Косопад - 18

• 74 573
  • 896
  •   1
Отговори
# 690
Саня не се панирай толкова, за няколко седмици няма да оплешивееш! Аз имах супер силен косопад почти 10 месеца и все още имам доволно количество коса, е вярно се е разредила доста, но пък вече виждам нови растежи на мястото на загубите.
По въпроса с вируса много ме замислихте, защото и аз го изкарах (поддържах температура в продължение на месец, макар да нямаше други симптоми) и за момента косопад нямам, надявам се и така да продължи.

Направих една процедура с дермаролер по скалпа, много неприятно беше, но се надявам да има ефект откъм сгъстяване и оплътняване на косъма. Смятам да правя 1 път седмично за поне 2-3 месеца, може би чак след това ще се види реален ефект.

# 691
Да и моят косопад си вървеше с мен 3 месеца, но както казах покрай вируса започнаха да се пълнят шепите.. А каква е тази процедура с дермаролер?

# 692
Правя го вкъщи, имам си дермаролер. Ето едно клипче, в което обясняват добре как се прави : https://www.youtube.com/watch?v=hJnwoiSfgFM&t=443s
Ето и клип, в който двама австралийски доктора, които се занимават тясно с косопад, обясняват плюсовете и минусите от процедурата: https://www.youtube.com/watch?v=OEynrVyBV6o
Аз го правя с игли с размер 0,1 мм на чиста суха коса, разделям с гребен на път и минавам скалпа с памуче със спирт, както и пръскам със спирт ролера след всяка мината пътечка. Минаха 3 дни след първата процедура и не съм имала нежелани реакции, скалпа ми се чувства окей, но мих с безсулфатен шампоан за всеки случай.

# 693
При теб колко сериозен е косопада ? Изведнъж ли започна или постепенно..
Много ми е трудно да отговоря накратко. Косопадите при мен винаги са били на резки епизоди от по няколко месеца. Но постепенно се оказа, че косата не се възстановява на 100% след тях и след толкова много години и безброй подобни епизоди драматично изтъня. Под драматично изтъня имам предвид - прозиращо и дифузно, не е до обиколка на опашката (каквато нямам от години).

Може би проблемът ми е от андрогенен характер, но дори да е такъв, определно не е сам, има и някакъв друг утежняващ фактор (а може би не един).
Подозирам:
а). Феритина, но няма как да си потвърдя теорията, защото не мога да си докарам здравословните му граници. Само мога да кажа, че винаги съм била с обилен цикъл, от самото начало. Един дерматолог нарече приема на железен препарат при мен като "наливане на вода в пробита кофа". Супер безполезен ми беше, но поне ме разсмя.
б). Ниски нива на прогестерона, лошо съотношение естроген-прогестерон - т.нар. естрогенна доминантност. Не знам дали тукашните гинеколози говорят много-много за това, терминът го знам от интернет, не от тях. При мен се отрази в изследване в рамките на един цикъл (т.е. на 2-5 ден естроген, на 21 ден прогестерон). Естрогенът беше с нормални стойности, но прогестеронът - прекалено нисък, небалансиран. Оттам мисля са и дебелият ендометриум, миомата, фиброаденомите, тежкия ПМС.

На мен ми е искрено интересно как се вдига феритин. В тази тема съм чела за приема на лактоферин, но не успях да бъда достатъчно сериозна с приема му, за да тествам работи ли.

# 694
Лактоферина стимулира имунната система и трябва да сте напълно сигурни, че щитовидната жлеза е в отлично състояние преди да започнете да го приемате, защото могат да станат бели.

# 695
Някъде четох, че прогестерона може да се вдигне с инозитол.
Да обобщя моя косопад- имам нови растежи (мъхчета) около челото, но не и в началото на "пътя". Не съм спряла маските, пия биотин и т.н., но защо точно там все още няма растежи? И дали ще има.....

# 696
Въпросът е как се вдига той. Ти намерила ли си отговор за разрешаване на твоя случай?
За да се повиши феритина при мен трябва да се спрат кръвоизливите. За сега нямам успех в тази посока.
Желязо не мога да приемам, т.к. серумното ми е на горна граница.
С класическа хомеопатия се опитвам да закрепя желязото за момента.

# 697
  • София
Знаете ли защо ви е високо серумното? Да не сте с талъсемия?

# 698
  • Варна
Изписаха ми това като много ефикасно. Някой с отзиви, че да знам дали да троша толкова пари, количеството е ню ню...

# 699
Изписаха ми това като много ефикасно. Някой с отзиви, че да знам дали да троша толкова пари, количеството е ню ню...

Писала съм доста за естрогена в стари мои постове, който иска да провери подробно историята ми - загубата на повече от половината ми коса и връщането и.
В този продукт има пропилен гликол и феноксиетанол - силно естрогенни съставки, идеята на които е предпазване на продукта от разваляне. Който иска да ги ползва, аз изказвам мнение базирано на над тригодишна борба и стотици изхарчени левове за продукти, добавки и лекарства, както и безумен стрес и отчаяние от кичур в ръката ми от над 300 косъма. Естрогенът унищожава безмилостно косата, но това е най-малкият му проблем. Около 90% от рака на гърдата е естрогенно позитивен.

# 700
Като се е отворила темата за естрогена, бихте ли споделили продукти и добавки с естроген, които да се избягват?

# 701
  • Пловдив
Мнения за Миноксил 2%? Колко време е желателно да се ползва? Поръчах го от Турция, цената му е 3 пъти по - ниска.

# 702
Мнения за Миноксил 2%? Колко време е желателно да се ползва? Поръчах го от Турция, цената му е 3 пъти по - ниска.
Минимум 6 месеца сутрин и вечер,може ли да качиш снимка кой точно си взела от Турция,защото има няколко марки.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 16:54 от TaLii

# 703
  • Пловдив
Минимум 6 месеца сутрин и вечер,можели да качиш снимка кой точно си взела от Турция,защото има няколко марки.
този е

# 704

Писала съм доста за естрогена в стари мои постове, който иска да провери подробно историята ми - загубата на повече от половината ми коса и връщането и.
В този продукт има пропилен гликол и феноксиетанол - силно естрогенни съставки, идеята на които е предпазване на продукта от разваляне. Който иска да ги ползва, аз изказвам мнение базирано на над тригодишна борба и стотици изхарчени левове за продукти, добавки и лекарства, както и безумен стрес и отчаяние от кичур в ръката ми от над 300 косъма. Естрогенът унищожава безмилостно косата, но това е най-малкият му проблем. Около 90% от рака на гърдата е естрогенно позитивен.

Много полезен пост, наистина, за жалост повече не ги знаем тия неща. каква препоръчвате и какво да избягваме?

Общи условия

Активация на акаунт