Косопад - 18

• 74 798
  • 896
  •   1
Отговори
# 315
Намаляването на прогестерона с възрастта е факт, но има добавки, храни, които да забавят процеса ...
При мен мамолог изписа да мажа прогестеронов крем за 4-5 месеца (имах болки под мишниците, които отдаде на хормонален дисбаланс), а скоро (преди около 20 дни) разбрах, че инозитола също му влияе добре и го примам. Отделно имах недостиг на вит. Д.
Не мога да си обясня следното- защо след изписани добавки, маски и т.н. на определени места започна някакъв разтеж, а не на всички оредели места.

# 316
ДХЗ, точно това което описваш се случва при мен, косата ми намаля почти на половина,моята също е тънка, поне сравнена с тази на майка ми, иначе май
се води нормална,  измени си и структурата, от чуплива стана почти права и изтъня леко, не че имам нещо против, защото преди имах моменти в които буквално незнаех как да я укротя, имах толкова обем, че му се дразнех. По спомен винаги е падала , на четката и при къпане особено, но чак толкова не помня да е било. Отдавах го на това, че е дълга, винаги е била с тази си дължина, малко преди кръста. Имах тежка депресия преди три години, тогава си беше сериозен косопад, в банята количеството което показах, всеки път, после при сушене събирах още толкова, тогава не се притесних много, защото и без това имах в излишък, но повече не мога да си позволя да губя. Казват, че е нормално да падат до 100 косъма на ден, но на мен ми се струват много. Освен количеството което виждам, че е паднало събирам топки и от сифона в банята, значи има и такива които не виждам. Относно маслените маски, да сигурно това което трябва да падне го чистят по-бързо, но забелязвам, че при всяко мокрене на скалпа си пада повече, като втривам отварки, които са си просто водичка също пада повече. Не знам и аз вече... Може би няма да е лошо да отида на лекар, но и на тях хич им нямам вяра вече... А наблюдавайки майка ми съвсем се притеснявам на 63 години е, а коса косище и не пада, нито изтънява, не намирам нейни косми изобщо,а не е къса.

# 317
И аз забелязах, че каквото и да слагам при масаш или леко втриване в скалпа пада повече. Това ме и притеснява много - лесно пада, при прокарване на пръсти през неа, при докосване, а понякога и без нищо. Поне 10 косъма ще видя през деня, които си падат просто така, някое косъмче  на бюрото или го усетя на врата си въобще лудост. Иначе имам разтежи, но дали са достатъчни незнам. Вземам приорин от 1 месец и половина, ще пиша когато станат 3 дали има по чувствителен резултат. В началото на ноември пак ще пускам изследвания и после имам профилактични изследвания вкл. и ендокринолог. Ще пиша за резултата. Засега ползвам само шампоаните на милва и билковия спрей след къпане.

# 318
А някой пробвал ли е шампоанът и ампулите против силен косопад на Напура?

# 319
На мен и Здраве за косопад ми хареса.На Милва нещо много ми заплита косата, но съм с него сега.

# 320
Може пък да е нормално да си пада по нещо. Чета чета и навсякъде пише, че е нормално до 100 косъма, пък реално това си е доста като количество, те и 30 да паднат изглежда много. Чакам черен петък и мисля да опитам Напура. И също да си взема още един гел на Давинес, шампоана ми е икономичен и поне още три месеца ще имам, че и повече, но гелчето ми свършва, а дали има и два месеца откакто го ползвам, не забелязвам да спира косопада, но ми харесва като ефект в корените,сякаш живва косата там след него.

# 321
За ефект говорим от 4м нагоре.За да се види растежа на новата коса.Умрялата така или иначе ще падне , защото е била в тази фаза назад във времето.
Не ни пада жива коса.
Така че да се види ефект трябват 4-6м поне.
Аз и преди съм имала дълга коса, но косми навсякъде - Не, затова ми е притеснението.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 12:57 от ДХ3

# 322
Ами притеснително си е 😞

# 323
Може пък да е нормално да си пада по нещо. Чета чета и навсякъде пише, че е нормално до 100 косъма, пък реално това си е доста като количество, те и 30 да паднат изглежда много. Чакам черен петък и мисля да опитам Напура. И също да си взема още един гел на Давинес, шампоана ми е икономичен и поне още три месеца ще имам, че и повече, но гелчето ми свършва, а дали има и два месеца откакто го ползвам, не забелязвам да спира косопада, но ми харесва като ефект в корените,сякаш живва косата там след него.

Не съм чувала за Напура и Давинес. Какви продукти са? Аз привършвам опаковка Здраве против косопад и се чудя има ли смисъл да купувам друг специален шампоан против косопад или да наблегна на добавки.

# 324
На мен ми хвалиха козметиката на Фаберлих, но все още имам и ползвам Фито.

# 325
И аз се заинтересувах от шампоана Напура, споделете впечатления, който го е ползвал, разбира се?

# 326
Според мен борбата е комплексна- козметика, добавки и обща грижа в едно.

# 327
Проблем е многото козметика, многото добавки....кои са добри за теб, кои влияят добре на мен,......

# 328
Проблем е многото козметика, многото добавки....кои са добри за теб, кои влияят добре на мен,......
Това вече е проба, няма как да има еднозначен отговор.

# 329
Напура не съм ползвала, само ги заглеждам още и чета отзиви. И двете марки се водят професионални,та са ми скъпички и за това чакам черен петък. От Давинес съм доволна до толкова, че шампоана не ми пресушава, а гела както казах сякаш освежава косата в корена, но явно е рано за резултат върху косопада. Иначе и аз мисля, че трябва и някакви добавки вътрешно да се приемат, взех си на Alive има много неща там и биотина ако не се лъжа беше 5000,което е доста, за щастие не ми обостря акнето. Доволна съм, но за два месеца няма как да дам категорично мнение. Явно трябва време.

Общи условия

Активация на акаунт