На море в Гърция 2020 - III

• 48 562
  • 755
  •   1
Отговори
# 300

А да препоръчате must see плажове? Аз ще прочета турист. инфо, но не смея винаги да разчитам на нея много-много
От плажовете около Парга, аз харесвам Саракинико. Сутрин особено, преди тълпите е чуден, около обед вече е гмеж. Тази година може и да не е така, де Simple Smile  Ние си тръгнахме около 11.
https://nikana.gr/en/tourist-guide/epirus/beaches/2523/sarakiniko-beach

# 301
  • някъде ... тук ...
Току-що минахме на Кулата. Около 20 минути чакане. Гръцка тв снима как вземат проби на сърби и колите на опашката. Сканират вс. документи, както и талона на колата.
Нашата почивка започва сега!
Последно Пелион Simple Smile

# 302
Някой от вас може ли да каже дали водата е вече топла за къпане? Чудя се дали вече е подходяща и за детето ?

# 303
О, браво, данобсе отпуши границата. На почиващите- честито!
Това за водата е много относително. Моите от малки се плескат в много студена вода и не им дреме, ходят боси по теракота цяла зима.....други не са така. Но предполагам, че е ок вече водата.

# 304
Здравейте дами,

търся компетентно мнение на ходили на Тасос.
Харесала съм си хотел Golden Sand3*, на Golden Beach, източната част на Тасос.
Има ли някой тук, който е ходил там, харесва ли ви? Има ли оси, нещо друго лошо?

# 305
  • Sofia
https://travel.gov.gr/#/
Може ли някой да сподели доколкото разбирам се отнася за всички влизащи в Гърция от 1.07 независимо от начина на влизане?
Това дали са тези декларации за които имаше линк много по напред в темата или нещо допълнително 🤔

# 306
  • Варна
Виждам само два налични пункта, които може да посочиш като входни в страната откъм БГ. Не са казали, че ще се затварят сухопътни граници.

# 307
  • Sofia

Горещ пясък и ледено узо....
Това е от Амулияни по спомен или зад Зефирос? 💕
Пробвате ли пътя до там пеша като време ме  интересува?

# 308
Здравейте дами,

търся компетентно мнение на ходили на Тасос.
Харесала съм си хотел Golden Sand3*, на Golden Beach, източната част на Тасос.
Има ли някой тук, който е ходил там, харесва ли ви? Има ли оси, нещо друго лошо?
Бяхме в четвъртък на Голдън бийч. Плажът е прекрасен. Чиста и топла вода. Вижда се дъното. Прекрасен плаж.

# 309
https://travel.gov.gr/#/
Може ли някой да сподели доколкото разбирам се отнася за всички влизащи в Гърция от 1.07 независимо от начина на влизане?
Това дали са тези декларации за които имаше линк много по напред в темата или нещо допълнително 🤔
Ние потегляме другата седмица без резервация. Трябва ли да попълваме декларации предварително и да ги представяме на границата? Ако се попълват само за нас или и за децата?
Трябва ли да посочваме задължително адрес т.к. мислехме да резервираме след като минем границата?

# 310
Здравейте и ние тръгваме на 01.07. Никъде няма информация в БГ сайтове и медии ще се искат ли някакви декларации. В интернет ли трябва да са попълнени или може и на място на границата. Някъде срещнах и информация че от 01.07 на Маказа ще се правят и тестове за коронавирус. В интернет формуляра на декларация излизат като опция за влизане в Гърция само Кулата и Маказа. Значи ли това че другите ГКПП-та ще са затворени от 01.07? В декларацията още се посочва и адрес в Гърция където ще се кара 14 дневната катантина ако теста взет на границата се окаже положителен. С две думи ако е така по добре да се отказваме от пътуването

# 311
  • София
Здравейте.
От четвъртък сме в Пефкохори. Границата минахме в 9 сутринта за половин час, без никакви проверки.
На плаж ходим на Елефант, Голдън, Курсарос...
Някой може ли да ми препоръча друг наблизо, извън изброените, с бар с храна, тоалетни, душ? Благодаря!

За мерките тук-обсл.персонал в заведенията носят маски или шлемове (на Курсарос никой нищо не носи), в хранит.магазини-също, в някои заведения и магазини има дезинфектанти на входовете/касите.  
Чадърите са поразделечени.
На Елефант обаче уикенд е само с резервации и има много, много хора. Не се плаща за чадър, има мин.консумация 10 евро на човек.
На Голдън Бийч няма такива изисквания, но там няма душ, тоалетните са химически...
На Курсарос се плаща 4 евро за шезлонг, има мин.консумация на човек 4 евро и 3 евро за wi-fi.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 12:07 от desitka*

# 312
  • Варна
В Неа Скиони или плажа пред Крузо,
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0 … =1218&bih=726

# 313
# 314
Как от четвъртък не е ли от първи Юли - сряда

Общи условия

Активация на акаунт