Косопад - 18

• 74 768
  • 896
  •   1
Отговори
# 300
И аз днес съм разочарована, защото нищо не може да се направи повече за моя косопад. Така каза дерматологът.

В какъв смисъл "нищо не може да се направи повече"? Каква е причината и заключението?

# 301
Аз като правя преуош и маслена баня на косата и пада двойно

# 302
И аз днес съм разочарована, защото нищо не може да се направи повече за моя косопад. Така каза дерматологът.

В какъв смисъл "нищо не може да се направи повече"? Каква е причината и заключението?
Ами това са думите на дерматолога, който ме следи. Не съм питала за вида косопад. Примерно нямам плешиво петно. Видя, че са тръгнали нови косъмчета малко над слепоочията, но не и централно- над носа. Там си имам оредяване. Каза, че хормоните и годините си казват думата. Положението е ок, но знам какво е било преди, и ме е страх какво ще стане в бъдеще......

# 303
Мдам, и аз подозирам хормоните.Лошото е, че при жените май не може трансплантация на коса, както при мъжете

# 304
Аз пък снощи се рових из YouTube, с надеждата да попадна на нещо нечувано досега по темата лечение на оредяла коса. Моята толкова отдавна оредя, че вече почти не си спомням каква беше преди. Изпробвала съм доста неща, включително и Миноксидил, който впоследствие разбрах, че най-вероятно е бил менте. Както и да е, та снощи попаднах на един клип, който ми се стори интересен, но е на английски. Някакъв мъж обяснява как си е оправил косата, като се споменава нещо за масаж на скалпа, ама пусто като не ми е добър английския, хващам само оттук-оттам по някоя дума. Едва ли ще е нещо нечувано, но все пак прилагам линк, ако на някой му е интересно и ако може да каже за какво става дума, ще е още по-добре.

# 305
Mariat, какво значи годините и хормоните, ка колко си?  Хормоните се променят с възрастта , така е, но за всяка възраст имат нива?

# 306
На 42 съм.

# 307
  • София
Mariat, факт е, че с възрастта косата се променя както всичко останало- кожа, мускули... всичко. Ако здравните ти показатели като цяло са в норма и нямаш някакви сериозни проблеми, просто приеми тази промяна като част от живота; нормална част. Не бива да се отказваш от грижите, които полагаш- с постоянство и малко повече усилия можеш да поддържаш косата си красива и да държиш нещата под контрол  Hands V

# 308
Така е Шапокляк. Просто ми дойде като гръм от ясно небе. Никога не съм имала косопад при смяна на сезони, при бременност, кърмене, стрес..... И сега това положение ме изненада неприятно. А факта, че виждам по улиците жени с доста редки коси, ме кара да съм на тръни.

# 309
Прекрасна възраст, аз съм с три години преди теб, и моята дерматоложка каза, че с възрастта е нормално и косата да оредява, но си мисля , че това е в определени граници. И мен ме плаши, когато видя сравнително млада жена с оредяла коса, но  се мисля, че хормоните могат да се овладяват. Намаляването на прогестерона с възрастта е факт, но има добавки, храни, които да забавят процеса ... и да грижата не трябва да спира. Колко сериозно е оредяването при теб?

# 310
Лошото е, че алопецията при жените е цялостна и необратима, няма как да се присади и коса после.
Това ме плаши!
Аз също вече
мисля, че оредяванвто на косата при мен също е от възрастта, а не конкретно някаква обективна причина.

# 311
Да може би възрастта си казва думата, но при майка ми например не виждам нищо подобно. Косата й е гъста, даже прекалено с много твърд конски косъм, расте нормално, не полага никакви особени грижи за нея, боядисва се с боя от 2 лв всеки месец, а нито капе, нито изтънява или се чупи. Аз съм с хормонален дисбаланс, но лекарите не могат да ме ориантират как да го стабилизирам, изписаха ми диане 35, то да контролира хормоните, без него е ужас, кистозно акне, косопад, депресия, кисти, оперирана съм и от миома още на 28... Не мога да го пия вечно и те го признават, но и решение не дават 😞 Май ще правя по-рядко маски с масла и ще опитам да не забавям измиването, прави ми впечатление и в двата случая, че пада повече. Още имам коса, защото беше много гъста, но не мога да си позволя да губя повече от нея. Може да опитам о с приорин ако продължи така

# 312
Помня, че и на майка ми косата започна да капе много в един момент, но тя имаше също много твърда коса и някак не й личеше загубата.
Докато моята е много и гъста, но с тънък косъм и от загубава на коса пострада сериозно обемът.
Но и аз забелязах, че ако не я мия, когато има нужда и слагам много неща по скалпа(изключая серум за косопад), капе повече.
Но има и друго.Косата расте на фази, 3 общо.
Товат падналата коса би трябвало да е умряла назад във времето, а в някакъв момент просто пада.Може би размекнатата кожа на скалпа , когато сме с маска, помага да се отдели наведнъж това, което вече не е жив косъм.Затова имаме мувството,че пада повече след маслените маски.

# 313
  • София
Mariat, нямаш представа колко добре те разбирам- все едно за моята коса говориш, че и на подобна възраст започнаха проблемите. Не се тревожи излишно, не се вглеждай прекалено, продължавай с грижите и всичко ще си дойде на мястото, ще видиш  Hug

Лошото е, че алопецията при жените е цялостна и необратима, няма как да се присади и коса после.
ДХ3, защо изобщо мислиш в тази посока? Толкова ли е зле положението при теб? Сигурна ли си, че имаш точно андрогенна алопеция? Понякога прекалено се фиксираме в проблема и това го прави в очите ни много по-голям, отколкото всъщност е- това води до допълнителен стрес, който пък от своя страна влошава косопада.
Мисля, че беше споменавала много ниски нива на вит.Д- току-виж това се оказало, че проблемът ти има просто решение и трябва само време, за да се натрупа необходимото количество витамин в организма Hands V

# 314
О, не , не съм зле никак аз.Просто останах с 1/2 от красивата си коса, но нямам чак такова оредяване.
Просто си мисля за бъдещ момент някакъв и кога е нужно човек да се тревожи сериозно.
Имам нисък вит.Д, да, ше се тествам пак другия месец, как помниш 🤗
Имах и някакви разминавания хормонални или по-скоро съотношения между тях.Ще
пускам доста неща заедно в вит.Д, да видим...
Да ви кажа вече 4м слагам ампулите на Линеа био на всяко миене(1/2 ампула ми стига), а мия косата през 2дни. Май има известно намаляване на падането, което със сигурност е над 100 косъма на ден, може. би между 100 и 200 косъма.Броях ги в един период.
На младини не ми е падала
никога, затова сега се плаша, че
има коса където и да погледна около мен, в шкафове, между дрехите по рафтовете, даже се беше запушила миялната от малка топка коса, която е падала , докато съм слагала чинии в нея..🤦🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт