Косопад - 18

• 74 519
  • 896
  •   1
Отговори
# 150
Тривитаминолът може само да влоши един косопад, никак не се понася добре от скалп с проблеми. Тази бабина деветина тривитаминол трябва да бъде дълбоко забравена.

Бихте ли обяснили защо? Доста хора, които познавам го използват и това е единственото нещо, което спасява много от тях при косопад. Други пък го използват за здрава коса. Аз дадох вече хиляди и нищо. Ходих на лекар, хормоните ми са ок. Витамини не съм изследвала, но пия комплекс, който уж покрива препоръчителните дневни дози. Вече не зная и аз...

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 18:22 от Katrin Boneva 669310

# 151
Ако кажа, че от тривитаминола капи коса сигурно няма да ми повярвате Simple Smile
За мен също е твърде агресивен за скалпа. Оставете я малко на спокойствие, може да е изтормозена от много и неподходящи продукти косата.

# 152
Здравейте! От вече 5-6 години косата ми капе страшно много,дифузно,по целият скалп. Самият косъм откъм корена има бяло топче и падат без усилие,просто прекарвам ръка и в нея остават около 5 косъма,или както стоя и усещам как по рамото ми се спуска по някой. Ходих на трихологичен преглед и казаха ,че косата ми е супер и нямам проблем. Моята коса по принцип е гъста и има много нови изкарали косъмчета,но все пак капе ужасно много. Не мога да отида на басейн или на море,защото като се намокри пада по цяла шепа. Също така се омазнява много бързо ,на следващия ден след къпане до вечерта ,все едно съм изливала масло на нея. Кожата на лицето ми също е много мазна,сутрин ,като се събудя.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 15:09 от Не се сърди, човече

# 153
Здравейте!Не знам дали вече съществува такава тема,но да споделя моят проблем.От вече 5-6 години косата ми капе страшно много,дифузно,по целият скалп. Самият косъм откъм корена има бяло топче и падат без усилие,просто прекарвам ръка и в нея остават около 5 косъма,или както стоя и усещам как по рамото ми се спуска по някой. Ходих на трихологичен преглед и казаха ,че косата ми е супер и нямам проблем. Моята коса по принцип е гъста и има много нови изкарали косъмчета,но все пак капе ужасно много. Не мога да отида на басейн или на море,защото като се намокри пада по цяла шепа. Също така се омазнява много бързо ,на следващия ден след къпане до вечерта ,все едно съм изливала масло на нея. Кожата на лицето ми също е много мазна,сутрин ,като се събудя.

Опитайте с Миноксидил, на пяна за жени. Има и за мъже, но той е по-силен мисля. Едно приятелче нямаше брада и с тази пяна като започна да се маже и започна да му расте брада. До колкото съм чувала и от дамския също има добър резултат.

# 154
Здравейте, аз съм много доволна от шампоана на Дюкре за косопад, след две опаковки имам бебешка коса, но пак падат косми при решене, единствено като започна да пия Геритамин спира да пада съвсем.

# 155
Не е ли нормално косата да пада? Не с цели шепи, но навсякъде пише, че било нормално да падат по около 100 косъма ма ден. Моята също пада така, а при миене повече, понякога стряскащо повече, не съм броила космите, но е дълга и всеки път в банята си събирам по една малка шепа коса. Гледам да не се притеснявам и отдавам количеството на дължината. Нямам спомен да не ми е падала косата при миене и да ми е оставала чиста четката след ресане.
Това е след просто прекарване на пръсти през косата

# 156
Но пада с топче откъм корена,което за мен е странно и необичайно. Напоследък е и силно оредяла. Да,израстват нови,но толкова много пада,че не може да се поддържа гъстота

Това са изследванията на щит.жлеза.  Според ендокринолога нямам Хашимото и не бива да отдавам косопад на проблеми с жлезата

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 12:55 от bubanka

# 157
Но пада с топче откъм корена,което за мен е странно и необичайно. Напоследък е и силно оредяла. Да,израстват нови,но толкова много пада,че не може да се поддържа гъстота
С топче падат и при мен. Колко ти е дълга косата?

# 158
Мария, друго не мога да коментирам, но определено ТСХ ти е високо. Може би имаш хипофункция.

# 159
Няколко потребителки споменават израстване на бебешка коса. Това само около челото ли е? Аз не искам бебешка, искам си нормална. Да, и аз капя около челото, но никога не съм имала бебешка коса.

# 160
И моите са с бяло топче, това не е ли корена?

# 161
Buba_him ти имаш рапунцел коса, при теб 5 косъма правят половин шепа, а при средна дължина половин шепа са 30 косъма (да речем). Падането на косата си е нормално, но в определени граници и ако започне да се усеща оредяване или се забелязва падане и на млади косми (по 5-6 см новоизникнали) значи има проблем и не е само "сезонен косопад". За жалост причините за косопада, както и от тази тема разбрах, може да са хиляди... аз уж се закрепих като си сложих в ред пролактина и започнах да пия високи дози биотин, ревалид и вит. А+Д, но така ме е страх да не започне наново есенния косопад, че и представа си нямате...

# 162
Я кажи каква ти е схемата на пиене на тези добавки и какво е висока доза?

# 163
Биотин 10,000 мг по 1 път на ден в продължение на месец, седмица почивах и след това започнах през ден; Ревалид по 1 капсула дневно, но не съм съвсем редовна, понякога пропускам, А+Д на Haya Labs по 2 капсули дневно първия месец и после по 1 на ден. Още месец ще ги пия, след това 2-3 седмици почивка и най-вероятно ще подновя но в по-ниски дози. За първия месец косата ми порасна с 2 пръста и съм почти убедена че е от това, защодо нищо друго по-различно не съм правила и ползвала, както и косопада драстично намаля в този месец, но го отдавам на хормона по-скоро.

# 164
Значи всичките изброени неща ги пиеш едновременно, а не месец биотин, после ревалид, и т.н. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт