На море в Гърция 2020 - III

• 48 489
  • 755
  •   2
Отговори
# 360
Само на тези на които са направили тест, до излизането на резултата. Ако е положителен-14 дена карантина на гръцки разноски.

# 361
Голям трафик имаше днес на Пелион, основно гърци. Споделям едно любимо място :

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:12 от salex_n2

# 362
  • Burgas, Bulgaria
Започвам да се чудя дали да си го причиня цялото това нещо,като почна от формуляра, пък дали ще ме тестват на границата,ако да -самоизолация (страхотно прекарване!!!!)в хотела. Нещо ми се отщя почивка по подобен абсурден начин.

# 363
Здравейте! Ние ще пътуваме на 30.06, дали трябва се попълвам формуляра или само след 1.07 пътуване трябва

# 364
  • София
Пътувам за Кулата.Решихме да не чакаме утре сутринта.Ще пиша какво е положението

# 365
Ние сега се прибираме, минахме бързо границата, на отиване в петък никой не ни иска нищо.🐒 Какво е това безумие сега,  не знам.
Ако случайно попаднеш на някой кривак на границата, като нищо да те прати за тест/ независимо какво си писал като инфо в декл./ мн е субективно според мен, а и ще е страшно чакане по границите.

# 366
  • София
добре де, само разсъждавам..
за еднодневните плажове, не мога ли да попълня пак град, област, пощенски код и вечерта да се върна
какво ....ще ме санкционират ли...
има толкова еднодневни екскурзии, или пък шопинг
чудя се просто....голяма тъпня

# 367
за еднодневните плажове, не мога ли да попълня пак град, област, пощенски код и вечерта да се върна
Можеш. Но ако те хванат за тест, ще трябва да се самоизолираш и си губи смисъла подобно пътуване. А ако вземе да ти излезе положителен тест, ще трябва да поостанеш 14 дни карантина. Не знам дали си струва риска. По-добре е да се изчака да се види как ще се случват нещата в действителност.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:58 от Mur

# 368
тъпнята е, че за еднодневен плаж, трябва да ги информираш минимум 48 часа по - рано. На доста от нас решението за пътуване е от сега за сега. Та... поне през Септември нещата да са различни. Инак оставаме без море.

# 369
  • Sofia
Да попитам до колко време получихте имейл с потвърждение, че ви е приет формуляра?
И ако нямам съвсем точна дестинация?
Регион отбелязах Халкидики ама дали Ситония, Касандра... И реално как и това ще следят? Уфффф много въпроси без отговор.... Пътуваме на 30.06 вечерта живи и здрави към 22:30 трябва да сме на границата ако няма опашка чак до Петрич 😢🤔

# 370
  • София
Да докладвам.Току що минахме границата при Кулата.Нито хора,нито проверки Погледнаха личните карти и паспорта на детето и-това е.

# 371
  • Варна
Ние също минахме днес сутринта на Капитан Петко Войвода, единствени коли. Само провериха документите, дори не мисля, че ги сканираха. Вечеряхме с гърци и те се изненадаха като чуха за тази декларация. Много е пусто като цяло. Около Солун дори през зимата имаше повече движение, отколкото днес. Тъжно е и странно.

# 372
  • София
Получих смс Simple Smile Welcome to Greece. Because of COVID-19 random testing may apply upon your arrival and you may need to self-quarantine for 1 day. Stay safe, enjoy Greece.

# 373
Тоя смс го получавам пет-шест пъти вече, колчем ми изчезне контактът с мобилната клетка и после пак се върже с мрежата Simple Smile В най-различни краища на Гърция.

Това с рандъм тестовете винаги е съществувало като опция според решенията на гръцката държава, но поне за момента на българи не правеха на сухопътната граница, а само на сърби. Иначе декларации попълвахме за фериботите, където искаха телефон за контакт през следващите 14 дни, но не и адрес (очевидно мобилен телефон и можеш да пребиваваш, където искаш), и ги давахме на хартия при качването.

Предполагам, че сегашното решение е свързано с отварянето на границите на 1 юли за туристи от (почти) всички държави и пак по национален принцип ще селектират кого да тестват, а не толкова по случаен. Малко проблематично става с влошилата се обстановка у нас.

Иначе гърците масово се държат, все едно няма ковид и никога не е имало. Според мен по-малко и от на българите им пука. Претъпкани плажове, претъпкани кръчми, чат-пат някой сервитьор с маска - това видях и днес на типично гръцки уикендови дестинации.

# 374
  • някъде ... тук ...
Ние не сме го получавали тоя sms, но и от събота не сме мърдали от къмпинга.
Иначе на рецепцията искаха всички ЛК, а не както преди 1, писах допълнително имейл, телефон и адрес в България. Момичето каза, че доп. данни са заради Ковид. И раздават листовки какво да правиш при симптоми.
Вчера беше лудница на плажа, точно както пише Параход. Основно гърци. Днес, понеделник, на плажа поне засега сме има-няма 10 човека.

Общи условия

Активация на акаунт