Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 10

• 49 408
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви момичета за отговорите. Надявам се, всичко да е наред.Наистина има безброй фактори. Решила съм да се доверя на лекаря, мисля, че той ще вземе най-правилното решение.

# 481
Аз директно си бях за замразен трансфер, защото изкараха 16 яйцеклети на пункцията. Планувам този месец да стартираме подготовката.

# 482
И при мен беше директно ЗЕТ, защото съм с поликистозни яйчници. Положителен от първи опит с 1 ембрион.

# 483
И при мен беше директно ЗЕТ, защото съм с поликистозни яйчници. Положителен от първи опит с 1 ембрион.

Супер, дай Боже и при нас резултата да е положителен от първи път.

# 484
Момичета, задължително ли е процедурата/стимулацията да започне от втория ден на цикъла?

# 485
Момичета, задължително ли е процедурата/стимулацията да започне от втория ден на цикъла?
В повечето случаи съм ходила на трети ден.
Казват 1-3 ден да съм при тях.

# 486
  • Пловдив
Момичета стимулацията ми свършва и ми остана една доза от Pergoveris 150 ще го оставя на Хафизе ако някой иска може да го взе от нея.

# 487
Здравейте момичета, изчетох почти всичко в темите за клиниките в Турция. След тотално разочарование и ние се насочваме натам. Ето и моята история. Опити започнахме преди 6 г. Тогава всичко беше перфектно, казваха ни "няма как да не стане, действайте" След година и половина естествени надежди, пристъпихме към сериозна помощ. Цветна снимка показа хидрисалпинкс на едната тръба, другата леко нагъната но без данни за хидрисалпинкс. Насрочена лапароскопска, сменена с хистероскопия два дни преди операцията от лекаря, с обяснение"не е нужна капаро, хистеро ще има същия резултат". След хистеро идва и удара: " прекъснахме и двете тръби, заради хидрисалпинкс" Оказало се, че има и на двете. Примирих се и започнахме инвитро. Първо такова на дълъг протокол (АМХ 0.800). Лош отговор на яйчниците, канселирано. Втори опит на спонтанен цикъл, 1 я , оплоди се, ембрион с фрагментации, свеж трансфер на 3 ти ден, тест 0. Втори опит на спонтанен цикъл по фонда 4 пункции, 3 я (2 замразени на 3 ден, една свежа) транфер, резултат 0. Трети опит на спонтанен цикъл: 4 пункции( на втора извадени 3я, развиха се до 4ден с фрагментации и едната със забавено развитие и на 5 ден умряха) 1я оплодена, свеж трансфер на 2 ден , резултат 0. До преди последната 0 имах надежда, след нея разбрах, че няма да се случи ако не променя нещо. При всички трансфери хормони и лигавица перфектни. Абе няма как да не стане, но не става. Коментара на лекаря" качеството на я". На 42 г съм вече. И не зная на къде да поема. Питала съм, искала съм назначаване на други изследвания, отговора беше" ако има нужда ще съм ти казал". Мислим за Истанбул, въпреки че не знам дали ще успеем да се справим финансово, затова моля момичета, със сходен като мен проблем да ми препоръчате успяхте ли и в коя клиника, при кой лекар? Прави ли се цс при прекъснати тръби? Чака ли се до 5 ден задължително (защото нашите ембриони не издържат до 5ден) и други всички подробности, които се сетите.  Колко тотал излиза цената? Нямаме мъжки фактор. Изчетох до момента доста теми но ми стана каша в главата. На моменти мисля за Мемориал, после за доктор Карликая(дано не го изписах грешно) и накрая се обърках тотално. През тези години и яр ми се изчерпа (чакам резултати от амх) Моля за препоръки за специалисти при лошо качество и намален/изчерпан резерв. Пия и добавки отскоро (pregnacare, omega 3, coenzyme Q10). Никога не съм забременяла, никога не съм видяла+резултат. Благодаря ви предварително и съжалявам за дългият пост. Желая успех на всички в това ужасно трудно начинание.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 10:14 от Silvenceto1

# 488
Аз на 42 и половина без никакви опити тук отидох направо в Истанбул, при Карликая. Имам 2 прекъснати и 2 завършени стимулации. С тежък мъжки фактор. И нашите окапват до 4 ден максимум, като за това според Карликая виновен е фактора възраст, мъжкия фактор го игнорира понеже забавянето започва от самото оплождане, а не след 3 ден, така ми каза. Иначе имам прилично за възрастта амх, преди последния опит там 1.02 ми беше. И ми каза, че вече шанса е минимален, даже почти никакъв, при все че при започването ни даде шанс 20-25%.
Личното ми мнение е, че се подхожда оптимистично и не особено задълбочено, особено ако има по-заплетена ситуация + фактор възраст. За по-млада възраст мисля че е по ок вариант, но за 42..., ми.... не.
Правих прп скоро в Аджъбадем, но не знам още има ли смисъл. Там ни дадоха добавки за мъжкия фактор, които ние и без това си взимахме, но това все пак ме навежда на мисълта че се има в предвид че фактора си е фактор. Реших че трябва тежката артилерия да се включи, Прп. Ако сега стартирах в Истанбул, може би направо щях това да направя, не че имаме резултат засега де, но да се знае че всичко е направено.
Финансовия аспект си е кофти, да....

# 489
Здравей, Fanny, благодаря, че сподели! Аз също обмислям скоро да се подложа на PRP и ще ми е много полезно, ако споделиш личен опит с процедурата. Не са много жените тук, които са го правили. Аз съм на 32 години, но с много намален ЯР.

Аз на 42 и половина без никакви опити тук отидох направо в Истанбул, при Карликая. Имам 2 прекъснати и 2 завършени стимулации. С тежък мъжки фактор. И нашите окапват до 4 ден максимум, като за това според Карликая виновен е фактора възраст, мъжкия фактор го игнорира понеже забавянето започва от самото оплождане, а не след 3 ден, така ми каза. Иначе имам прилично за възрастта амх, преди последния опит там 1.02 ми беше. И ми каза, че вече шанса е минимален, даже почти никакъв, при все че при започването ни даде шанс 20-25%.
Личното ми мнение е, че се подхожда оптимистично и не особено задълбочено, особено ако има по-заплетена ситуация + фактор възраст. За по-млада възраст мисля че е по ок вариант, но за 42..., ми.... не.
Правих прп скоро в Аджъбадем, но не знам още има ли смисъл. Там ни дадоха добавки за мъжкия фактор, които ние и без това си взимахме, но това все пак ме навежда на мисълта че се има в предвид че фактора си е фактор. Реших че трябва тежката артилерия да се включи, Прп. Ако сега стартирах в Истанбул, може би направо щях това да направя, не че имаме резултат засега де, но да се знае че всичко е направено.
Финансовия аспект си е кофти, да....

# 490
Аз с много резерви подходих към процедурата, много се боях от странични ефекти. Затворих очи и си казах, каквото ще да става, и без това това е последното което ще направя. Значи, взима се кръв в 2 мисля епроветки, и след около час с пълна упойка се прави. Мм каза че само около 15 минути ме е нямало, а мен ми се стори че хубаво си поспах. И.... това е всичко... Нищо после, лека тежест в яйчниците няколко дена, и за това е... Все едно не е било. След продурата направихме обичайните за Истанбул 20 000 + крачки. Но беше скоро и още не мога да коментирам има ли действие някакво. Казаха че 6 месеца има влияние върху яйчниците.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 15:08 от Анонимен

# 491
Здравейте,
за първи път пиша във форума. Ще споделя , ще попитам, защото знам, че всички ни мъчат едни и същи мисли и проблеми. Първи опит инвитро ни е с мъжки фактор сме.

Тази година март месец бях на стимулация и пункция при д-р Емре Тургут. Имах 6 оплодени и 3 до бластоцист. Направихме им ПИД и излезе само едно нормално. Чакамхме да мине короната и на 31 август бяхме за старт на подготовка за трансфер. На 04.09 беше трансфера на много хубаво ембрионче ( Според д-р Карликая Simple Smile
Аз съм с повишение НК клетки и тромбофилия.
1. хетерозиготен генотип 677 С/Т за MTHFR. 
2. хетерозиготен генотип 1298 А/С за MTHFR.
3. хетерозиготен генотип 5G/4G за PAI-1
4. хетерозиготен генотип I/D ACE I/D
5. АНТИТРОМБИН III - 40
Установени от доц. Русев.

по мое настояване( и предписание на Русев) направихме вливка на Интралипит в деня на трансфера. Доктор Карликая се съгласи, въпреки че според него било споредн въпрос има ли нужда. Важното е , че ми гарантира, че няма да навреди.

Сега съм всеки ден на Prolutex 2 на ден и Oskapar 1 на ден , Естрoфем 3 х 1, и Coraspin 1 на ден.

Пролутекса ми дойде изненадващо , че трябва боцкане два пъти на ден. Бях се настройла психически за антикоагулантите, но за тях не.
Има ли други на такава терапия?

Извинявам се за дългия пост. Ако има дгуги с подобен случай , че се радвам да обменим мнение.
и сега голямото чакане до теста Simple Smile

# 492
Благодаря много за информацията! И аз имам резерви и се тревожа, дали няма да има някакви странични ефекти. Все пак е нов метод. Но съм решила, че ще го направя. Ние бяхме пациенти на Мемориал, но там не правят PRP и се ориентирахме към Бахчекчи. Ако всичко е наред, още този месец ще направим PRP.

Аз с много резерви подходих към процедурата, много се боях от странични ефекти. Затворих очи и си казах, каквото ще да става, и без това това е последното което ще направя. Значи, взима се кръв в 2 мисля епроветки, и след около час с пълна упойка се прави. Мм каза че само около 15жминути ме е нямало, а мен ми се стори че хубаво си поспах. И.... това е всичко... Нищо после, лека тежест в яйчниците няколко дена, и за това е... Все едно не е било. След продурата направихме обичайните за Истанбул 20 000 + крачки. Но беше скоро и още не мога да коментирам има ли действие някакво. Казаха че 6 месеца има влияние върху яйчниците.

# 493
Аз се извинявам, обърках се че пиша в темата Клиники в Истанбул.

Допълвам, че 1 седмица след процедурата се взима антибиотик.

# 494
Бахчеджи правят ли ПРП?
Откога това?

Общи условия

Активация на акаунт