На море в Гърция 2020 - III

• 48 638
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
А в момента Илинден-Екзохи не е ли отворен?

# 406
  • София
А в момента Илинден-Екзохи не е ли отворен?
Без Златоград, всички други КПП-та са отворени. В декларацията и в статията пише, че от първи юли са два.

# 407
Точно затова се почудих. Едва ли от първи ще затворят останалите, които в момента работят. Иначе от любопитство попълних една декларация, да видя въпросите. Но още не са ми върнали код.

# 408
  • Розовата долина
Ние трябва да пътуваме на 4ти.07 и семейният съвет реши да попълним декларацията,да пътуваме и ако случайно решат да ни правят тест, обръщаме колата и в България!Няма как да изкараме карантина 14 дни......

# 409
Провокирана от последните постове на Параход, бих искала да попитам всички, които са пообиколили Гърция и обичат да посещават всяка година нови места - кое е кътчето, което ви е останало в сърцето и за което сте решили, че един ден пак ще се завърнете в него?  Има такива места, които така те завладяват, че се надяваш някога да ги посетиш отново и за повече време, дори да си от туристите, които избягват да повтарят дестинации ... Simple Smile

# 410
Точно така решихме и ние ако се стигне до тест обратно към България. Не вярвам да ни тестват насила или да не може да се върнем. Ние сме за 5 дни от първи Юли и даже един ден карантина ни е много. Попълних още вчера декларацията и веднага получих мейл за потвърждение но код няма още. Ако е вярно че само тея два пункта ще работят от първи Юли то значи ще са километри опашки. На адрес за пребиваване в декларацията писах само пощенския код и Сарти - Централна Македония. Къщата която ще отсядаме няма улица и номер. Но и така ми прие декларацията

# 411
Джиджи биджи (предполагам, че така се дешифрира никът),
за нас това са Кефалония, Сифнос, Крит и - очевидно - Сирос. Всъщност повечето места са ми харесали достатъчно, за да се върна, а времето за почивка и пътуване никога не стига Simple Smile

# 412
Как бихте разделили 7-дневната си почивка на Кефалония? 4 нощувки на юг и 3 на север или обратното? Чудя се за коя част от острова си заслужава да оставя повече време.

Ха, и ние натам сме тръгнали и аз това се питам! Кога сте там?

# 413
И аз си го мислех това, ако решат да ни тестват направо да се връщаме. Но при вече направена резервация с изтекъл срок на безплатна анулация, губим парите за нея. Та, пак си е неприятно. И да тръпнеш докато не минеш границата... Не знам, не ми се нрави. Ще следя какво се случва на практика и до средата на юли ще реша какво да правим.

# 414
Принудих се да направя резервация, попълних всичко и накрая ми изписа грешка и да попълня пак Sad
Довечера ще я попълвам втори път.
То и ние бяхме решили ако ни тестват да се върнем и затова не си бяхме направили резервация, ама на не ме пусна мен без адрес и се принудих да резервирам.
Впрочем нещо се обърках, искаше да попълня контакт за спешни случаи, аз писах мъжа си, но той пътува с мен. Друг ли трябва да пиша?
Също някой спомена, че е попълвал данни на деца, но на мен ми поиска само за членове на семейството над 18 г.

Резервирах апартамент в къща на плаж Тристеника до Торони.

# 415
Здравейте, видях че е обсъждано и няколко страници напред но дали имате нова информация , как стоят нещата с еднодневното пътуване до Гърция след 1ви

# 416
Аз днес видях тази информация. Това ли е т.нар. Деклариация, която тук се споменава?
https://travel.gov.gr/#/

Иначе ако решат да ви правят тест на границата това нали не означава, че ще стоите 14 дни в карантина? Само ако тестът се окаже положителен. Тогава защо тези притеснения за тестовете?
Всичко е толкова объркано, че и аз вече не знам на какво да вярвам.

# 417
Провокирана от последните постове на Параход, бих искала да попитам всички, които са пообиколили Гърция и обичат да посещават всяка година нови места - кое е кътчето, което ви е останало в сърцето и за което сте решили, че един ден пак ще се завърнете в него?  Има такива места, които така те завладяват, че се надяваш някога да ги посетиш отново и за повече време, дори да си от туристите, които избягват да повтарят дестинации ... Simple Smile

Paxi island чуден остров и невероятни залези

# 418
Стоиш изолиран и докато излезе резултата от теста, 2-3 дни. То половината почивка минала

# 419
Е как така, нямат ли бързи тестове? Open Mouth

Общи условия

Активация на акаунт