Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е синдромът на Ашерман?
Какви са причините за генетични мутации в оплодената яйцеклетка?
Какви са рисковете от стимулация за овулация при поликистоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е синдромът на Ашерман?
Синдромът на Ашерман е рядко състояние, при което вътрешната повърхност на матката се залепва или сраства след операции като лапароскопия, хистероскопия или аборт. Това може да доведе до намалена лигавица и трудности при бременност. Лечението включва хирургично възстановяване на лигавицата на матката.
-
Какви са причините за генетични мутации в оплодената яйцеклетка?
-
Какви са рисковете от стимулация за овулация при поликистоза?
-
Какви са причините за болката и дискомфорта след яйчникова пункция?
-
Какви са причините за спиране на развитието на ембрионите след оплождане?

Каза, че като спра естрофема и кринона, до 4-5 дни ще ми дойде. Тъъъкмо като тръгваме за морето, пфу.. И щяло да е по-обилно.
За момент се зачудих няма ли как да го забавя това, ама няма да си слагам повече лекарства заради едното море. Преднизолона, викам, как да го спра - тя каза, ами през ден го пийте, но докога, не уточни. Кога можем да се видим с доктора - ами на следваща менструация идвате... А аз искам да седнем да поговорим, да си задам въпросите. По време на този опит всичко беше някак много "механично". Слагай това, ела еди кога си. Док сумарно съм го виждала общо за не повече от половин час. Искам да го питам дали това, че не говорихме въобще за имунологията, може да е изиграло роля, дали не трябваше да пуснем едни НК клетки, да видим те в какво положение са.. Може би аз трябваше да съм по-настоятелна, но се доверих напълно. И понеже първия път се получи като по учебник на ЕЦ, сега бях много спокойна, че ще стане. А и Калчев все ми повтаряше, ти си си супер, ти си ми лесен случай, нямаш никакъв проблем. Е да, ама не. И си искам разговора. Имам чувството, че понеже съм по фонда и айде давай, почваме по процес no matter what. Първия път колко пъти се срещахме, пък обсъждахме, пък изчаквахме, пък пускахме TSH и витамин Д - сега нямаше такова нещо. А аз толкова много се бунтувах срещу тая стимулация, ма викам, ето, държавата се е погрижила за нас, грехота е да не използваме заповедта. А истината е, момичета, че когато сам си плащаш, не се действа така. Много повече се обръща внимание, гледат се реалните шансове, говори се. Така поне беше при мен първия път.
Аз го направих преди години в стремежа си да избегна едно отсъствие на док и да може да стартираме нов опит. Обаче не ми се получи за един ден.