Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 130
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • София
При пункция можеш да вземеш болничен до 15 дни. Само при трансфер - не.

# 466
Милото, предполагам ще правите ЗЕТ. Всеки случай е индивидуален, но общо взето преди трансфера имаш около 3-4 пъти ходене до клиниката за хормони и преглед.
За болничния знам, че се дава такъв между пункция и трансфер. Аз лично последния път не съм вземала всички дни, които се полагат като болничен.
Относно работодателя не знам какво да те посъветвам. Важно е да се чувстваш спокойна при тези процедури. На предпоследния ми трансфер бях с една дама, която беше много изнервена, защото трансферът се позабави, а след това трябвало веднага да се връща на работа и че работодателят ѝ не влизал в положение. Disappointed

Да ще правим ЗЕТ. Пункцията мина май месец,затова незнам дали ще имам право на болничен. Ами при всички случаи ще трябва да мисля нещо,но най-добре ще е да кажа на работодателя,ако трябва аз ще си поема осигуровките докато ме няма. Просто в самото заведение е доста натоварено и ще ми е по спокойно ако съм си в нас. А шушуканията и коментарите ще се наложа и тях да превъзмогна в името на каузата. Просто самите хора на работата ми са по тип заядливи и подигравателно настроени,но никой  незнае какво му е подготвила съдбата. Миналата година на старата ми работа като разбраха,че тръгваме по този път почнаха едни бъзици защо не оставя човека до себе си,защото вече имам дете от друг партньор. Но истината е че освен отклонения в спермограмата има проблем и в мен намален резерв, но какво да обесняваш на хора,които няма как да те разберат.Затова ако имаше вариант да не разбират би било най-добре... все пак Благодаря ви

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 09:40 от Милото

# 467
На шушуканията на колегите ти просто никакво внимание недей да им обръщаш.Не ми е нужно да ги познавам, за да ти кажа, че интелектуалното им ниво е доста ниско, за да роди такива коментари.Не си струва да се занимаваш с такива хора и да им обръщаш внимание.
Не всички са такива, жалко че живота те е сблъскал точно с тях.🙂

# 468
  • София
Ако си вземеш болничен от личния си лекар с измислена диагноза, никой и няма да разбере къде си била и какво си правила. Предвид, че изнасяте и лятна градина, едно сецване на кръста ти е повече от идеално. И съвсем спокойно могат да ти пуснат 10 дена поне до резултата.

# 469
И аз това щях да предложа - болничен от личен лекар

# 470
Повторно ЧХГ - 6.83. Това беше с този опит.

# 471
Съжалявам, Моника! Пожелавам следващия ви опит да е успешен!
Ще искат ли да пускаш отново кръвен тест? Миналата година мен ме караха няколко пъти, докато не стана нула.

# 472
Чакам да се чуя с Мира. Еее, как трети тест след това? То е безсмислено. Няма да си го причиня още веднъж. Чудя се само защо не пада, от лекарствата ли е?

# 473
100% не пада заради лекарствата

# 474
Monica, съжалявам. Просто е продължило да е качва още малко и тепърва пада или ще пада. Възможно е обаче и да трябва да потретваш. Мен ме караха инпри стойност 2-3 при първоначална 5.

# 475
Звънна ми новата акушерка, не запомних името ѝ. Каза в четвъртък пак да ходя на тест. Викам, но защо се налага? Тя - ами чисто формално.. Е няма да отида формално. Simple Smile Каза, че като спра естрофема и кринона, до 4-5 дни ще ми дойде. Тъъъкмо като тръгваме за морето, пфу.. И щяло да е по-обилно. Sad За момент се зачудих няма ли как да го забавя това, ама няма да си слагам повече лекарства заради едното море. Преднизолона, викам, как да го спра - тя каза, ами през ден го пийте, но докога, не уточни. Кога можем да се видим с доктора - ами на следваща менструация идвате... А аз искам да седнем да поговорим, да си задам въпросите. По време на този опит всичко беше някак много "механично". Слагай това, ела еди кога си. Док сумарно съм го виждала общо за не повече от половин час. Искам да го питам дали това, че не говорихме въобще за имунологията, може да е изиграло роля, дали не трябваше да пуснем едни НК клетки, да видим те в какво положение са.. Може би аз трябваше да съм по-настоятелна, но се доверих напълно. И понеже първия път се получи като по учебник на ЕЦ, сега бях много спокойна, че ще стане. А и Калчев все ми повтаряше, ти си си супер, ти си ми лесен случай, нямаш никакъв проблем. Е да, ама не. И си искам разговора. Имам чувството, че понеже съм по фонда и айде давай, почваме по процес no matter what. Първия път колко пъти се срещахме, пък обсъждахме, пък изчаквахме, пък пускахме TSH и витамин Д - сега нямаше такова нещо. А аз толкова много се бунтувах срещу тая стимулация, ма викам, ето, държавата се е погрижила за нас, грехота е да не използваме заповедта. А истината е, момичета, че когато сам си плащаш, не се действа така.  Много повече се обръща внимание, гледат се реалните шансове, говори се. Така поне беше при мен първия път.

Не съм доволна.

# 476
Моника, подкрепям Ви в това изказване. И аз имам едно такова чувство вече, че по фонда ли си, по бързата процедура стават нещата. Без въпроси, на конвейера.

# 477
Следват си протокола, затова ви се струва механично. 🙂
Истината е, че не винаги се получава от първият път. Аз ходих на първичен преглед при Калчев, 30-40 минути ми отдели, но беше следобяд. Впечатлението ми е, че е свръх натоварен преди обяд и няма толкова време, а въпросите и питанията са по скоро към акушерките, които се консултират с него при нужда. Но клиниката е добре организирана, в сравнение с други, които съм посещавала. Просто имат пациентопоток и се претоварват в менажирането му.
Док, поне при мен, държеше на витамин б 12 и хомоцистеин, пусна ми и вит Д без да съм настоявала.
Да не ви отчайвам, но аз съм с перфектно запълнени нива на всякакви витамини, и пак не ми се получават нещата. Пожелавам ви успех при следващ трансфер. Заредете се с търпение. Понвкога си трябва просто търпение.☘️

# 478
Monica, няма значение фонда. Аз си плащам всичко от самото начало. Просто, защото, както е казал, си по-лесен случай и пътят е утъпкан, не сте задълбочили толкова. За другите неща може би е очаквал сама да ги следиш. При мен примерно наскоро за пръв път се позаинтересуваха дали пия нещо за тсх и каква доза. След толкова години. Нито проверихме витамини и много други неща. Просто един трансфер. Нищо сложно. Щом се е получило, макар и не много лесно, пак трябва да стане. Аз си следя всичко и не разчитам някой да се сети, но първоначално също се почувствах пренебрегната. После и други неща се случиха и търпението ми доста се поизчерпа. Всички помните преди няколко месеца какво беше. Нарочно не исках да споделям подробности и набеждавам някой без да мине още време и да се убедя, че не е случайност това, което ми се случва. За щастие в последствие нещата се промениха в добра посока. Никой не може да ми върне загубеното, време, нерви, здраве и пари. Но поне видях, че се направи нужното предвид лошите обстоятелства. Оценявам го и не мога да го отрека. Оставям лошото в миналото и гледам към доброто.
Няма смисъл да пускаш имунология, защото той не дава вливки в момента. Може да провериш витамините и ако имаш дефицити да запълниш. Но те не са панацея. Основното е да нацелите хубав ембрион и да синхронизирате с хубава лигавица. Обади се утре по обяд на Мира и си искай час за коментар.

За лекарствата пропуснах. Преднизолон го вземай през ден още 2-3 пъти и го спри. След спиране на естрофем и кринон, цикъл може да дойде до 10 ден. Всеки път е различно и не е задължително да ти е по-обилен цикълът. Моят последно при все, че имах дебела лигавица и бонус прогестан, изобщо не беше така обилен и със съсиреци,както обикновено.
Може в краен случай да удължиш лекарствата. Но нали знаеш приказката за хитрата сврака Grinning Аз го направих преди години в стремежа си да избегна едно отсъствие на док и да може да стартираме нов опит. Обаче не ми се получи за един ден.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 12:54 от AnMary

# 479
Моника, запиши си час за коментар, както са те посъветвали по-горе. Хубаво е да се видите и обсъдите нещата. Ето, аз днес имах час за коментар. Предварително си бях написала в телефона въпросите и темите, които исках да обсъдим, защото на място човек може да пропусне нещо. Д-р Калчев ме изслуша търпеливо, отговори ми на въпросите, обсъдихме какво различно ще направим при следващия опит, т.е. отдели ми достатъчно време. Все пак именно това е целта, защото като се започне отново стимулации, проследяване и т.н.няма време да обсъждаме на дълго и широко.

Общи условия

Активация на акаунт