Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 981
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany
Благодаря, Пепеляшка. Може ли да ми напишеш, моля, как е на немски "градинско право" за да потърся?

# 136
  • Германия
Благодаря, Пепеляшка. Може ли да ми напишеш, моля, как е на немски "градинско право" за да потърся?
Gartenrecht, и областта в която живеете. Или Poolwasser entlassen + областта, пак ще изкара резултати в Гугъл

# 137
Момичета, как и къде се подава официална жалба/оплакване?
Става въпрос за Хермес (пратка до Бг) не може вече 10 дни да се проследи...
Не дават никакъв отговор от Hermes Deutschland, щели да отговорят на мейл, още чакаме ....

# 138
Може ли да помрънкам? Със съмнение за борелиоза съм. Sad И то най-вероятно след ухапване от комар! Може и кърлеж да не съм видяла, но от април се преглеждаме редовно вкъщи и точно на това място няма как да не се види, а имах пъпка като от комар там. Или е бил някакъв бързосмучещ кърлеж.
Личният лекар рече да чакам и назначи кръвни изследвания чак в началото на август, но аз ще умра от притеснение ако трябва да чакам толкова дълго. Направих си час за утре при един специалист в района. Стиснете ми едни палци, моля. Надявам се на адекватна преценка и бързи мерки ако е това. Уффф. Що неща изчетох последните 2-3 дни. Anguished Умирам от страх.

# 139
  • Немция
Cиньо, стискам палци да нямаш борелиоза!
Възможно ли е въобще чрез комар да се пренесе? Thinking

БеллаМи, не знам какво да те посъветвам...

# 140
Синьо,
стискаме палци да си останеш само със страха и резултатите да са отрицателни.

# 141
Синьо, пожелавам ти бързо всичко да се изясни, лекарите да те прегледат добре и да нямаш повече повод  за безпокойство Hug  Hands Pray

Пиши как си!

Аз също да измрънкам Flushed- от целия тийм само още една колежка е стриктна с маските. Всички други се разсейват....и дори забравят за дистанцията.

# 142
Синьо, стискаме! Не чети в нета, ще психясаш.
Бела ми, аз вече като имам оплакване от даден сайт или услуга, намирам им фейсбук страницата и там си пляскам оплакването. Хванах им цаката, че като е видимо за много хора, най-бързо реагират и винаги в мой интерес. Sunglasses Туй, имейли да си разменяме до безкрай, вече го избягвам.

# 143
Бела ми, аз вече като имам оплакване от даден сайт или услуга, намирам им фейсбук страницата и там си пляскам оплакването. Хванах им цаката, че като е видимо за много хора, най-бързо реагират и винаги в мой интерес. Sunglasses Туй, имейли да си разменяме до безкрай, вече го избягвам.

Хермес нямат, уви. Проверих....
А от мейли файда не видях 😕

# 144

Хермес нямат, уви. Проверих....
А от мейли файда не видях 😕

Пиши им в Туитър - на мен там други фирми до няколко часа са ми отговаряли и сме разрешавали проблема. Тъкмо погледнах- дори в момента отговарят на съобщения. Blush

# 145
Благодаря ви! Опитвам се да не психясвам.

Бибит, възможно е за съжаление. И от конски мухи може да се зарази човек, и от разни други гадини. Sad

# 146
Синьо, и от мен стиснати палци! Дано не е борелиоза!

+1 за писането във Фейсбук, Инстаграм и Туитър, от мейли и Kundehotline при повечето фирми файда няма, но вече реагират бързо на оплакванията в социалните мрежи. Преди 3 години след едно мое мнение Coppenrath & Wiese ми пратиха писмо с 5 евро банкнота като извинение....

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 13:09 от margolotta

# 147
  • Germany
Синьо, стиснати палци и от мен! А защо иска личният ти да чака до август? Пусни си изследвания в някоя частна лаборатория. При мен след като извадихме кърлежа беше точно като пъпка от комар няколко дни. Дано не е борелиоза и се успокоиш!

# 148
  • Немция
Мони, Синьо споменава, че утре е при специалист. Даже това е по-добрия избор, вероятно има повече опит в областта, отколкото личния лекар.

# 149
Привет, момичета. На Синьо стискам палци да не е борелиоза. И аз се плаша от кърлежите тука, обаче не съм се ваксинирала дори. Иначе съм имала минимум два пъти кърлеж и се размина. И дори да е борелиоза, Синьо, не се плаши толкова, ако навреме се вземе антибиотик, ще мине, дай Боже, без последствия.
Мони, радвам се на една евентуална среща. Да изчакаме да мине историята с коронавируса и непременно ще се видим. На 10 км … да не е Шрисхайм случайно? Софт Клик, мерси, много полезна информация. Аз реших да пратя предварително един мейл да питам, пратих го до Франкфурт и се учудих, че те го препращат към Мюнхен. А то ето защо било. Само не разбирам по каква логика примерно Хайделберг е към Мюнхем , но както и да е. Ще си запазя сега термин и да видим. За известен период ще остана с изтекли документи, но се надявам, както Дени-мени и Софт Клик казват, да не е проблем. А в Германия дано мина със здравната карта като идентификационен документ - немци ми казаха, че можело. Като цяло се отказах да летя за България. За първи път, откакто сме в Германия. На фона на анулирането на полети, растящите все още случаи у нас. Не знам … много ми е странно усещането да не се прибера лятото, за близките ми е мъчно и така … БеллаМи, оплакването наистина не помага, но аз го правя, за да ми олекне и да изпусна пАрата. Ако много са ме ядосали и особено ако има Google Rezensionen, винаги оставям мнение. Хермес имат Kontaktformular online за Beschwerden, нещо такова да използвате?Поздрави, момичета, и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт