Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 158
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Някой наскоро беше правил с чашка. Не знам защо толкова държи с нея да става. Аз правих без. Събира се кръв първия обилен ден кървене. Носи се на същия ден или ако е късно на следващия като се съхранява с хладилник. Не е задължително, но е препоръчително да се хване съсирек, защото все пак е част от лигавицата.

# 376
И аз правих без чашка. Обадих се в Геника и ми обясниха подробно какво е нужно - искаха да има съсирек ако е възможно. Беше трудно начинание, но събрах каквото трябва и го занесох в Геника същия ден.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 12:49 от Jessito*

# 377
  • София
Здравейте, момичета, не напълно по темата, но все пак е свързано - знаете ли дали е нормално да има много съсиреци в рамките на 2/3 дни от цикъла и на какво се дължи? Наскоро ходих при Христов в Надежда, но той не обърна внимание като му казах.

# 378
Strawberry Cream, това е много индивидуално. Някои жени цял живот са с много обилен цикъл и съсиреци. И аз съм от тях. От както се помня. Дори след раждането нищо особено не се промени. Обикновено, когато правят по-дебела лигавица. Понякога може да се свърже и с ендометриоза или разни други проблеми.  Като цяло лекарите не обръщат внимание на такива неща. Освен, ако няма видим проблем на ехограф.

# 379
  • София
Много ти благодаря. Аз след раждането станах така - много обилен цикъл със съсиреци, и по-къс от преди около 25/26 дни. Преди това цикълът ми беше нормален и на 28 дни. И естествено в главата ми започват да се въртят едни мисли дали всичко е наред, понеже планирам второ Simple Smile Но дай Боже всичко да е и скоро всички с по едно бебенце Revolving Hearts

# 380
Здравейте момичета, искам да попитам тъй като утре ми предстой зет обаждат ли се предварително ембриолозите да кажат как и дали са се размразили ембрионите

# 381
  • гр. София
Така..... Изследвания за хормони - пролактина ми е е 1525 при горна граница 635 / нямам аденом след ЯМР/, естрадиол 12,8 с реф. 5,10-2950, LH - 0.52 при реф.0,11-198, FSH - 1,48, реф 0,11-198, TSH 0,883 при реф - 0,300-4,20, а антимюлеровия е 0,255

За капак мъжът ми е с морфология 2,91% от разширена спермограма, и останалите стойности са твърде много за да ги описвам. Възможно ли е, понеже носихме материал и се наложи да изчакаме при информацията, та времето надмина час и 20 минути близо да е оказало влияние на резултатите тук?

И ако за хормоните разбирам , че са ми тотална каша, то спермограмата не мога да я изясня, с изключение на явно притеснителния по-горе резултат.
На преглед сме чак на 2ри Септември.
Поплаках си, рових из нета.... и реших да питам и тук : Безвъзвратно ли е загубено всичко или мога да се надявам?

# 382
Marielavalentinova, колко дневни са ембрионите? Ако се размразяват и изчакват до пети ден се обаждат предишни дни. Ако директно правите трансфер се размразяват непосредствено преди това и ще разбереш на място всичко ли е ок. Успех!
petufin, хормоните ти не са цветущи, но... са хормони. Не бива да се съди само по тях. Изкачай си часа и не се тормози предварително. Важно е от тук нататък как ще се развият нещата. Пробата за СГ не е било разумно да я носите, защото резултатът може да не е съвсем коректен така.

# 383
3 дневни са ни ембрионите и няма да се чакат до 5ти ден

# 384
Значи утре директно на трансфер. Всичко ще е наред и ще си ги прибереш Flowers Four Leaf Clover

# 385
  • София
Кой неинвазивен пренатален тест ви е препоръчвал доктора?

# 386
Здравейтеееее и в тази тема . Ето ме и мен отново . След БХ то ние твърдо решихме да правим инвитро и вече сме в турция и чакам цикл за стимулация . Таказащо се показвам тук . Само за да кажа че моята Хистероскопия която беше декември 2019 при Калчев , не е свършена добре и ще се наложи да ми правят още една тук в Турция .
Имах 3 септума от 3 те страни на матката , 2 е махнал но единия го е забравил изобщо . Просто не е пипан . Днес на цветната снимка щях да умра от болка явно заради това. След хистерото ми при него цикъла ми беше адски не редовен , Един месец подранява едни закъснява . Септума е голям и сигурно заради това се случи и съответната БХ бременносто отново .

# 387
Bochinka, съжалявам. Той нали имаше някакви опасения да не се получат нови сраствания и бързаше да забременееш? Може да имал нещо предвид. Не всичко може да се пипа и реже. Отделно, че едно се вижда на ехограф и рентген и друго като влезеш вътре, така че е относително. Докато пак не влезе камерата нищо не се знае. А и всеки лекар вижда с различни очи и действа различно. Дори и добрите не са безгрешни. За съжаление не може да се оправим сами и трябва да се оставим в нечии ръце. Успех!

# 388
Той искаше бързо да пробваме защото така е по ок за плода , те и тука така казаха . Един вид като подновена лигавица тва онова . Но не може едната стена изобщо да не я е пипнал . В интерес на истината когато отидох на контрола изобщо не ме видя на 3д както ме гледа като установи че имам сраствания и септуми . И само обикновен ехограф ми направи , и вика екстра е айде чао . Абе забравил си я е изцяло . Тя изобщо не е пипната . Ама изобщоооо . не е срастване а единия от 3 те септума оставил

# 389
Бочинка, Лоша работа. Сега какво ще те правят, отново ли хистероскопия, или първо ще пробвате инвитро. Аз не разбирам много какво е това септум, пречи ли за бременност? Възможно ли е да се е получило след хистерото?
Затова винаги и второ и трето мнение-, но понякога го пропускаме. Дано имате късмет там сега! Стискам палци.

Аз съм 24 г.с. вече. Следя си ви и чета темата редовно. Забременях след 6 месеца Профекунд, тъкмо щяхме да почваме опит за инвитро на естествен цикъл и дойде Корона вирусната истерия и аз 🤰. Та така...Късмет ли е било и божа работа.
Успех на всички силни борбени семейства тук Wink Да се случва чудото по- често!

Общи условия

Активация на акаунт