Косопад - 18

• 74 672
  • 896
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аминексила не премахва причината на косопада, той разширява йонните канали и така корена се храни с кръв, но в момента на спиране на Аминексила косопада пак се завръща и то двойно. Аминексил е миноксидил, трябва да го ползваш цял живот без прекъсване, иначе се губят резултатите
Това не е вярно.Не знам от къде ви хрумва да пишете такива щуротии без да сте прочели и 2 реда по въпроса...
Миноксидил е лекарство за високо кръвно, а Аминексил е козметична съставка разработена от концерна на Лореал и нямат нищо общо като механизъм на действие и резултати независимо, че и двете се ползват срещу косопад.
Има информация по въпроса и на български, който се интересува ще я намери.
Съгласна съм само с това, че не премахва причината за косопада.Нито едно от двете не я премахва.

driada, ампулите на Виши и на мен ми раздразниха скалпа, още след първата и веднага спрях.В момент на засилен косопад не трябва да слагаш върху скалпа си неща, които го възпаляват.

Pinki, за усвояването на Вит.Д е са нужни Вит.К2-МК4 ,Магнезий, Вит.А и Е.
Като витамин А може да се набавя и от ядене на черен дроб 1-2 пъти седмично.

# 496
S. Magnifica бихте ли ме насочили към вит. К2- МК4 или ако го има в комбинация с някои от останалите витамини?

# 497
Момичета, писах преди време в темата, но не ми се рови толкова назад. Накратко, имах ужасен, УЖАСЕН епизод на косопад, в който останах с половината си коса или даже с 1/3. Всеки ден общо взето можех да напълня една тенджера с коса, почти плътно.

Тогава го свързах с хипофункция на щитовидната жлеза, но бях писала и какви други изследвания пусках (железен панел, който беше наред, въпреки че цял живот съм с гранично нисък хемоглобин).
Както ъпдейтнах преди време, епизодът трая около 2 месеца и беше с брутална ежедневна загуба на косми.
На този етап го свързвам с хипофукнция и - след известно четене - също с прекаран Ковид около 3 месеца по-рано, преди косопада.
Вирусът го карах много време, повече от месеци и половина неразположения, още съвсем в началото на епидемията и след пътуване в Европа. Антителата още са налични.

За разведряване, една снимка на антенките от днес. Имам много такива и косата ми се оправи страхотно, падат ми 2-3 косъма на ден..
Покрай всички добавки, които почнах - биотин, цинк, вит Д, витамини от група Б, вадя бляскав косъм на дорест кон Grinning

За протокола, с дълга коса съм цял живот, знам какво е сезон косопад. Такова чудо не бях виждала. Дано това да е последното последствие и да е приключило...

# 498
Момичета, писах преди време в темата, но не ми се рови толкова назад. Накратко, имах ужасен, УЖАСЕН епизод на косопад, в който останах с половината си коса или даже с 1/3. Всеки ден общо взето можех да напълня една тенджера с коса, почти плътно.

Тогава го свързах с хипофункция на щитовидната жлеза, но бях писала и какви други изследвания пусках (железен панел, който беше наред, въпреки че цял живот съм с гранично нисък хемоглобин).
Както ъпдейтнах преди време, епизодът трая около 2 месеца и беше с брутална ежедневна загуба на косми.
На този етап го свързвам с хипофукнция и - след известно четене - също с прекаран Ковид около 3 месеца по-рано, преди косопада.
Вирусът го карах много време, повече от месеци и половина неразположения, още съвсем в началото на епидемията и след пътуване в Европа. Антителата още са налични.

За разведряване, една снимка на антенките от днес. Имам много такива и косата ми се оправи страхотно, падат ми 2-3 косъма на ден..
Покрай всички добавки, които почнах - биотин, цинк, вит Д, витамини от група Б, вадя бляскав косъм на дорест кон Grinning

За протокола, с дълга коса съм цял живот, знам какво е сезон косопад. Такова чудо не бях виждала. Дано това да е последното последствие и да е приключило...

Чудесно! Пожелавам пълно възстановяване! Изброените добавки в комбинация ли са или като отделни продукти? Хипофункцията още ли я има, в какво точно се изразява и какво взимате за нея? Също така на колко години сте, защото това също е от значение при косопада /имам предвид пременопаузата се съпровожда от изтъняване и оредяване на косата/.

# 499
Благодаря Simple Smile
Приемам отделни продукти и то в ниски, дрогерийни дози (съзнателно е - смятам, че предозиране с добавки при хора без дефицити може и да е опасно). Хипофункцията е на щитовидната, пропуснала съм да уточня. Според ендокринолозите е лека, въпреки че ТСХ е около 4, дори 5. При ТСХ под 3, даже 3.2 - 3.5, вдигам ФТ3 и ФТ4 над горна граница и имам симптоми на хиперфункция.

Изразява се в умора, депресия.
Сега съм добре.

В моя род жените са влизали в менопауза към 55, че и след това.
Аз съм далеч от тази възраст, но не са ми супер хормоните и показват някакво започнало изчерпване на ЯР, сигурно ще ги изпреваря.
Това е кофти, но не го свързвам с косопада.
Беше екстремен епизод - започна брутално, но и мина.

Е, в крайна сметка ми предстои остаряване, ясно ми е. Но не мисля, че ще е така рязко, както тоя косопад беше тръгнал. Това би значило всички функции да загинат за 3 месеца и край Simple Smile

Чудесно! Пожелавам пълно възстановяване! Изброените добавки в комбинация ли са или като отделни продукти? Хипофункцията още ли я има, в какво точно се изразява и какво взимате за нея? Също така на колко години сте, защото това също е от значение при косопада /имам предвид пременопаузата се съпровожда от изтъняване и оредяване на косата/.

# 500
  • София
Браво, MorningSun. И аз пожелавам пълно възстановяване. Аз също имам такива стърчащи из цялата глава. Не знам как да си скрия лицето иначе бих качила снимки. Част от тези стърчащи и къси косми падат. При вас така ли е било?
Четох, че при този тип косопад (на английски го наричат telogen effluvium) падат къси косъмчета, защото нормалният цикъл на растеж на косата не е възстановен във всички косми. Аз мисля, че моят косопад е такъв, тъй като започна 3 месеца след раждането на детенцето ми. Най-много ме притеснява да не стане хроничен, защото вече започвам 5 месец, вярно не толкова брутално, но още си капе.

# 501
  • София
Съвсем нормално е на 3-4 месец от раждането да има косопад. Всички жени минават от там. Аз си взимах тогава добавки, но обикновено за месец-два минава. Хормоните се наместват.

# 502
  • София
Вече минаха 4 месеца, започвам 5-ти. Четох и за случаи, в които продължава по-дълго, при някои жени дори и хронично. Кофти ми е, но явно няма какво да направя.

# 503
И след раждане имах, пак беше стряскащ и много дълъг, но не колкото този.

Правили ли сте изследване на щитовидната?

Просто все по-рядко раждаме на 18 - 19 години, когато всичко е топ Simple Smile  .. и е възможно да се дължи на лека хипофункция на щитовидната.
Моят следродилен не спря, докато не започнах еутирокс.

Не беше грандиозен, но беше значителен.

Браво, MorningSun. И аз пожелавам пълно възстановяване. Аз също имам такива стърчащи из цялата глава. Не знам как да си скрия лицето иначе бих качила снимки. Част от тези стърчащи и къси косми падат. При вас така ли е било?
Четох, че при този тип косопад (на английски го наричат telogen effluvium) падат къси косъмчета, защото нормалният цикъл на растеж на косата не е възстановен във всички косми. Аз мисля, че моят косопад е такъв, тъй като започна 3 месеца след раждането на детенцето ми. Най-много ме притеснява да не стане хроничен, защото вече започвам 5 месец, вярно не толкова брутално, но още си капе.

# 504
  • София
Да, пусках хормони на щитовидната жлеза, прогестерон, желязо, витамин Д. Всичко е в норма.
Да, напълно сте права. С моя брат имаме 10 години разлика. Моята майка казва, че между бременността и раждането на 20 и 30 години има голяма разлика. Аз съм по-близо до 30-те, за жалост.
Благодаря ви много за отговора!

# 505
Моят косопад започна на 3 мес.след раждането и спря чак в средата на 8 мес.така че всичко е индивидуально...

# 506
Косопад след раждане е НОРМАЛЕН. Вярно, че аз родих преди 30 г. възраст и да имах по засилен косопад, но не мога да ви кажа кога започна, кога свърши, колко време продължи и т.н Т.е не го усетих .. Може би след 30 при раждането е различно, но все пак мисля, че ще премине.  Проблемите идват, когато не е ясна причината .. Но Наближаваш 40-те, но рано е за менопауза, но животът е динамичен, ежедневен стрес, станаха много но... Simple Smile И започва по-интензивен косопад, косата побелява, не е със същата гъстота и жизненост, каквато е била преди 3-4-5 години?? Ще кажете нормални възрастови изменения. Какво да направим - тежката артилерия миноксидил или алтернативни природни, билкови методи? Това е въпросът?? И сигурно отговорът е строго индивидуален .... Затова са полезни теми като тази. Успех на всички и споделяйте кое помага и кое е  ...

# 507

Много се радвам, че косата ти се възстановява ! Много е хубаво, когато тук има и добри новини.
Стана ми интересно това, което сподели, че смяташ прекарания ковид също за причина за косопада. Аз също го прекарах, разбира се при мен имаше и друг здравословен проблем, но се замислям и аз дали вирусът не е влошил нещата.

# 508
  • София
S. Magnifica бихте ли ме насочили към вит. К2- МК4 или ако го има в комбинация с някои от останалите витамини?
Това е единствения вариант, който се предлага у нас или аз поне не съм открила друг https://xenobg.com/produkt/kuinone/

Косопадът е вече често срещан след прекарване на Ковид, все повече хора се оплакват от такъв.
В което няма нищо странно той е в следствие на физическият и психоемоционалния стрес, които го съпровождат.
MorningSun, радвам се, че при теб всичко е приключило успешно!
И да, обикновено косопада започва около 3 месеца след появата на проблема, та при теб при всички положения е в следствие на вируса.ТСХ няма отношение към косата, а в днешно време все по-често се наблюдава нарушена връзка между хипофиза и ЩЗ, причините са много.Но ако поддържаш нормални фт4 и фт3 независимо от тсх-то, всичко е наред.
Аз съм с обратния феномен, колкото по-ниско става ТСХ, толкова по-ниски стават фт4 и Фт3.

# 509

Общи условия

Активация на акаунт