На море в Гърция 2020 - III

• 48 613
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Няма към момента. Нашите няма да въвеждат засега подобни мерки, но не се знае Гърция какво ще предприеме. Питаха точно това ББ миналата седмица, той се направи, че не чува въпроса и каза, че нашите органи няма да затварят граници или да въвеждат карантина за идващи от Гърция. Според мен сега е подходящо за пътуване, преди да са разрешили на британци и руснаци да напускат страната си без карантина.

# 241
Ние ще резервираме два-три дни преди да тръгнем. Решихме да сме около Кавала, тъй като ММ не е ходил в тази посока и иска да обиколим района. Засега чакаме как ще работи, но вероятно първата или втората седмица на юли. Надявам се да имаме късмет и мерките да не се затегнат и Гърция да не ни сложи под карантина.

# 242
  • малкия йеросалим
Момичета, в момента има ли карантина за пристигащи в Гърция? А съответно за връщане в България? Не, че не следя непрекъснато новините, но ми се иска инфо от първа ръка! Благодаря!
Ние се бяхме засилили за тази събота към Кавала, но при тази ситуация не знам дали да рискуваме!
Мен точно това ме притеснява.С това непрекъснато увеличаване на случайте ме притеснява Гърция да не затвори границата за българи.Ние тръгваме в събота и всичко ми е свито.
А може ли актуална информация от тази седмица как е на границата.Поразреди ли се движението,попълват ли се някакви декларации?Ние ще минаваме през Маказа.

# 243
Здравейте. Благодаря за безценната информация, която споделяте. Включвам се и аз с молба за мнения за плажа на Неа Месангала. Прочетох, че е пясъчен, но плитък ли е или бързо става дълбоко? Видях, че има шезлонги, но предполагам има и свободна зона. През първата половина на септември би следвало да е спокойно, нали? И аз като повечето, които се включват, съм в търсене на спокойно място с настаняване на първа линия с приличен плаж, защото сме с 2 деца (едното е бебе) и тази година обикалянето по плажове не е вариант. За момента стигнах до района на Неа Месангала, но ще съм благодарна и на други предложения (Халкидики изключвам, както и най-популярните места в Северна Гърция, за Тасос се чудя също).

# 244
И аз имам нужда от съвет отново.
Къде плажа е най-хубав - Паралиа Офириниоу, Неа Ираклица или Неа Перамос? С бебе сме и ни се иска да я пясъчно, плитко  и чисто. Ако има и барове с чадъри ще е перфектно.

# 245
  • София
Къде плажа е най-хубав - Паралиа Офириниоу, Неа Ираклица или Неа Перамос? С бебе сме и ни се иска да я пясъчно, плитко  и чисто. Ако има и барове с чадъри ще е перфектно.
На последното място, но трябва да се пътува с кола, хубавия плаж е извън градчето, няма настаняване там.

# 246
На последното място, но трябва да се пътува с кола, хубавия плаж е извън градчето, няма настаняване там.
Как се казва този плаж и в коя посока е?

# 247
  • ВАРНА
Момичета, в момента има ли карантина за пристигащи в Гърция? А съответно за връщане в България? Не, че не следя непрекъснато новините, но ми се иска инфо от първа ръка! Благодаря!
Ние се бяхме засилили за тази събота към Кавала, но при тази ситуация не знам дали да рискуваме!

Няма за българи никаква карантина нито при отиване нито при връщане от Гърция и Румъния от съседите ни.

Само за Турция има

# 248
  • София
Как се казва този плаж и в коя посока е?
Амолофи, след излизането от града в западна посока се влиза в лозята и е един безкраен плаж с барове и свободни зони.

# 249
  • ...
В Неа Ираклица плажа също е пясък и не е дълбок, но Амолофи е по хубав наистина. Пътуването с кола от Неа Перамос до Амолофи е не повече от 10 мин - много е близо + към всеки бийч бар си има паркинг за коли, който е безплатен.

# 250

Един прозорец и безкрай море..

# 251
  • малкия йеросалим
Здравейте.Влузам в темата с много спешен въпрос.В събота сутрин трябва да пътуваме за Тасос.По план трябва да хванем около 09-11 часа ферибота от Керамоти.
Сега ми се обадиха семейството с което ще пътуваме,че в сайта с разписанието на фериботите пише,че няма да има фериботи на 27 и 28/събота и неделя/
Моля ако някой има актуална информация или е на Тасос да пише дали това е вярно!!!

# 252
Здравейте.Влузам в темата с много спешен въпрос.В събота сутрин трябва да пътуваме за Тасос.По план трябва да хванем около 09-11 часа ферибота от Керамоти.
Сега ми се обадиха семейството с което ще пътуваме,че в сайта с разписанието на фериботите пише,че няма да има фериботи на 27 и 28/събота и неделя/
Моля ако някой има актуална информация или е на Тасос да пише дали това е вярно!!!

http://www.thassos-ferries.gr/bg/Itineraries.php?cat_id=1

Това е сайта.
Има някакъв линк в началото към някаква табличка, но е на гръцки.
Няма ли вариант да се обадите или да пратите мейл?

# 253
В Неа Ираклица плажа също е пясък и не е дълбок, но Амолофи е по хубав наистина. Пътуването с кола от Неа Перамос до Амолофи е не повече от 10 мин - много е близо + към всеки бийч бар си има паркинг за коли, който е безплатен.

Много благодаря ! Ще потърся настаняване в Неа Ираклица значи, с кола сме и няма проблем да пътуваме до Амолофи

# 254
  • София
Доколкото разбрах от което изрових, ще пътува само тази компания и феритата ще са малко. https://www.thassoslink.gr/bg/thassoslink-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce% … e%b1%ce%bb%ce%b1/

Общи условия

Активация на акаунт