Косопад - 18

• 74 554
  • 896
  •   1
Отговори
# 705
И аз по същия начин, давайте идеи, практически какво работи

# 706
  • Варна
Изписаха ми това като много ефикасно. Някой с отзиви, че да знам дали да троша толкова пари, количеството е ню ню...

Писала съм доста за естрогена в стари мои постове, който иска да провери подробно историята ми - загубата на повече от половината ми коса и връщането и.
В този продукт има пропилен гликол и феноксиетанол - силно естрогенни съставки, идеята на които е предпазване на продукта от разваляне. Който иска да ги ползва, аз изказвам мнение базирано на над тригодишна борба и стотици изхарчени левове за продукти, добавки и лекарства, както и безумен стрес и отчаяние от кичур в ръката ми от над 300 косъма. Естрогенът унищожава безмилостно косата, но това е най-малкият му проблем. Около 90% от рака на гърдата е естрогенно позитивен.

Много полезен пост, наистина, за жалост повече не ги знаем тия неща. каква препоръчвате и какво да избягваме?
Абсолютно.
И аз благодаря и също моля за препоръки.
Ходих на кожен, от нея в това, но проблема ми е от щитовидната. Ендото също ме видя и вече обърна внимание на продължаващите ми от доооста време оплаквания. Сега ще си пия лекарствата, но стреса на стреса си остава. Никога не съм и предполагала до какво може да доведе и че от огромното ми косище няма да остане и половината, още повече че това стана адски бързо и неочаквано.
Ако може да споделите и от стреса как успяват да се спасите...

# 707
"Ако може да споделите и от стреса как успяват да се спасите..."

-Йога, медитация, разходки сред природата, прекарано време с животни (ако обичате такива). Разговор с психолог ако говорим за стрес от конкретни събития (психолозите дават конкретни насоки за справяне със стресови ситуации). Аз също съм имала проблем със стреса, къде от външни фактори, къде от собственото ми мислене и възприятие и честно казано с времето се промених към по-добро и вече възприемам и преживявам стреса много по-бързо и леко, отколкото преди. Правете нещо, което ви разтоварва и ви кара да спрете да мислите и да се отпуснете и го правете често.

# 708
Аз вече се предвам да търся нещо,което да овладее сезонния косопад. Пробвах какво ли не,без видим резултат. Последно си купих ампулите на лореал - aminexil. Имам 5 и половина останали,които няма да ползвам,та ако някой желае бих ги продала на по-ниска цена от продажната. Закупени са от златна рибка.

Сега се чудя за генезиса на Керастаз. Някой има ли наблюдения за него?

# 709
Аз вече се предвам да търся нещо,което да овладее сезонния косопад. Пробвах какво ли не,без видим резултат. Последно си купих ампулите на лореал - aminexil. Имам 5 и половина останали,които няма да ползвам,та ако някой желае бих ги продала на по-ниска цена от продажната. Закупени са от златна рибка.

Сега се чудя за генезиса на Керастаз. Някой има ли наблюдения за него?

В темата за профи козметика не го харесват особено, не помагал за сезонен косопад. Сигурно не го чувате за пръв път, но пробвали ли сте по-високи дози хранителни добавки от рода на ревалид, мерц и т.н? Сезонния косопад се дължи главно на недостатъчен запас на витамини и микроелементи в организма и съм по склонна да вярвам че добавките биха имали повече ефект от ампули и серуми. Специално с мерц за коса спрях сезонен косопад преди две години, който явно е бил причинен от дефицит. Разбира се ако проблема е друг, то добавките няма да спасят положението.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 21:15 от PeachHoney

# 710
Изписаха ми това като много ефикасно. Някой с отзиви, че да знам дали да троша толкова пари, количеството е ню ню...

Писала съм доста за естрогена в стари мои постове, който иска да провери подробно историята ми - загубата на повече от половината ми коса и връщането и.
В този продукт има пропилен гликол и феноксиетанол - силно естрогенни съставки, идеята на които е предпазване на продукта от разваляне. Който иска да ги ползва, аз изказвам мнение базирано на над тригодишна борба и стотици изхарчени левове за продукти, добавки и лекарства, както и безумен стрес и отчаяние от кичур в ръката ми от над 300 косъма. Естрогенът унищожава безмилостно косата, но това е най-малкият му проблем. Около 90% от рака на гърдата е естрогенно позитивен.

Много полезен пост, наистина, за жалост повече не ги знаем тия неща. каква препоръчвате и какво да избягваме?

Ще цитирам стар мой пост, тъй като разбирам, че повечето от нас нямаме много време да ровим назад в темите.
Но преди това искам да кажа, че това е моят начин, до това стигнах след тригодишно четене на медицински списания, изследвания, научни статии. Всичките са на английски, у нас няма много преведени материали, информацията е предимно стара, а медицината е твърде динамична наука. Приемаме строген не само чрез храната, но и чрез въздуха (газовете на колите например) и чрез кожата (козметични продукти, масла, измивни вещества). По-надолу накратко съм обяснила за фиаското на естрогенната терапия. Когато някакъв козметичен продукт е успешен, представете си какви усилия откъм логистика да кажем са необходими, та един негов компонент който се оказва endocrine disruptor, да може бъде заменен с нов, който е безопасен. Например още в университета изучавах как някога се е смятало, че ако мазолестото тяло, което свързва двете мозъчни хемисфери, се разреже, болните от епилепсия ще бъдат излекувани. Разбира се, това е коствало съсипването на хиляди индивиди, докато не са спрели тази коварна практика. Но когато става дума за много пари на никого не му пука, че ние оплешивяваме, мажейки се с кремове, лосиони, приемайки добавки и т.н.. Някои от нас ще оплешивеят, други ще запазят косата си, но ще заболеят от нещо друго и така. Не бих влизала в излишни спорове. На мен също ми се искаше да се намажа с нещо, да изпия друго и да съм с коса като преди, но ставаше обратното и изгубените пари ми бяха най-малкия проблем. Балансирано хранене, чиста храна, много усилия, козметика без вредни съставки - защото един път като се натрупа естрогенът, изчистването му трае месеци или години. За стресът евентуално бих писала отделно, но не мисля, че и темата е подходяща.

''Естрогенът е хормон, около който все още има спорове и непознаването на влиянието му в човешкото тяло, както и недостатъчните изследвания, са довели до истинска катастрофа на женското здраве през последните дссетилетия на миналия век. Смятало се е, че намалява по време на менопауза и затова масово е провеждана естрогенна терапия. Имало такъв бум на рак на гърдата и яйчниците след прилагане на терапия с естроген, че това наложило редица нови експерименти. Оказва се, че естрогенът започва да намалява бавно при жените, но след настъпване на менопауза нивата му отново се вдигат и нормализират. Проблемът с него е по-скоро е в съотношението му с прогестерона, който е най-чувствиятелния и най-влияещия се от стрес женски хормон. Тялото веднага го жертва в напрегнати ситуации, превръщайки го в кортизол, така че винаги да работи схемата 'борба или бягство', осъществявана от надбъбречните жлези.

Затова, благодарение на стреса и няколко други фактора, в момента имаме бум на жени, а също и на мъже с по-високи нива на естрогена. При жените симптомите са косопад, агресивност, промени в настроението, безсъние, ПМС, главоболие, болки в гърдите, но най-вече рак. Над 90 % от рака на гърдата представлява прехранени с естроген клетки. При мъжете пък се получава феминизация на тялото и поведението, ерективна дисфункция, гинекомастия, безплодие и рак на простата.

Причините за това явление - естрогенна доминантност, освен стрес, са и широката употреба на пласмаса в домакинството, контрацептивите, някои антибиотици и др.медикаменти. Затоплянето на пластмасата, а след това употребата на изработени от нея съдове и бутилки, насища с толкова естроген човешкото тяло, че ще стигне за няколко човека за целия им живот. Отделно, газовете от колите също са силно естрогенни, както и някои латекси, лепила за мебели са такива, а и тях дишаме. Не трябва да бъдат пропускани и цигарите и червеното вино.
                И не на последно място -  почти всички плодове и билки са естрогенни. В природата няма растение или плод, които да имат прогестерон. Има естрогенни блокери, съдържащи се в някои растения, които могат да помогнат в борбата с естрогена.

Аз избягвам като плодове най-вече ягоди, кайсии, праскови, боровинки, понеже те са на първите места по съдържание на фитоестрогени. Всички лилави зеленчуци ги имат в изобилие, вкл. лилавите моркови, както ги имат и оранжевите. Не ям пастет, заради наситения с естроген черен дроб, не пия омега 3, тя го увеличава, соя така или иначе не съм консумирала никога, но я има като пълнеж в мн.хранителни добавки, заради това, че е много евтина. От цитрусите грейфрутът е най-естрогенен. Разбира се, в ограничени количества тези храни едва ли ще са фатални. Ксеноестрогените се намират във всички останали естрогено съдържащи неща. Естроген има и в млякото, естествено, но не съм забелязала да ми влияе зле.''

# 711
Благодаря за поста. Беше ми интересно за четене и ....те кара да се замислиш. Имам един въпрос.
При косопад- главно в челната зона(поне там го забелязах), и терапия- от двете страни на челото започна да пониква нова коса, но не и фронтално- на пътя, където все още виждам оредяване... Та, какво предлагаш за действие, терапия, имаш ли обяснение какъв тип косопад се води. И защо на едни места има нови растежи, а не други- не?

# 712
И при мен да споделя, след трети месец приорин, ами има ефект, пак си капи, на видимо стана по-плътна. От Низорал също съм доволна, дали е от него незнам, на последния месец намаля сякаш падането, а скалпът ми е спокоен. Ползвам го 1 седмично , а второто измиване в седмицата с катранения шампоан на Милва. Нищо друго засега...
и в този ред на мисли споделите да някакви стилизанти , които са щадящи за косата, да придават повече плътност ... Аз откакто започна проблема изхвърлих всичко, преди това ползвах пяна за коса, и сега се замислям за нещо подобно.

# 713
Някой може ли да сподели за наистина щядаща боя за коса. Чудя се за "color and soin". Бях на къните на Хена фокс, но понеже искам кичури фризьорката ми каза, че трябва да минат поне 6 месеца от последното къносване за да станат нормални кичури. Затова търся временно подходяща боя.

# 714
https://revita.bg/shop/dim-plus%E2%84%A2-estrogen-metabolism-%D0 … D1%83%D0%BB%D0%B8
Замислям се дали да не започна да пия това. Пише, че регулира хормоналния дисбаланс и най-вече прословутия естроген при естрогенова доминантност. Някакви мнения?

# 715
Аз съм пила диилдолилметана като спортна добавка против възпаление, приема се с мазнини за по-добро усвояване. Спомням си, че ме предупредиха да не го вземам дълго, защото предизвиква хормонален дисбаланс. Та наистина влияе на естрогена, но не е добре да го пиете на сляпо без изследвания и доказана нужда. Има много информация за него, може да потърсите. И в чист вид го има на доста по-ниска цена. Не се препоръчва за хора с автоимунни, бъбречни и чернодробни заболявания.

# 716
Благодаря за мнението, ще попрочета повече. Дали въпросното предизвикване на хормонален дисбаланс означава рязко намаляване на естрогена? Защото уж точно него регулира да падне надолу.

# 717
Благодаря за поста. Беше ми интересно за четене и ....те кара да се замислиш. Имам един въпрос.
При косопад- главно в челната зона(поне там го забелязах), и терапия- от двете страни на челото започна да пониква нова коса, но не и фронтално- на пътя, където все още виждам оредяване... Та, какво предлагаш за действие, терапия, имаш ли обяснение какъв тип косопад се води. И защо на едни места има нови растежи, а не други- не?

Не съм сигурна, но мисля, че е андрогенен косопад. Това означава завишени мъжки хормони. Женското тяло винаги се бори да компенсира тестостерона (и онази част от него, която се е преобразувала в дехидротестостерон и е причина за косопада и окосмяването по лицето) с увеличен естроген, но ендокринният хаос става по-голям. Основната причина за това състояние е стрес и нужда нещо в битието да бъде преборено, а за това се иска 'мъжка' сила. Нямам много знания по този въпрос и не бих могла да дам идеи за терапия, освен справяне със стреса. Диетата също е важна, прекаленият спорт е фактор и т.н.

# 718
Уви, нямам никакъв стрес, нито окосмяване по лицето. Дори ръцете ми са безкосмени от както се помня.
Едит
сега видях статия, в която пише, че андрогенния косопад обикновено не засяга предната част при жените.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 22:06 от mariat

# 719
  • София
mariat, и моят косопад засегна предимно предната и горната част на косата. Уж се успокоявам, че е след бременност и раждане и няма как да е андрогенен косопадът, но колкото повече чета, толкова повече се разколебавам. Но прочетох, че този косопад telogen effluvium в някои случаи може да "имитира" андрогенния, например при проблем с желязото и феритина.
Аз се подстригах до ушите. Поне така изглежда по-малко мизерна. Не знам дали ще окаже влияние върху косопада.

Общи условия

Активация на акаунт