Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 986
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Синьо, неусетно да минат тези  20 дни с доксициклин, а после ако правиш все пак кръвни тестове, да са чисти! При прием на АБ е хубаво успоредно да си взимаш пробиотик, сигурно си чувала или имаш опит.

# 166
redemi, аз не съм купувала, само съм получавала от амазон. Следвай стъпките и то ще си покаже какво трябва. Документ със сигурност получаваш, на мен такъв ми бяха разпечатали.

Катерица, благодаря! Знам за пробиотика, но не знам какъв. Лекарят ми препоръча един, поръчах си го, но май бях чела някъде, че е добре да се взима Saccharomyces boulardii, защото не е бактерия и антибиотикът не я убива, а тя така да се каже заема мястото на изтребените полезни бактерии и пречи там да се настанят патогенни такива. Струва ми се, че и за някакъв друг вид бях чела, обаче не си спомням подробности. Приемам препоръки. Ферментирали храни си правя и консумирам редовно.

# 167
Синьо, аз пих миналата година 10 дена доксициклин и ми разказа играта, много тежко го понесох, с всички странични ефекти, описани в листовката, но затова пък беше ефективен и помогна от раз, не се наложи да повтарям с друг. Още преди да започна лечението с антибиотика приемах редовно пробиотик, директно от немските аптеки са ми препоръчвали Omni Biotic - въобще не ми понесе, и Bactoflor - беше ОК като действие. В момента приемам  поръчан онлайн от Swanson Europe (пращат ги от България с ДПД) Ultimate 16 Strain Probiotic, а от гъбички след доксициклина се спасих с FemFlora на същата фирма. Пробвала съм и предлаганите в Амазон пробиотици на Nature Love и Natural Elements, но при мен не издържаха теста с млякото, та не знам доколко има живи култури в тях. Съхранявам пробиотика в хладилника и лятото избягвам да поръчвам онлайн в жегите с големи преходи.

# 168
margolotta, благодаря ти! Малко се изплаших, защото тази седмица съм сама с детето и ако нещо се сбъгна, не знам какво ще правим. Sad Трябва да съм на линия и да функционирам. Значи затова лекарят ми предложи да ми даде болничен, но аз будалата викам, че няма нужда. Може и друга песен да запея.

# 169
Може при теб да няма чак такова действие - при мен най-неприятното беше постоянното гадене и главоболие, но си ходих на работа, понасяше се. Важно е и да не се излагаш на слънце докато го приемаш заради фотосенсибилизирането на кожата, аз го пих миналия юни и се пазих като вампир от слънчева светлина, че и без това си имам алергия.

# 170
Синьо, нямам наблюдения с различните пробиотици, от години купувам Bio- Kult ( https://www.bio-kult.com). Беше препоръчан от лекарка, която израждаше сестра ми и после стана лекуващия лекар на сина й.

# 171
Здравейте, някой имал ли е проблем с Deutsche Post ? Преди три седмици едно момиче, което на 2-3 часа от мен, ми изпрати нещо, което трябваше да дойде до 2-3 дена, но все още нищо. Не е взела проследяващ номер и не знаем какво се случва. Има ли вероятност пратката да е изгубена и изобщо да не пристигне до мен ?

# 172
  • München, Deutschland
Разбира се, че има.
Някои номера може да ги напилете в сайтана дойче пост и все пак се вижда поне доставено ли е. Ходихте ли във филиалето до вас да си го поискате, да не е там?

# 173
Ходих и там няма нищо. Добре, благодаря, явно трябва повече да настоявам, момичето да провери какво се случва. Аз нямам никакви номера и каквото и да е.

# 174
Синьо,дано не се окаже нещо сериозно! А пробиотици и след спирането на антибиотика е хубаво да продължиш да пиеш,поне за 2 седмици! Hug

Момичета,препоръчайте ми марка зехтин,който да не нагарча! В България си купувах един италиански,много беше хубав,а тук си бях харесала един португалски,но никъде не го намирам вече! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 175
Нещо, което беше изпратено миналата година през август пристигна тази година януари и никакви разговори в пощатат не помогнаха Simple Smile

Иначе за пакети с номер, ако няма движение 5 дни се пуска запитване, формата е на сайта, добавят се фактури и др. документи, веднага се появява:)

# 176
Благодаря GlowFlow, ще видим какво може да се направи.

# 177

Катерица, благодаря! Знам за пробиотика, но не знам какъв. Лекарят ми препоръча един, поръчах си го, но май бях чела някъде, че е добре да се взима Saccharomyces boulardii, защото не е бактерия и антибиотикът не я убива, а тя така да се каже заема мястото на изтребените полезни бактерии и пречи там да се настанят патогенни такива. Струва ми се, че и за някакъв друг вид бях чела, обаче не си спомням подробности. Приемам препоръки. Ферментирали храни си правя и консумирам редовно.
Странно защо не е изписъл Пеницилин. Когато детето ми имаше борелиоза това пи.
За пробиотик препоръчвам  Omnibiotic 10. Такъв пия доста често и давам на детето винаги след АБ и съм доволна.

# 178
  • Germany
Синьо, а сигурна ли си, че можеш да взимаш пробиотика, докато пиеш антибиотика? Миналата година бях в болница с възпаление в червата и категорично ми забраниха да пия пробиотик, докато не свърша с антибиотика. Иначе и аз съм ползвала Био Култ и Омнибиотик.

# 179
Moni, лекарят така каза. Надявам се да не е грешка. Може би при краткотраен прием да може и чак след това, но толкова дълго... Sad

HMoTwo, това е първият избор за възрастни. На деца под 8 години и бременни се изписва друго. Благодаря за препоръката, имам го вкъщи, ще започна с него и след това ще продължа с препоръчания от лекаря.

sunny:*kiss, ние си купуваме тенекии от по 5L от един гръцки магазин. Вече години наред само един и същ купуваме. Обаче май няма смисъл да препоръчвам марка, защото е на малък производител и собствениците го внасят директно. Искам да кажа, че можеш да потърсиш и на такива места. Ние първо си купихме малка бутилка от него, хареса ни и минахме на тенекиите. (Няма да ви казвам по колко литра консумираме годишно. Blush)

В Германия изчезват пакети и още как! Главно незастраховани. Също така се крадат и оставени на видно място пакети. От нашата сграда беше изчезнал пакет на една съседка, за който аз се бях подписала. Някой от улицата го намерил захвърлен и разкъсан и ѝ го донесъл. За щастие съдържанието не е било интересно за крадците. Явно е била отворена входната врата и някой се е вмъкнал. Бях го оставила на изтривалката им.

Общи условия

Активация на акаунт