Косопад - 18

• 74 685
  • 896
  •   2
Отговори
# 420
Оплешивяващи? Close

Лимонче, да споделиш след време впечатлението си от ампулите.

# 421
Не знам, някак не мога да се съглася с това, че около 40 годишна възраст започва по засилен косопад. Има и много по млади оплешивяващи и къде по възрастни с гъсти коси. Но ето факт,че и аз доста коса изгубих последните години сега съм на 38, но някак не си давах сметка за това, защото винаги съм била с доста гъста и здрава коса. Но вече започнах да се усещам пътят ми стана по изразен, опашката ми е на половина и ред други признаци.
Започвам домашните маски и аз последният път жълтък с една лъжица ракия, кисело мляко и течен витамин А сигурно си въобразявам но сега след измиването не ми пада. Ще пробвам с подобни маски, но се замислям за някакви ампули зачетох се от тези на Лореал има доволни.
Е, така де, за това говорим след определена възраст тя си оредява. При някой на 38, при други 40, трети 45. Може би при силни гъсти коси периода ще се отложи до менопаузата. Тук Изключвам случаите на проблеми при млади жени 20-30-35 годишни. Там при по-силен косопад вероятно трябва да се търси  и причина. Разбира се грижата не трябва да спира, затова са полезни теми като тази Simple Smile

# 422
Оплешивяващи? Close

Лимонче, да споделиш след време впечатлението си от ампулите.
Редувам ги два дни биоксил, два дни аминексил на Лореал+сутрин лилавият тоник на Дори. За сега не виждам ефект. Косата си капе доста усилено. Има много нови растежи, но докато пораснат достатъчно дължината ще оредее. Сега съм си направила и маслена маска с масло от репей.

# 423
limonche тези ли ампули Биоксил ползваш
https://www.apteka-optima.com/online-apteka/kozmetika/grizha-za- … ad-h-12-11671.htm
Похвалиха ми ги, като много ефективни, не съм ги поръчала още.
Маслото от репей с какво го комбинираш или само него втриваш?

# 424
Слагам по 1 ампула след душ - веднъж на 4 дни се пада.

# 425
  • София
Рано ни е според мен на 40 за такива промени... Unamused Приемам за нормално на този етап белите косми, но косата ми винаги е била много, много гъста, на моменти като вълна я усещах на главата си, пътечката като разреша на 2 косата не се виждаше. Сега пътят (т.е. скалпът) ми се вижда, без да я опъвам, или връзвам, като я вържа опашката ми е много по-тънка. Sad
Да, за хората острани промяната едва ли е забележима, слава Богу все още изглежда добре, нормално гъста. Просто си искам обема и гъстотата на косата като преди. То сега, ако капе и изтънява, ами на 50-60-70г?

И за да не е само емоционален поста ми Relaxed, от тази седмица пия всеки ден мака на прах. Като мине време ще докладвам дали има ефект при косата. Като цяло усещам, че ми действа тонизиращо на тялото.

# 426
Рано ни е според мен на 40 за такива промени... Unamused Приемам за нормално на този етап белите косми, но косата ми винаги е била много, много гъста, на моменти като вълна я усещах на главата си, пътечката като разреша на 2 косата не се виждаше. Сега пътят (т.е. скалпът) ми се вижда, без да я опъвам, или връзвам, като я вържа опашката ми е много по-тънка. Sad
Да, за хората острани промяната едва ли е забележима, слава Богу все още изглежда добре, нормално гъста. Просто си искам обема и гъстотата на косата като преди. То сега, ако капе и изтънява, ами на 50-60-70г?

И за да не е само емоционален поста ми Relaxed, от тази седмица пия всеки ден мака на прах. Като мине време ще докладвам дали има ефект при косата. Като цяло усещам, че ми действа тонизиращо на тялото.
И аз това исках да кажа, не го приемам и то даже и под 40години. Та аз още мога деца да раждам и съм репродуктивно здрава и не приемам да си губя косата защото съм между възраст 35-40 г.

# 427
Моята коса винаги си е била зле. Страх ме е колко по зле може да стане?
Няма ли някаква терапия, присаждане на луковици, ама нещо по-евтино? Проучвали ли сте?
Аз изначално си нямам много косми, ни по тялото, нито мигли. Откакто ходя на мигли много се харесвам, така искам и коса да си присадя.

# 428
Аз не съм проучвала, но май в Турция е по-евтино, но според мен евтино=нискокачествено в този случай. Иначе ти звучиш като добър кандидат за това, т.к. казваш че си била така винаги - значи не е хормонално, и присадените космите може би ще се задържат.

# 429
limonche тези ли ампули Биоксил ползваш
https://www.apteka-optima.com/online-apteka/kozmetika/grizha-za- … ad-h-12-11671.htm
Похвалиха ми ги, като много ефективни, не съм ги поръчала още.
Маслото от репей с какво го комбинираш или само него втриваш?
Да, тези. За ефект от тях обаче още нищо не мога да кажа. То и да се подобря едва ли ще разбера от какво както мацам 100 неща 😀
Маслото от репей го втривам самостоятелно. Снощи за пръв път пробвах. Сложих и по дължините. После косата стана много мека.

Момичета, снощи исках да си поръчам Аминексил от ЗР докато са намалели, но нямаше наличност и си пуснах ето тези ампули. Някой пробвал ли ги?

# 430
  • София
Аз малко ще се включа като черна станция Grinning но ми направи впечатление, че обсъждате разни хранителни добавки в последните страници...
Маката е Естроген.В 99% от случаите жените нямат нужда от добавяне на естроген в нито един момент от живота си, но най-вече в периода на предменопауза когато нивата на Прогестерона така или иначе намаляват и добавянето на естроген може само да ви постави в естрогенова доминантност.А естрогеновата доминантност води до косопад.
Дивият ямс също е Естроген.Той се превръща в Прогестерон само и единствено в лабораторни условия, но не и в телата ни.
Витекс е добре да се пие при повишен Пролактин без аденом на хипофизата, както и при нормални стойности на LH, защото той ги увеличава.Витекс не се приема заедно с хормонално заместваща терапия и противозачатъчни.
От него също може да се увеличи косопада, защото при някои жени допаминовите агонисти имат този ефект.

За Вечерната Иглика също съм писала по-назад, че е естроген.

Мио Инозитол е добре да се пие само ако нивата на SHBG са ниски, защото ги повишава.
Няма да ви казвам колко опаковки изпих по лекарско предписание и по мое усмотрение преди да зацепя, че само ми вреди, защото при мен SHBG беше над горна граница, което ще рече, че аз нямам свободно циркулиращи андрогени, които Инозитола да понижи, а имам проблем с висок естроген и детоксикация на черен дроб.

Внимавайте какво пиете, проучвайте всичко внимателно и продължително, защото аз лично си навредих много повече от безразборно пиене на добавки и се бях докарала до ужасяващ косопад, който нямаше да ми се случи ако не се бях докосвала до каквито и да е добавки.
Косопадът ми вече е овладян, имах леко засилване в началото на октомври, но вече приключи.Продължавам да се мия с Милва и Низорал, и не мажа никакви ампули и лосиони.

christina1980За да се извърши присаждане на коса, трябва да се спре напълно косопада.В клиниките ползват доста тежки хормонални препарати за спирането на косопада в комбинация с Миноксидил.Хормоните и Миноксидила се ползват и след имплантирането на коса, за да може тя да се задържи.Изобщо присаждането е доста сериозна процедура криеща рискове.Според мен хубава перука или тупе е много по-добър избор.

До към края на Ноември ще приключи сезонния косопад, имайте търпение Blush

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:58 от S.Magnifica

# 431
На какво може да се дължи доста силен косопад при дете на 10г.? Знам,че въпросът ми зададен така е глупав,но НЕ интересува сблъсквали ли сте се с косопад при момиче на тази възраст.Гледам ,че отпред на челото пътят е доста оредял,видимо е,лилии и главата.Забелязах по чаршафа и възглавницата и,както и на четката при писане.Виждах ,че пада,но понеже е дълга и гъста и не ми беше правило впечатление до днес.И двете ползваме от месец шампоана на Дюкре,срещу косопад ако има значение.

# 432
  • София
Здравейте, някоя от вас използвала ли е продуктите на Mediceuticals. До сега използвах шампоана против косопад на Vichy, но резултата е 0. Пия от месец и витамини...

# 433
  • София
На какво може да се дължи доста силен косопад при дете на 10г.? Знам,че въпросът ми зададен така е глупав,но НЕ интересува сблъсквали ли сте се с косопад при момиче на тази възраст.Гледам ,че отпред на челото пътят е доста оредял,видимо е,лилии и главата.Забелязах по чаршафа и възглавницата и,както и на четката при писане.Виждах ,че пада,но понеже е дълга и гъста и не ми беше правило впечатление до днес.И двете ползваме от месец шампоана на Дюкре,срещу косопад ако има значение.
Стрес.Щитовидна жлеза.

# 434
Точно затова написах по-назад, че пиенето на каквито и да е добавки без тестове е нож с две остриета, както каза моя лекар.
Добре че го съгласувах с него, защото и моят гинеколог ми предписа Витекс като й се оплаках ит циклично акне , ПМС и косопад.

Общи условия

Активация на акаунт