Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее (36)

• 12 989
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте МАЙ-ски мами и сладки беборани!

Успях да изчета всичко до тук, че да съм в час. Имах проблем с монитора, даже сега съм взела назаем докато го оправят нашия или си плаче за нов.
Първо да честитя на всички месечковци (много време не съм влизала), така че по-добре на всички наши МАЙ-ски бебоци - много здраве и късмет, много да се смеят, гукат и да пеят!(каква съм поетична само!!!)  Laughing
Честит рожден ден на патерица на Недка, Екатерина, Бобси Христи, Денит (да не ми се сърдите да не пропусна някой) - много здраве,щастие,любов и късмет!   bouquet
Юнос, много се зарадвах за Никола  Naughty!  Миличкото спокойно бебче!!!
Пак съм пропуснала медийните изяви - този път на ВикБг - много ме е яд, ама като ми беше скапан монитора .... #2gunfire  По този повод - Вики, какво става с измененията в Кодекса за социалното осигуряване - нас ще ни огрее ли промяната от 01.01.?
Ани, пожелавам на малкия Ивчо все в "президентски" среди да се движи - от малък му е тръгнало и му прилича!!! Много се кефя на всички - а, бе МАЙ-ските сме си най-най-най!!!!
Ладида, направо ме разби с твоите запаси  #Crazy #Crazy #Crazy - трябваше с тези снимки и ти да участваш в кърмаческия конкурс - направо си заслужила 1-во място в категорията героиня-майка "кърмачка-цедачка". Нали и аз цедя - разбирам за какво става въпрос, но явно при теб кърмата е в изобилие - Да и е сладко на малката Краска!!!
За малко и тази среща да пропусна - добре, че се включих на време - на линия сме - само не разбрах от кой вход на Южния парк - от към кв. Ив. Вазов или от към ул. Нишава?
Руми, радвам се, че сте се завърнали с Коко - нямам търпение да се видим!
Пейзи, много мило ми стана, че питаш за нас - нали сме си "съученички" от 9 месеца  - Hug на Ради!
Таня, стискам палци да не е нещо сериозно - виждам, че Ладида те е успокоила!
Още много имаше да пиша, ама - така е, толкова инфо, че се  #Crazy
Ние сме добре - минахме на смесено хранене, че през 3 часа по 110 мл кърма изцеждах, но като мина на 150 мл - вече не смогвах. Никол си е доста ящно бебче, въпреки грациозните си размери (както казва педито). Сега си папка вече по 180 мл. За Ладида не знам, но на мен палеца на дясната ръка вече почти ми е деформиран от помпата. Да са ни живи и здрави малките лакомници! Иначе режима сме го затвърдили "бетон" - през деня през 3 часа, точна е като часовник +(- 15 минути. Последното хранене е в 22-22.3 часа и до 8-8,3 часа спи - на мама малкото поспаланче  Hug! Даже като се събуди повече от половин час си се лигавим - цуни гуни докато се преобуваме, смее се на глас и всякакви щуротийки правим и чак към 10 часа закусва. Направо златно бебче!
За захранването - и аз сега се образовам, но мисля да пропуснем сокчетата в началото - много се оплакват от колики и незнам си още какво. Мисля направо с пюре или каши, то много схеми -много теории, а и с педито не съм говорила още, но определено съм склонна на някакъв "комбиниран" вариант. За сега не мисля да подготвям някаква зимнина за малката, защото първо нямам "собствено" производство, пък на пазара ги има по всяко време, а и от друга страна - като гледам как другите бебоци имат предпочитания към храната - първо да видим какво ще ни хареса. Някой питаше за тиква дали се замразява - знам, че се замразява настъргана (за тиквеник) и е ОК, но не на парчета.
Да не забравя - честити първи зъбки на малкия Венци - да са бели, здрави и много да папка с тях!
По този повод ми дойде на ум предложение за новата темичка - "МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее".
Трябва да приключвам - за сега много  Hug по пухкавите дупенца!

# 196
Здравейте !Аз тъкмо си мислех,че покрай ветровете ще има повече време за форум,ама днес пак прикарахме доста време навън/макар и в махалата/ ,а пък после нещо ме удари сачмата пак-та като се разчистих.....и сега изритах татито и батито навън,та да не цапат,щото вече нямам сили за нищо... /ама то човек от главата си пати Mr. Green.../
Добре дошла на новата мама silvia69 ина бебе Христо!
Честит имен дена на Мони-тата!Да са живи и здрави и много да радват семействата си!
Ладида,честита ви количка,четох в една друга тема някакава мама се беше направила на интересна по тоя повод-но от мен-да си я возиш със здраве и още поне едно бебче в нея да изгледате Wink
Да се похваля най-накрая изгледах клипа на Никола и Юнос-е,направо се просълзих от умиление...много е сладък и плува като истинско жабче....И ние нали се пробваме,ама в басейна сипваме по-малко вода и е по плитичко,та се ограничаваме с подритване и разплискване на водата...
А н и,това дето са го писали във вестника,хич не е лошо-предполагам,че там добре им плащат,и потни вода не пият...та ако има начин пращай го Ивко на "Дондуков",хич не му мисли...
Кате, и аз за геловете за никнене на зъби знам,че освен че се привиква към тях и втвърдявали венците,та после зъбчетат по-трудно пробивали....но като види зор човек на какво ли не разчита...Но интересна работа-на моя гел няма бебе и пише -над 4ри месеца newsm78
Софиянките,утре да се почерпите и наприказвате и заради нас....
Целувки засега и лека вечер...

# 197
  • София
Хеееей, Боби, аз мислих, че сте някъде извън града! Като не ви засичаме с Никол из парка, а ние сме редовни сутрин и вечер...пфу, колко разходки сме проуснали!
А за утре - Ю. парк откъм ул. Нишава.

# 198
Бубилина .... За "завареното" положение.....всяка от институциите си тълкува кодекса както и изнася.....за момента.....очакваме да се уточнят нещата с наредба.....за да не се измъкват.....кой...както му е удобно.Иначе кодекса е приет....остават уточненията....
Малък е шанса за нас......сега се опитват да орежат бъдещите майки.....да ги хващало само тези...които са родили след 01.01...
В момента в който се изяснят нещата ще разберете....обещавам:)

Да се беше сетила да звъннеш....аз имам един резервен....можех да ти го дам....малък е .....14".....ама върши работа

За бодитата.....аз купувам на "Miniatura"....страхотни са....от началото сме на тях....те са единтвената фирма, която произвежда размер 0 ....и ни залепнаха от раз.....нали се родихме дребни....всички други марки ни бяха като чувал....но са скъпички.....7-9 лева за бройка.....но шевовете са им странни....хем е зашито....хем няма ръб.....мноооого съм доволна.
Във вторник минах през фирмения на AZIZ .....турски са.....ама все едно не са....страхотни неща.....плюша им също.....като напазаруваме ще ви пусна снимки да ги видите

Приятно изкарване утре на срещата......стискам ви палци за слънчево време.....ще подсмърчам и ще чакам с нетърпение следващата среща

# 199
Добър вечер Simple Smile

Най-накрая и аз да смогна да се включа с отчет.... но първо: Танче, една моя много добра приятелка имаше същия проблем с нейното бебче и тя адски се беше стреснала и го водиха по прегледи. Нищо му нямаше на бебко, просто на бебетата все още не им е изградена нерваната система и дават "отклонения" Simple Smile Представям си как си се изплашила.... вярвам, че всичко с Жасмина си е наред  Hug

Честит имен ден на Мони на Анна и на Мони на БгВики. Да са весели и здрави дечицата и много да ви радват.

Никола вчера беше на консултация. Наддал е 880 гр. и е порастнал с 4,5 см.
Биха му първи прием на ДТК (инфанрикс). Това дете просто ме изуми - иглата му влиза половината в мускула на ръката, а той се смее  #Crazy ... нито плака, нито температура вдигна, нито му се зачерви и поду мястото на ваксинацията. Не знам дали това е нормално?!?!
Обаче продължава да си яде малко за възрастта... едвам с триста зора му пробутвам по 100 мл. на хранене!
Ние захранването започваме след три седмици с тиквено пюре (щото нали имаме проблеми с акането)...
Някоя мама беше писала дали да даде сок от ябълка, а нейното бебче също имаше проблем с акането - моята педиатърка каза, че ябълката запичала.....оризовата каша - също.

За срещата утре и ние ще се опитаме да дойдем, обаче в този ранен час не знам дали ще стигнем. Ако не се видим утре - следващия път   bouquet

Хайде, лека вечер  Heart Eyes

# 200
Попадна ми нещо интересно и бързам да го споделя с вас http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=womenclub&Number=1946 … ollapsed&sb=5
Дано да ви хареса.

Ладида, аз за количката ти в една друга тема си изказах мнението , тука да не се повтарям.   bouquet

# 201
    bouquetздравейте мами , моята мацка е родена май месец-26.05.06  от50-ия ден спи до суртринта ,храня я последно в 22:00 ,сабужда се в 7:00 до 8:00 си гука и после ставам да в храня

# 202
LaDiDa - много ти благодаря за инфото. Непременно ще отида до V-Baby.

Ани - забравих да ви поздравя за медийната изява. Снимката ви с президента наистина е чудесна. Пък който каквото ще да си пише.

Ние си се храним през 2-3 часа. Денем, нощем. Хапва си детето. Обикновенно ми отказва през деня - предпочита да разглежда, но вечер и нощем си наваксва.

# 203
Добро утро!

Аз да се отчета на бързо, защото след малко заминаваме на нашето си "море", за да използваме хубавото време и си топнем дупетата   sport027  grinning039. А и за грила материал сме си взели  Whistling

Най-накрая успях да гледам и аз клипа на Юнос. Супер е. И аз като се запалих напълних ваната, та и ние плувахме, но само по гръб, защото по корем само пляска с ръце и крака и не мога да му държа главата извън водата и се гмурнахме няколко пъти, от които повечето се задавяхме.

Вашите бебоци лапат ли си постоянно ръцете? Килиан друго не прави, все са му в устата най-малко 4 пръста, а понякога успява и шест да си навре  Joy. Не ги смуче, а ги дъвче.
Добре дошли на новите майчета  welcome!

bigdance2Честит рожден ден на Денит  nbirthday newsm59!

Айде отивам да се приготвям...

# 204
Добре дошла на мама monchi26   bouquet

Кате и Ивко много си лапа пръстите, но само по 2 пъха. Аз все вадя но ефекта е нулев. Весело изкарване на "морето". Тука стууууд. След малко отиваме на фото, а нямам готини есенни дрешки. Дано се постопли малко.

# 205
  • Варна
Здравейте, мамчета и бебочковци!!!
Честито на всички, които са празнували, празнуват или ще празнуват нещо!!! Всички да са здрави, щастливи и усмихнати!!!   bouquet
Аз напоследък само ви чета май. Като почна да пиша и все става нещо, и все нищо не написвам. Аз нали почнах и да поработвам от къщи, и до офиса ходя, и Макс на разходка държа всеки ден да водя, да не говорим с тия пюрета дето всеки ден си ги варим, мачкаме, и после си цапаме с тях навсякъде, а като каже и таткото вечер Има ли нещо за ядене?, иииии ........ май трябва да побързат учените с клонирането, че ми трябва още една Велина  newsm78

Кате, ти какви риторични въпроси задаваш? Ние пръстите си не просто ги лапаме, а скоро май ще свършат от дъвкане и смукане. Макс е много смешен, първо пъха показалеца, после един по един всички пръсти, накрая решава, че и на другата ръка и е там мястото  hahaha ама май му трябва още една уста.... А как се кефи като взема да му чеша венеца, направо писука от удоволствие  Grinning

Да ви се похваля, май последните два дни от всичкото пюре което мажем по лигавници, столове, и хвърчи от устатата му докато си бръмчи, май май и изяждаме по някоя и друга лъжица. Че накрая щеше да се окаже че само си играя да му го правя, а той само да го маже....

Ха, пак се събуди. Ей, усети ме това дяволче.... Айде до скоро мамчета и цунки на бебковците, и да ги обличате вече, че голям студ настана..

# 206
  • Русе
   Ето ни и нас на отчет след последната консултация - Дарито е наддала 600 грама и 4 см, т.е. новите ни мерки са 5.600/60 см. Много се притеснявах за килограмите, защото напоследък е много "кисела" и яде по-малко. А ваксината я понесе геройски, само малко поплака като извадиха иглата и после си заспа спокойно Grinning Не е вдигала температура, но ръчичката й(на нас там ни ги бият) се зачерви около мястото на убождането.
   След малко ще ходим на разходка и тъкмо се тревожех какво ще обличам на Дарка и се сетих за едни дрешки, дето ни ги подариха още в началото и понеже бяха големи ги прибрах и ги забравих... Добре, че ги открих навреме, защото са тъкмо подходящия размер - 62 Grinning Иначе имаме големи запаси от дрехи, но са от 68-ми нагоре. Та така, отиваме да се гласим Sunglasses

# 207
  • Varna
   Добре дошли на новите мамчета!
LaDiDa количката ти е страхотна и аз ги заглеждам от известно време по варненските улици.
  дано да се оправи временцето за тези които ще ходят на моренце.
  Ако някой стигне до Златните да свирка.
  И ние си лапаме много ръцете ама какво да правим така ще е.

# 208
Здравейте и от мен!Днес времето е хубаво,но ние си имаме гости и май ще се разминем с излизането... Cry
Но да не забравя,да честитя 4ри месечния юбилей на Ивко на Ани и да ви почерпя по  случай нашите 3 месеца.newsm38 beer2 Wine Glass Popcorn Coffee bombs Misc Baby Bottle pacifier
Ето ви и един опит за усмивка от наш Ивчо

Ей,Софийските мами-кажете как мина срещата...или още не сте се прибрали...???

Последна редакция: сб, 02 сеп 2006, 16:57 от Анонимен

# 209
Честит рожден ден на Жаки 33   bouquet
На патерица честито и на нМихайлова да е жива и здрава и честито на именниците и месечковците ,които съм пропуснала.
На Жасмина стола -дълго да го ползва и много да папка в него!Стола Чиполино ли е ?
Ладида за количката да не се повтарям ,че вече ти писах,но и аз ги харесвам още като бременна ги гледах във Варна GrinningМного е интересна,обаче няма кой да ни направи такъв голям подарък SadДа се разхождате с  кеф.
Танче как е Жасмина?Наред ли е всичко?Много стряскащо е било сигурно и аз щях да се побъркам.
Ани много ти е хубава снимката в подписа!Честити ви 4м. Simple Smile
И на Катя количката е хубава,вчера гледах такава в Балчик на едни чужденци.Даже едни чужденци видях с почти същата количка като нашата,не че е толкова ефектна като на Ладида ,но не се продават в България.
Иночка моля те кажи откъде ги взе тия играчки за лапане-ръкавички,че искам и аз  Heart Eyes
Голям дъжд,голям студ.Есенните дрехи са прибрани,дано да се стопли,че само лятно имаме.

Общи условия

Активация на акаунт