На море в Гърция 2020 - III

• 48 516
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Така беше и при нас, уикендите се понапълни с гърци,защото е близо до Солун, и от понеделник пак мъртвило. А в събота като се прибирахме имаше огромно задръстване в посока Солун-Халкидики.
Тези нови декларации, QR кодове и тн са все едно за други граници говорим. И на отиване, и на връщане грък на ГКПП не видяхме, само българи ни провериха (много силно казано), за секунди се минаваше като изключим опашката. Единствено сръбските коли ги отбиваха, не знам за тях какъв е случая.
Но пък така ще могат да контролират алгоритмите - например ние сега с повече случаи по-често да се тества, други държави ако нямат да е по-хлабаво. Измислили са го гърците Wink

# 376
Ние не сме го получавали тоя sms, но и от събота не сме мърдали от къмпинга.
Иначе на рецепцията искаха всички ЛК, а не както преди 1, писах допълнително имейл, телефон и адрес в България. Момичето каза, че доп. данни са заради Ковид. И раздават листовки какво да правиш при симптоми.
Вчера беше лудница на плажа, точно както пише Параход. Основно гърци. Днес, понеделник, на плажа поне засега сме има-няма 10 човека.
На кой къмпинг сте ?

# 377
  • София
Здравейте ,една молба за информация- моите хора решиха да посрещата July morning в Гърция тс. евентуално да тръгнем на 30. 6 след работа . Понеже пътя ни е Солун - Волос , има ли място около или преди Катерини с денонощно заведение или бензиностанция, където евентуално да спрем за почивка,тоалетна и малко сън за шофьорите преди изгрева.. Иначе в района плажове има достатъчно, но ако някой препоръча добра локация, винаги ще е от полза..

# 378
Ако е за крайпътни спиране-покрай магистралата съм виждала едно място - korinos rest area, мисля че е денонощно. Личен отзив не мога да дам обаче.

# 379
Как я попълнихте тая форма? Иска град, пощенски код, че и улица, а ние нямаме резервация.

# 380
  • София
Ако е за крайпътни спиране-покрай магистралата съм виждала едно място - korinos rest area, мисля че е денонощно. Личен отзив не мога да дам обаче.
Точно там, при Коринос има rest area, преди Катерини. От вашата страна  май се казва Олимпус, има много табели предварително.

# 381
Наистина ли във формата за подпълване трябва да нанесем държавите посещавани от началото на годината?

# 382
  • София
Много благодаря за информацията, точно такова място ни трябва..

# 383
Наистина ли във формата за подпълване трябва да нанесем държавите посещавани от началото на годината?
Не, пише през последните 14 дни и е опшънъл, може да не се попълва.
Аз съм на следващата стъпка, въведох Ситония и пощенски код, но иска и улица и номер Sad

# 384
Бяхме през уикенда в Керамоти. Имаше много по-малко хора в сравнение с предишни години, само два бийч бара работят и то с намален брой чадъри.
В ресторантчетата до морето край пристанището ни обслужваха без маски и ръкавици, масите са си все тъй една до друга... Минахме границата Илинден - Ексохи  бързо и безпроблемно. И тъкмо реших, че всичко е лежерно и спокойно, чета за декларации и QR кодове 🤨
Ние пътуваме отново за седмица на 7 юли. Мога ли още сега да попълня декларацията? Пише до 48 ч., явно колко по-рано, не е важно?
Като отворих, границата Илинден не я видях, аз ли не съм догледола? 🙄

# 385
Регионите също не мога да ги оправя, Ситония е централна Македония, ама те така са го написали... Kentriki ли е централна?

# 386
Регионите също не мога да ги оправя, Ситония е централна Македония, ама те така са го написали... Kentriki ли е централна?

Да.

# 387
Бяхме през уикенда в Керамоти. Имаше много по-малко хора в сравнение с предишни години, само два бийч бара работят и то с намален брой чадъри.
В ресторантчетата до морето край пристанището ни обслужваха без маски и ръкавици, масите са си все тъй една до друга... Минахме границата Илинден - Ексохи  бързо и безпроблемно. И тъкмо реших, че всичко е лежерно и спокойно, чета за декларации и QR кодове 🤨
Ние пътуваме отново за седмица на 7 юли. Мога ли още сега да попълня декларацията? Пише до 48 ч., явно колко по-рано, не е важно?
Като отворих, границата Илинден не я видях, аз ли не съм догледола? 🙄
няма я , и аз я търсех ...

# 388
Попълних формата сутринта към 10.00 часа, получих мейл, че системата я е отчела и от тогава нищо. Стоя и чакам.

# 389
Не съм гледала подробно въпросната декларация, но друго нещо се чудя. Ако не следях темата, изобщо нямаше и да разбера за тази новост. Сигурна съм, че ще има много хора, които също няма да знаят и направо ще се отправят към границата. И какво се случва при това положение? Н границата искат ли ти го този код, как изобщо проверяват дали си попълнил декларацията?

Общи условия

Активация на акаунт