На море в Гърция 2020 - III

• 48 514
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Как от четвъртък не е ли от първи Юли - сряда
Моя грешка, извинете. На седмокласните майки им е простено.

# 316
  • Варна
Току-що минахме на Кулата. Около 20 минути чакане. Гръцка тв снима как вземат проби на сърби и колите на опашката. Сканират вс. документи, както и талона на колата.
Нашата почивка започва сега!
Последно Пелион Simple Smile

ЕлиТ в коя част на Пелион сте? Ние пътуваме на 04.07. за Хорефто.

https://travel.gov.gr/#/
Тук има описание на протокола за влизане от 01.07. Трябва да се попълнят данните за всеки най-късно 48 часа преди преминаването на границата

# 317
Дайте моля ви повече информация какво трябва да се попълва и кога. На границата ли ще ни дадат този документ за попълване? Ние ще пътуваме на 11 юли, ддстинация Пелион, на гости при сестра ми. Аз мислех, че сега не се попълват никакви декларации...

# 318
специално за Maria Draganova

Формулярът за търсене на пътници (PLF) ще трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди да влезе в страната и включва информация като продължителността на предишния престой в други страни, заяви CAA в известие до летци (NOTAM), издадено от Sayirday.

Формулярът, както и подробности за това, какви чуждестранни пътници могат да очакват пристигащи от въздух, море и суша от 1 юли, можете да намерите на линка    https://travel.gov.gr

# 319
На никой ли не му направи впечатление този текст:
"Докато резултатите от скрининга не станат достъпни, пристигащите лица, които са тествани за новия коронавирус SARS-CoV-2, са задължени да се самоизолират на адреса на крайното си местоназначение, както е декларирано във формуляра за пътнически локатор (PLF). Техните данни се въвеждат в информационната система EODY, която е свързана с регистъра на COVID, за да се улесни проследяването на контактите в случай, че някой тества положително. След приключване на скрининга те влизат в страната, получавайки инструкции за самоизолация, докато не бъдат обявени резултатите от тяхната проверка."
Няма начин да ми направят тест на границата и аз да се затворя в хотела и да чакам хабер от гръцките здравни власти, който не се знае кога ще дойде. Направо на границата правя обратен завой и се прибирам.

# 320
  • някъде ... тук ...
Ъ, нови правила. Да видим какво ще излезе.
ЕлиТ в коя част на Пелион сте? Ние пътуваме на 04.07. за Хорефто.
....
Вчера минахме от там да го видим по път за къмпинг Папа Неро. Тук е екстра и още не сме решили дали по-натам ще се местим към Кастри или ще си почиваме тук.

# 321
  • Варна
На никой ли не му направи впечатление този текст:
"Докато резултатите от скрининга не станат достъпни, пристигащите лица, които са тествани за новия коронавирус SARS-CoV-2, са задължени да се самоизолират на адреса на крайното си местоназначение, както е декларирано във формуляра за пътнически локатор (PLF). Техните данни се въвеждат в информационната система EODY, която е свързана с регистъра на COVID, за да се улесни проследяването на контактите в случай, че някой тества положително. След приключване на скрининга те влизат в страната, получавайки инструкции за самоизолация, докато не бъдат обявени резултатите от тяхната проверка."
Няма начин да ми направят тест на границата и аз да се затворя в хотела и да чакам хабер от гръцките здравни власти, който не се знае кога ще дойде. Направо на границата правя обратен завой и се прибирам.

И аз това се чудя. Колко време се чака теста и не може ли ако се окажеш положителен просто да се върнеш в БГ.

ЕлиТ, как ви се стори в Хорефто? Аз се чудя предвид ситуацията дали ще има изобщо работещи заведения / магазини в такъв тип малки курорти

# 322
В тези декларации видяхте ли какво трябва да се попълва-ако сте с кола - номер на колата, вашите имена ,номер лична карта, телефон,дата на престои и краен адрес на дестинацията.Дават ти Qr персонален код , с който ще се следи статуса ти-за резултата от теста за корона вирус. И какво ще трябва да се самоизолирам в хотела да си чакам резултата?!?
Ако се окаже ,че са такива мерките , направо на границата се връщам както SPSt .

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 13:49 от ilz3

# 323
След новата ситуация с тази декларация ММ нещо се отказа да ходим до Гърция. Каза, че иска да има нормална почивка, която да не започва със стрес, а ако се окаже, че точно нас тестват....
И така, тази година сме без море😢
Ще очаквам Вашите разкази с нетърпение, за да си стопля душата с бленуваното моренце....

# 324
И ние май на там вървим. Мислехме да пътуваме на 01.07 Cry
Като посочиш, че пътуваш с кола, дават две възможности за влизане - Кулата и Маказа. Ми другите пунктове?

# 325
И ние май на там вървим. Мислехме да пътуваме на 01.07 Cry
Като посочиш, че пътуваш с кола, дават две възможности за влизане - Кулата и Маказа. Ми другите пунктове?
И аз това се чудя, да не вземат да ги затворят от 01.07?

# 326
Сега попълних декларацията, върнаха ми само мейл за потвърждение.
От къде се получава този QR код?

# 327
Сега попълних декларацията, върнаха ми само мейл за потвърждение.
От къде се получава този QR код?
Ми би трябвало да  е в емайла- на страницата на https://travel.gov.gr/#/ пише ,че трябва да имаш такъв код ,който се сканира от телофона ти или го имаш принтиран предварително.Passport and customs control are carried out and each incoming person’s unique quick response (QR) code is checked on their mobile phone screen or on the printed form with their QR code

# 328
Няма, но пише, че ще се свържат с повече информация.
Вероятно е необходимо време да обработват данните.

# 329
Ванилия, моля те да пишеш как са протекли нещата. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт