На море в Гърция 2020 - III

• 48 466
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Няма ограничение (освен предвиденото в ЗДП). Даже онзи ден гледах през прозореца как се натъпкват 6-има възрастни гърци в нормален седан Wink. Натъпкаха се и потеглиха.

# 616
Лефокастро в края на плажа и след селцето на юг  има два страхотни пясъчни плажа. Paradise, преди Афисос, също е пясъчен, но има малки камъчета първите два метра на влизане.
Парадайз не го знам (т.е. знам го, но не съм ходила никога), но в Лефокастро сме почивали и са минали покрай пясък плажовете там Simple Smile Иначе аз много харесвам Паралия Рази, между Афисос и Лефокастро, заради спокойствието и естествената сянка. Но и той е чакъл. Да, доста плажове в района няколко метра навътре във водата стават фин пясък, но Лефокастро е и единственото място в Гърция, където съм виждала морски таралеж да лежи върху пясък. Имахме кепче и го върнахме на камъните Simple Smile беше много възмутен!
Параход, точно в залива под тази вила:
http://www.dolphins-leap.com/

Пясъчен и пуст плаж е. Но не се стига от самото Лефокастро, а се минава по един доста обрасъл и тесен път, след отбивката за селото. А в южната част на плажа на Лефокастро (след като свършат къщите, има една малка част която е с пясък и сега, като няма хора е много приятно. Иначе плажа на селцето си е кофти 😎

# 617
Здравейте, препоръчайте ми място за хапване в Neos Marmaras и в Vouruvuru или околностите им

# 618
Вижте как затварят плажа заради няколко човека повече. При нас даже не съм чула да има изискване за броя плажуващи
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/06/30/29 … D1%2582%25D0%25B5
Иначе вярвам ще отворят всички КПП но не могат да го организират веднага, явно въвеждат нещо в база данни и не навсякъде имат нужното оборудване.
Все пак имат доста по-добра идея какво правят от нашите.
Аз не мисля че нашите данни за коронавирус се завишават да се вземат пари, кой ще ти даде пари за 140 болни на ден?
Освен това, се правят успоредни преброявания чета много международни медии и ако се лъже бързо излиза лъжата, така че данните са се ок. Даже доста болни остават без симптоми и нерегистрирани както и по целия свят.

# 619
  • Sofia
В същото време в Турция са прекалили с цените: https://blitz.bg/svyat/v-bodrum-derat-kozhi-s-tsenite-dyunert-43 … i_news755235.html

# 620
Параход, точно в залива под тази вила:
http://www.dolphins-leap.com/

Пясъчен и пуст плаж е. Но не се стига от самото Лефокастро, а се минава по един доста обрасъл и тесен път, след отбивката за селото.
Много полезна информация, ще го потърся следващия път.

# 621
Ами те не са болни, те са носители на вирусни частици и както СЗО каза, почти е невъзможно да заразят някого, само защото са носители, трябва да са активно болни. Много ми омръзна да вменяват на хората колко "болни" са открили всеки ден...които всъщност не са изобщо болни. Чиста перверзия. Всеки е носител на много неща, които могат да са заразни, но за първи път здрави преносители ги дамгосваме като "болни".

Интересува ме някой знае ли за тествани българи на гръцката граница, как са протекли нещата.

# 622
  • София
За плажа на Керамоти има ли информация как стоят нещата - има ли такса шезлонг /чадър или е срещу консумация?
С консумация са чадърите. Цените на плажа Паралия са като миналата година - 3.50 евро е фрапето, 4 евро фреша. Това за края на юни

# 623
Мен ме интересува има ли някой, минал границата днес без да е получил QR-код! Другото, което ме интересува, е как стоят нещета при пътуване с автобус- как се попълва декларацията в този случай? Навсякъде има указания само за автомобил!

# 624
Мен ме интересува има ли някой, минал границата днес без да е получил QR-код! Другото, което ме интересува, е как стоят нещета при пътуване с автобус- как се попълва декларацията в този случай? Навсякъде има указания само за автомобил!
И ние все още нямаме код, а попълнихме преди 48 часа. Явно зависи кога се пътува. Ние ще пътуваме в петък.

# 625
  • София
Вероятно е така. И ние попълнихме преди близо 48 часа, но нямаме още код, пътуваме в събота.

# 626
  • Варна
Може ли един бърз въпрос, всички места на почивка в Гърция по дати ли се попълват, в смисъл ако ще отседнете на няколко места едно след друго?

# 627
Някъде мернах, че се попълват за първите 7 дни, но не мога да посоча източника на информацията.

# 628
Wizz air пускат София - Миконос от Август на много добра цена...

# 629
Тези декларации вероятно се попълват с цел, ако някъде излезе положителен тест, да се направят тестове на контактни лица, за да не гръмнат незабелязано големи огнища. Никой няма да проследява всяка стъпка, според мен спокойно може да отбележите едно място. Тези работи са важни, ако пътувате в големи групи, с автобуси или отсядате в хотели.

Общи условия

Активация на акаунт