Косопад - 18

• 74 693
  • 896
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз малко ще се включа като черна станция Grinning но ми направи впечатление, че обсъждате разни хранителни добавки в последните страници...
Маката е Естроген.В 99% от случаите жените нямат нужда от добавяне на естроген в нито един момент от живота си, но най-вече в периода на предменопауза когато нивата на Прогестерона така или иначе намаляват и добавянето на естроген може само да ви постави в естрогенова доминантност.А естрогеновата доминантност води до косопад.
Дивият ямс също е Естроген.Той се превръща в Прогестерон само и единствено в лабораторни условия, но не и в телата ни.
Витекс е добре да се пие при повишен Пролактин без аденом на хипофизата, както и при нормални стойности на LH, защото той ги увеличава.Витекс не се приема заедно с хормонално заместваща терапия и противозачатъчни.
От него също може да се увеличи косопада, защото при някои жени допаминовите агонисти имат този ефект.

За Вечерната Иглика също съм писала по-назад, че е естроген.
Хмм, това определено ме накара да се замисля. Тогава защо добавките за менопауза съдържат примерно вечерна иглика (или се препоръчва да пият, поне аз съм останала с такова впечатление)?

Какво ти е мнението за лененото семе, нали се води фитоестроген (ако не бъркам), пак ли може обратен ефект да има? Съвсем се оматах вече. Grin

Аз съм решила за себе си да ровя и търся причината. Над 1г косопад не е нормално явление за мен, дали е липса на витамини (не знам, обаче вече кои?), дали хормонален баланс...

Като прочетох предния пост се сетих, че и аз напоследък страдам от тежък ПМС (по-скоро първият ден е ужасно тежък), но го отдавах на конизацията преди почти 1г (което може и това да е причината).

П.П. Според статията на Надя Петрова, дивият ямс спомага за производството на прогестерон. https://nadiapetrova.bg/2016/01/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-% … D%D0%B0%D0%B4-35/

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:05 от Аня♥♥♥

# 436
  • София
Аз малко ще се включа като черна станция Grinning но ми направи впечатление, че обсъждате разни хранителни добавки в последните страници...
Маката е Естроген.В 99% от случаите жените нямат нужда от добавяне на естроген в нито един момент от живота си, но най-вече в периода на предменопауза когато нивата на Прогестерона така или иначе намаляват и добавянето на естроген може само да ви постави в естрогенова доминантност.А естрогеновата доминантност води до косопад.
Дивият ямс също е Естроген.Той се превръща в Прогестерон само и единствено в лабораторни условия, но не и в телата ни.
Витекс е добре да се пие при повишен Пролактин без аденом на хипофизата, както и при нормални стойности на LH, защото той ги увеличава.Витекс не се приема заедно с хормонално заместваща терапия и противозачатъчни.
От него също може да се увеличи косопада, защото при някои жени допаминовите агонисти имат този ефект.

Хмм, това определено ме накара да се замисля. Тогава защо добавките за менопауза съдържат примерно вечерна иглика (или се препоръчва да пият, поне аз съм останала с такова впечатление)?

Какво ти е мнението за лененото семе, нали се води фитоестроген (ако не бъркам), пак ли може обратен ефект да има? Съвсем се оматах вече. Grin

Аз съм решила за себе си да ровя и търся причината. Над 1г косопад не е нормално явление за мен, дали е липса на витамини (не знам, обаче вече кои?), дали хормонален баланс...

Като прочетох предния пост се сетих, че и аз напоследък страдам от тежък ПМС (по-скоро първият ден е ужасно тежък), но го отдавах на конизацията преди почти 1г (което може и това да е причината).

П.П. Според статията на Надя Петрова, дивият ямс спомага за производството на прогестерон. https://nadiapetrova.bg/2016/01/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-% … D%D0%B0%D0%B4-35/
Не съм специалист, но вечерната иглика я препоръчват за млади момичета с проблемен цикъл, след гинекологични операции. Някои жени я пият за подобрение на косата и кожата.

# 437
  • София
Аня♥♥♥, докторите продължават да предписват и противозачатъчни независимо, че те доказано увеличават драстично процентите на рак на гърдата, тромбози и какво ли не...та една една Вечерна Иглика ли, която е добавка и реално не е контролирана точно защото е добавка...С риск да прозвучи в сферата на конспирациите, всичко е за пари и маркетингов трик.Никой не се интересува кое и как ще ни повлияе.
Аз също съм я пила продължително време, предписана ми бе от гинеколог, а тогава образувах миома след миома, косопадът дойде после.
Да, лененото семе е фитоестроген, аз лично бих се въздържала и от неговата употреба.
В днешно време всичко около нас е естроген, включително и въздухът, който дишаме.
А в тялото ни има много видове естроген, които могат да се превърнат в естрадиол ако има нужда.

Тежкият ПМС е от намаляващ Прогестерон.
Първото и най-важно нещо за повишаване на Прогестерона е намаляването на стреса, повече сън и достатъчно храна.
Хубаво е човек да си направи изследвания, но основните витамини, които подпомагат синтеза му са Вит.Б6, Вит.Е и Вит.А в подходящи форми и количества, като с витамин А трябва да се внимава защото неговото предозиране също води до косопад.

Аз не пиша и не чета от компютър, та ми е трудно с линковете рядко пазя такива, все още съм с отлична памет Grinning, но ако разтърсите ще намерите цялата информация на която съм попадала за Вечерната Иглика и всичко останало.
Чета основно в pubmed.gov и подобни сайтове за медицински изследвания и статии.

# 438
Здравейте, някоя от вас използвала ли е продуктите на Mediceuticals. До сега използвах шампоана против косопад на Vichy, но резултата е 0. Пия от месец и витамини...
И мен ме интересува.

# 439
  • В полите на Пирин планина
Аз съм ползвала: https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … s-folligen-250-ml

и този: https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … s-bioclenz-250-ml

Меки шампоани, но не видях никакви кой-знае-какви ползи за косата.

# 440
Здравейте мнения за тези продукти? Simple Smile)

# 441
Здравейте, някоя от вас използвала ли е продуктите на Mediceuticals. До сега използвах шампоана против косопад на Vichy, но резултата е 0. Пия от месец и витамини...
И мен ме интересува.

Аз използвах миналата година шампоани на Mediceuticals, Folligen и Bioclenz съм пробвала. Имам добри впечатления. Почистват скалпа добре, не дразнят. Не съм забелязала особено да повлияят косопада, но то няма шампоан, който да спре косопада. Може би в комбинация с другите им продукти с/у косопад може да има резултати.

# 442

Мио Инозитол е добре да се пие само ако нивата на SHBG са ниски, защото ги повишава.
Няма да ви казвам колко опаковки изпих по лекарско предписание и по мое усмотрение преди да зацепя, че само ми вреди, защото при мен SHBG беше над горна граница, което ще рече, че аз нямам свободно циркулиращи андрогени, които Инозитола да понижи, а имам проблем с висок естроген и детоксикация на черен дроб.

Внимавайте какво пиете, проучвайте всичко внимателно и продължително, защото аз лично си навредих много повече от безразборно пиене на добавки и се бях докарала до ужасяващ косопад, който нямаше да ми се случи ако не се бях докосвала до каквито и да е добавки.
Косопадът ми вече е овладян, имах леко засилване в началото на октомври, но вече приключи.Продължавам да се мия с Милва и Низорал, и не мажа никакви ампули и лосиони.

christina1980За да се извърши присаждане на коса, трябва да се спре напълно косопада.В клиниките ползват доста тежки хормонални препарати за спирането на косопада в комбинация с Миноксидил.Хормоните и Миноксидила се ползват и след имплантирането на коса, за да може тя да се задържи.Изобщо присаждането е доста сериозна процедура криеща рискове.Според мен хубава перука или тупе е много по-добър избор.

До към края на Ноември ще приключи сезонния косопад, имайте търпение Blush
Но нали под формата на добавка е химически обработен, защо да не е прогестерон? Разбира се съгласна съм , че с добавките Трябва да се внимава и след консултация с лекар

# 443
  • София
driada,Добавките съдържащи екстракт от Див Ямс не съдържат прогестерон, очаква се тялото да го превърне в такъв, а както вече писах това не се получава.
Ще ви разочаровам, но лекарите не знаят нищо за добавките.Допускам, че може да има изключения, но аз не съм попадала, нито чувала за такъв.
Четете, обмисляйте и никога не се доверявайте насляпо за неща, които касаят здравето ви.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17685543/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29360751/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31680553/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23970424/

# 444

Здравей, аз имам цялата им гама.
Шампоанът и балсамът ми харесват много. Чувствам си скалпа много комфортно. Нямам сърбежи, каквито често ми се случват с други шампоани. Балсамът ми прави косата много мека, но често използвам и друга маска върху него.
Маската им за скалп е много приятна. Придава много освежаващо усещане на скалпа.
Лосионът - Имах очаквания към него заради коментарите, че ще загрява много, ще е дискомфортно. Е, при мен нямаше такова усещане. Единствено ако попадне на кожа, участъкът се зачервява.
Използвах го сутрин и вечер в продължение на почти месец, но не видях никаква разлика. Това ме демотивира и смених лосиона с ампули на друга марка, но с удоволствие си ползвам шампоана и балсама.

# 445
Относно лекарите, никакво доверие им нямам, как може да ми каже да пия Витекс заедно с диане 35 и да не се притеснявам, то било просто добавка...

# 446
  • София

Шампоанът и балсамът ми харесват много. Чувствам си скалпа много комфортно. Нямам сърбежи, каквито често ми се случват с други шампоани. Балсамът ми прави косата много мека, но често използвам и друга маска върху него.
Маската им за скалп е много приятна. Придава много освежаващо усещане на скалпа.
Лосионът - Имах очаквания към него заради коментарите, че ще загрява много, ще е дискомфортно. Е, при мен нямаше такова усещане. Единствено ако попадне на кожа, участъкът се зачервява.
Използвах го сутрин и вечер в продължение на почти месец, но не видях никаква разлика. Това ме демотивира и смених лосиона с ампули на друга марка, но с удоволствие си ползвам шампоана и балсама.
Ако трябва да съм честна бях в голяма дилема между комплект със серум и балсам + ш Филиген и шампоаните на Напура. От ЗР така ми го похвалиха този серум и шампоан на Меди, че поръчах комплекта. Сега ще видя дали ще има резултат от него. Стигнала съм до заключение, че косопада спира, когато си му е времето, ако е сезонен. Преди години имах страшн косопад, от стрес. Повярвайте ми за 3-4 месеца дадох една торба с пари за какво ли не - доктори, лосиони, ампули, шампоании, хапчета. Резултата беше кръгла нула. Успокоих се и косопада си замина...

# 447
  • София
Относно лекарите, никакво доверие им нямам, как може да ми каже да пия Витекс заедно с диане 35 и да не се притеснявам, то било просто добавка...
Противозачатъчните прекъсват връзката хипофиза-яйчници чрез инхибиране на FSH и LH, а Витекс я насърчава...абсолютно противоположни са и точно заради това не трябва да се приемат заедно.
Даже натуропати съветват да се изчакат няколко месеца след спиране на противозачатъчните преди да се започне прием на Витекс, за да може самото тяло да да възобнови тази връзка.
При теб косопада е от тях.Диане 35 са много висок андрогенен индекс и това често води до косопад при някои жени.Хубаво би било да обмислиш спирането им независимо, че най-вероятно това ще доведе до ужасяващ косопад и ще трябва да действаш много последователно и разумно по отношение на сън, храна, тренировки и добавки, които ще подпомогнат изчистването на синтетичните хормони от тялото ти.
Противозачатъчните не лекуват, те подтискат симптоми и създават куп други проблеми.

# 448
Благодаря за съвета. Да ще ги спра задължително, факт е, че след като ги спра става много кофти положението. Не само, че косопада се засилва, а избива и кистозно акне, предния път и депресия (жестока) иии неизменните кисти на яйчниците се връщат. Но не мога повече да ги пия и обмислям вариянти как да ги спра и възтановяването да е по-леко. Добавки от този тип ме е страх да пия на своя глава вече, Витекса така си остана. За жалост няма към кого да се обърна за съвет. А вече и не един гинаколког ми потвърди, че са си гадна работа противозачатъчните и особено диането... Но не дават алтернатива.

# 449

Ако трябва да съм честна бях в голяма дилема между комплект със серум и балсам + ш Филиген и шампоаните на Напура. От ЗР така ми го похвалиха този серум и шампоан на Меди, че поръчах комплекта. Сега ще видя дали ще има резултат от него. Стигнала съм до заключение, че косопада спира, когато си му е времето, ако е сезонен. Преди години имах страшн косопад, от стрес. Повярвайте ми за 3-4 месеца дадох една торба с пари за какво ли не - доктори, лосиони, ампули, шампоании, хапчета. Резултата беше кръгла нула. Успокоих се и косопада си замина...

Не са лоши продуктите със сигурност, но дали имат така хваления ефект за косопад от Златна рибка ( които ми се струва че в последно време много бутат марката ) не съм обедена.
При мен ситуацията е идентична като при теб. Стреса е отговорен за всичко, а не какво мажа. Но пък когато нанасям продукт се чувствам една идея по-спокойна 😄

Общи условия

Активация на акаунт