Косопад - 18

• 76 458
  • 896
  •   1
Отговори
# 165
Биотина на кой производител е?

# 166
Биотина е на фирма Natrol, взех ги заедно с А+Д от сила.бг и да на куп ги пия всичките, след като свърша Ревалида, който е за 3 месеца, сигурно няма да го подновя ами ще заложа на друга подобна добавка.

# 167
PeachHoney, много оредя и моята и структурата й се промени, имам хормонален дисбаланс и лекарите не могат да ме насочат как да се справя с него. И моите коси падат с бяло коренче, но мислех, че е нормално.Пия противозачатъчни от 8 години вече, опитах да ги спра, но не след дълго се завърна акнето ми (кистозно, болезнено и грозно), естествено и косопада се засили. Бившия ми шеф беше гинеколог, пуснаха ми изледвания, уж всичко в норма, освен б12, ноо проблемите не спряха и така след 9 месеца почивка пак се върнах към противозачатъчните, нямало какво да се направи, а и кисти може да ми излязат пак без тях. Косата "рапунцел" е просто остатък от това което беше, страх ме е и се грижа колкото мога за нея, нооо май не всичко зависи от мен. Немога да пия още дълго тези отрови, а ме е страх какво следва щом ги спра 😢
Ето каква беше косата ми преди да започнат хормоналните гадости:

И положението сега, и на двете снимки нищо не съм й правила, с тази разлика, че на старата представа нямах, че съществува професионална козметика.

А ето и кое най-много ме плаши, та и аз търся как да се справя с проблема, но не намирам решение

# 168
ТСХ 10 е супер високо. Трябват по-задълбочени изследвания. Има проблем. В темите за хормони се говори за под 2. Вярно че е за забременяване, но и да не е, явно си има причина да се смята че под 2 е най-благоприяно за организма.

# 169
А,възможно ли е от тези стойности на хoрмона да е косопада?

# 170
Да. И при тези стойности косопада ти е най-малкият проблем. Трябва да потърсиш по-опитен лекар.

# 171
  • Стара Загора
Преди 4г. започна и моя косопад, само лятото, след като се върнах от морето. Косата ми е дълга (под кръста и чуплива). До тогава, когато я сресвах, падаха по 2-3 макс и нямаше значение сезона. Първата година много се стреснах, събирах доста коса, докато я мия. След това започна и много да се заплита. Направих си изследвания, всичко беше ок. Започнах да си мисля, че част от тях падат, заради скубането, докато я сресвам. Мазах с кристали, балсами, но имаше минимален ефект за сплитането. Дойде есента и косопадът намаля. И така до следващото лято, докато в един от случаите, в които бях при фризьорката ми и й споделих за проблема. Каза ми рецепта за маска против косопад. Започнах да я правя в седмица веднъж и след около месец някъде видях резултат. Наистина косопадът намаля драстично и косата падаше с нормални темпове. Тази година все още не съм започнала да правя маски, тъй като положението не е идеално, но е доста добро. Ако някой иска рецептата ще я напиша.

# 172
Искаме!:)

# 173
Много интересно, но дай рецептата за маската.

# 174
  • Стара Загора
Отново казвам, че нямам хормонални проблеми, косопадът при мен се появява единствено през летния сезон и не се забелязва, че косата ми е падала.

Рецептата е много лесна и има само 3 съставки:
 - 1 жълтък
 - 1 супена лъжица мед
 - 1 супена лъжица рициново масло

Всичко това се разбърква, за да се смеси и с четка (аз използва такава за боядисване) се нанася в/у скалпа. След като сте готови, слагате една найлонова шапка (отново ги има в комплектите за боядисване) или може обикновена торба, каквото имате под ръка и стоите така поне час. След това измивате. Имайте предвид, че рициновото масло не се маха лесно, но си заслужава.

# 175
Здравейте и аз съм с косопад, забелязах го от около година. Опитвах се да ги броя, средно може би към 100-150 след къпане и сушене (в тази бройка включвам и 30-40.    Които не съм видяла) и около 40-50 през останалите дни. До преди 2 години си къдрех косата , трайно къдрене, ат което винаги съм била доволна, но но създава илюзия за повече обем и може би не съм забелязала, че е започнала да пада и по- рано. Изследвания уж в норма, имам предвид пакет щитовидна жлеза и пакет косопад. Според дерматоложката, която посетих, това е нормално възрастово разреждане на косата. Наближавам 40- те , Simple Smile и просто сега съм го забелязала. Т.е хормоните ни на 40 няма как да са като на 20 годишните. Но тъй като ние жените сме твърде суетни на тема коса, пък и аз бях в паника по темата, ми препоръча да започна с Миноксидил, това било направо тежката артилерия в областта.  В паниката си го купих, но след малко повече информация за него се разколебах. Според личната ли лекарка (на която доста вярвам ) причината е стрес и ми препоръча освен да се успокоя, да ползвам масла, напр. на икаров или нещо подобно. Взех си обаче от Зоя маслата с коприва и репей и започнах приорин, а сутрин задължително 2 лъжици сусамов тахан. Опитвам се да се храня с повече месо и балансирано. Смених няколко шампоана против косопад, но всички ми изсушават ужасна скалпа, започва сърбеш и ужасът е пълен. Като цяло за мен Най -добър ефект имаше от хининовия на  Клоран . Установих обаче, че ако сложа маслата преди измиването на косата скалпът е по добре. При нанасянето им пада малко повечко коса, но не е чак драматично. Та сега от две седмици действам по този начин+ скъсяване на косата - каре на нивото на брадичката. Иначе ползвах и ампулите на Виши, но те също не ми понесоха и ги спрях. Страх ме е да го кажа, но засега има някакъв минимален резултат. Ще споделям как се развиват нещата. Исках да попитам за мнението на тези от вас, ползвали Приорин. Имаше ли ефект, след колко време и т.н. Благодаря

# 176
Би ли споделила какви изследвания включва пакет косопад?

# 177
Пакета беше на лаборатория Рамус, може би на сайта им има инфо. Направих го през юли и ще трябва да си потърся ID- то, не е в мен сега Simple Smile

# 178
driada, Приорин започва да действа след 3 месеца прием. При по-лек и сезонен косопад, дава резултати. Ако причините са по-сериозни, едва ли сам по себе си помага. Но е нещо, което трябва да се пробва в борбата.

# 179
Да, би ли потърсила. Аз на сайта им не успях да немаря този пакет косопад.

Общи условия

Активация на акаунт