Косопад - 18

• 74 720
  • 896
  •   1
Отговори
# 390
Аз дори имам Витекс, но също не посмях да го пия. Казаха ми, че ако не уцеля точната доза която ми трябва може доста си навредя. А когато го взех работех за един гинеколог, той каза, че не пречи да си го пия даже заедно с противозачатъчните. И мислех така да направя да ги застъпя за месец и после да остана само на Витекс, но и това не посмях. А пустите те, както ги спра и се започва ходене по мъките, косопад, средно тежко акне с кистички, болки в гърдите, кисти на яйчника и депресия за капак. 😑

# 391
  • София
Аз съм пила витекс за няколко месеца именно заради хормони. Доволна бях. Малко по-назад в темата се споменава шампоана на Конопка, аз го ползвах и бях доволна. Веднага започна да ми расте нова коса. А и цената му беше добра. Трябваше обаче да го спра заради лавандулата. Иначе пак бих го ползвала.

# 392
Моят лекар пък не ми дава да пия никакви добавки, които влияят на хормоните без да съм правила
изследвания.

# 393
  • София
По принцип е прав. Хората сме различни (генетично) и нещата ни влияят по различен начин. За това е редно наистина специалист, който ни познава и ни е правил изследвания, да ни ги назначава тези неща. В интерес на истината, витексът ми го изписа гинеколог заради нисък прогестерон. Но най-голям ефект по отношение на хормоните видях от спирането на цигарите, колкото и странно да звучи.

# 394
То и на мен Витекс ми изписа гинеколог, но моят лекар( близък) не ми даде да го пия.
Пуснах изследвания и ми назначи цинк, селен, магнезий, калций , вит.Д, вит.Б, и не помня още какво, по схема.
Само с този прием свалих TSH от 3.17 на 1.87
Сега пак ще
правя ноември.

# 395
  • на дъното
Доволна съм много от шампоаните на Милва почти 2месеца съм с тях.Редувам Хинин форте с Хинин и кофеин.Вижда се как расте нова коса.С хашимото съм и хипофункция на щитовидната ☹️.От хининовата вода скалпа се омазнява ужасно и не я ползвам.На Билка продукти за косопад също са добри(на младени за сезонен косопад ми помогнаха😉)

Благодаря за коментара. Ще пробвам тези шампоани. Ако не ми понасят, поне няма да ме е яд, защото не са скъпи. Може ли повече инфо за тези на билка.
Това е серията за косопад 🙂Снимката е от интернет.

# 396
Мисля си да потърся лекар холистик, може пък да помогне, след като обикновените не могат. Казват ми имаш досбаланс, пии диане и това е. Правих изследвания пусна ми шефа пролактин, тсх, пълна кръвна и б12, толкова му се откъсна от сърцето, с изключение на б 12 и завишени левкоцити другите са в норма... какъв дисбаланс тогава? Имах зъб за вадене и се чудя дали пък не е провокирал и той косопада. Извадих го най-после и сега ще чакам дано се поспре. И ще търся алтернатива, противозачатъчните трябва да ги спра, пия ги вече 8 години.

# 397
Буба, да нямаш СПКЯ? Оплакванията ти напомнят за моите, когато не вземам хормони или не се храня НВ.

# 398
Буба, да нямаш СПКЯ? Оплакванията ти напомнят за моите, когато не вземам хормони или не се храня НВ.
Редактирам се, имам поликистозни яйчници, да. Оперирана съм вече два пъти, веднъж заради голяма спукана киста, веднъж от 10см миома, която аз си усещах, а лекарите казваха, че си въобразявам, докато стана 10см. чак тогава я забелязаха... Факт, че от акне без диането не мога да се оттърва, с косопада горе-долу пак така... И спра ли го се започва всичко накуп+ужасно болезнен цикъл. Какво е хранене НВ?

# 399
По принцип е прав. Хората сме различни (генетично) и нещата ни влияят по различен начин. За това е редно наистина специалист, който ни познава и ни е правил изследвания, да ни ги назначава тези неща. В интерес на истината, витексът ми го изписа гинеколог заради нисък прогестерон. Но най-голям ефект по отношение на хормоните видях от спирането на цигарите, колкото и странно да звучи.
Сериозно ли, да взема да опитам Simple Smile Да, това си е сериозен стимул за спиране на цигарите. ... До сега не са ми прили, но знам ли, телата остаряват може и да има връзка. По тази логика и алкохола да изключим?

# 400
Ние понеже сега правим вътрешни замазки и шпакловки, а държим отворен прозореца на банята и нямаме външна изолация, да ли е проблем. В смисъл държим отворено, за да да съхне и да се проветрява. Скоро мислим да правим подова замазка с фибран. Кога температурите са проблем.

# 401
  • В полите на Пирин планина
Редактирам се, имам поликистозни яйчници, да. Оперирана съм вече два пъти, веднъж заради голяма спукана киста, веднъж от 10см миома, която аз си усещах, а лекарите казваха, че си въобразявам, докато стана 10см. чак тогава я забелязаха... Факт, че от акне без диането не мога да се оттърва, с косопада горе-долу пак така... И спра ли го се започва всичко накуп+ужасно болезнен цикъл. Какво е хранене НВ?

Буба, веднага те каня в темата за НВ-ВМХ. Това храненене е много успешно в борбата с поликистозни яйчници.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1252220

# 402
  • През девет планини в десета...
Имам постоянен косопад от 10 месеца вече. През този период спрях цигарите и пия див ямс през последните 4 месеца. На 47 години съм, цикъла ми се стабилизира като че ли от дивия ямс, но за косопада не помага. От месец си правя маска със сок от лук върху чиста коса веднъж седмично. Стоя около 3 часа и измива. Пет пъти съм се мазала до сега. Няма ефект за сега. По заинтересувах се за причината защо помага лука и четох в Интернет доста статии. Оказа се че органичната сяра е много важна за косата. Именно това съдържа Лука и чесъна. Взех си шампоан на милва с органична сяра, още е рано за резултати. Писна ми от маските с лук, много са трудоемки и миризливи, но не съм се отказала от органичната сяра. В медицината се казва МСМ /msm/ и изглежда е много полезна за съединителната тъкан, кожа, коса, кости, мускули и други. Сега съм решила да си взема хранителна добавка с мсм и да пробвам. Разгледах добавките и разбира се се оказаха доста скъпи 😁. Но открих че веществото мсм го има и на прах и излиза в пъти по евтино. Ще пробвам праха макар че май е много горчив, ама ще израя стига да видя положителен ефект. Мисля и локално да го ползвам в маски или шампоан, ще вида точно как. Та това е от мен момичета. Ако някой иска да пробва, или поне прочетете за веществото.

# 403

Буба, веднага те каня в темата за НВ-ВМХ. Това храненене е много успешно в борбата с поликистозни яйчници.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1252220
Благодаря, започвам да чета 😊

# 404
  • София
Буба, според мен е възможно ваденето на зъб да провокира косопад. Все пак е стрес за организма.

Общи условия

Активация на акаунт