълго да плаче....и ако сега мога да върна времето назад....подходът ми ще е съвсем различен....и сигурно щях още да кърмя.....охххххххх дорева ми се....майната му...нали е здрав...

Еунос......да дойдем....ама после да не се наложи да ме търсите и да налитате на бой Simple Smile .....идва ми се.....ама по-добре другия път.

Ол4ето......дай кърпата на Пипиив.....тя каза че ще дойде....с нея ще се виждаме другата седмица и ще ми я даде....за почерпката нямаш грижи.....на следващата среща......ако Петя не дойде.....Може на Румиа...тя ми е наблизо.....или на икати Simple Smile ..... тя беше на НДК ....ще се сетиш Simple Smile

# 190
  • София
Tada ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН denit! МНОГО ЩАСТЛИВИ МОМЕНТИ С МАЛКИЯ ТИТИ!  Tada
Добре дошла и на новата мама!  welcome

БгВики, ще пратя кърпата по някой от "малкото" гореизброени...  Grinning rotfImao Joy

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 15:28 от ol4eto

# 191
  • Бургас
Да ви се оплача, Жасмина ми изкара акъла. Както си я кърмех и тя заспиваше / беше със затворени очички и почти заспала / изведнъж започна цялата да се тресе. В първия момент помислих, че е изтървала цицата и я търси,но не тя и беше в устата,а Жасмина се тресеше цялата. Издърпах я от мен и я разтърсих лекичко, тя се стресна, събуди се и се разрева и спря да се тресе. Сложих я пак на гърдата, продължи да яде и заспа. Грабнах я и оттам на доктор. Гледа я, преслушва я, уж и няма нищо. Първо ми каза, че сигурно се е задавила  #Crazy, на което аз отвърнах, че мога да различа, кога детето се дави и кога е нещо друго. После реши, че се е стреснала от нещо или е сънувала - нямало от какво да се притеснявам щом не била посиняла. Да ама как да стане? А частното ми педи е извън страната. И сега я дебна непрекъснато дали пак не се тресе. Боже, дано не се случва повече, щях да откача.

# 192
Здравейте, МАЙчета!

Днес съм направо бясна и няма на кого да се оплача и да споделя. Нашата лекарка е от една седмица на работа след едномесечен отпуск и реших да заведа Вики да я види. Мисля ,че й е запушено нослето и много хърка, а пък и има едни пъпки по горната част на венеца. Та обаждам се аз на педката дали може да ни приеме. Тя казва че ни чака и ние отиваме. Пред кабинета има поне 5-6 човека. Ние влизаме в Детската стая. Сестрата ни премери и ни каза да изчакаме - ще повика лекарката да ни види. И така ние чакаме- аз съм съблекла детето по боди с къс ръкав и си чакаме . Минаха 45мин. аз облякох детето, отивам в кабинета на лекарката и си потърсих картона . Лекарката ме глеса с ей такива очи Shocked, а аз бях направо Twisted Evil #Cussing out #Cussing out. И тя не доумява защо се сърдя. Идваше ми да я  #2gunfire #2gunfire. Как може да ни кара да чакаме толкова. Като има толкова хора да ни беше казала да не идваме. Казах й че ще си потърсиме педиатър, който не е и джипи и не трябва да чакаме по 45 мин, за да си бъбри тя с приятелки в кабинета. Не знам дали постъпих правилно, но не знаех как по друг начин да реагирам. Лошото сега е че не можем да я сменим до Декември и сега сме без личен лекар и двете. Реших, че ще си ходя при частното педи.
Е, оплаках ви се . Дано не съм ви досадила, за което се извинявам предварително. А иначе сме 6,810кг. и 64см.

Целувки от нас с Вики на всички

# 193
tanya_79 по-добре изчакай преди да се притесняваш. Бебенцата са в период, в който им растат зъби. И доста плачат.  А за писък - може да се е стреснала, да е сънувала.  Например зъбки? Наблюдавай я - ако не се повтори значи няма сериозен проблем.
Аз мисля да дойдем утре на срещата. Но ни е много рано. Дано да успеем да се приготвим и да дойдем.
Честит имен ден на Мони на Вики и Мони на Ани.
Ладида - количката е страшно хубава. Да си я ползвате много време и с много радост.
А за запасите ти с кърма  smile3501

Момичета какви бодита с дълък ръкав смятате да купувате или вече сте взели? На нас ни подариха на различни фирми и нещо не ми харесват турските.  Трикото много лесно се размъква. Търся си по-плътни бодита  от хубаво трико. Мислих си за магазините за ишлемета, но все още не мога да стигна до тях. Някой дали е ходил скоро?

# 194
  • Бургас
Танче, не се притеснявай, мила! Краска най-редовно ми го прави този номер! Както си суче спокойно от бибата, в полузаспало състояние, изведнъж се стряска, разтреперва се, задавя се впоследствие и започва да крещи! И аз в началото много се стрясках, ама сега и свикнах, изправям я малко, потупвам я по гръбчето и после я гушкам докато се успокои и продължаваме с храненето. Немога да съм сигурна, че ситуацията при теб е същата, но искрено се надявам да е като при нас и да нямаш сериозен повод за притеснение!

Момичета какви бодита с дълък ръкав смятате да купувате или вече сте взели? На нас ни подариха на различни фирми и нещо не ми харесват турските.  Трикото много лесно се размъква. Търся си по-плътни бодита  от хубаво трико. Мислих си за магазините за ишлемета, но все още не мога да стигна до тях. Някой дали е ходил скоро?
Аз преди два дена купих страхотни бодита с дълъг ръкав на V-baby! Страхотно качество, страхотен памук! Няма нищо общо с боклуците, които накупих преди това! Чак ме е яд, че го открих толкова късно този магазин в Бургас! Турските наистина са много разтегливи и лигави като материи! Аз накупих белички (че на Краска сякаш бялото най-си и отива. Ето ги:

иначе има и цветни: http://www.v-baby.net/

Да не забравя: ЧРД на ДЕНИТ! Много здрава и щастлива!
И  welcome на новата мама Силвия и малкия бонбон Христо!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт