Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 105
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета. Имам записан час при доктор Калчев още от лятото. Не съм била досега на преглед при него, бях записала часа, тъй като след известен период опити не забременявах. Междувременно забременях естествено и сега се чудя дали да използвам часа си при него. В деня на прегледа ще се падам в 8 седмица и 3 дни. Видях, че Калчев е в списъка на Сигридов, като уточнението е за прегледи до 9-та седмица. Имам една хистероскопия заради полип преди 2 години и мислех заради това евентуално да отида. Ще съм благодарна ако получа съвет от вас, като по-запознати. Благодаря 🍀

# 646
Той е в списъка, но като цяло няма възможност да се занимава рутинно с бременни. Основно прави по някой преглед на бременните си пациентки си след процедури. Но щом вече имаш записан час не пречи да си го използваш, ако имаш притеснения относно бременността или предхождащ проблем. Спокойна и успешна бременност Flowers Four Leaf Clover

# 647
Здравейте момичета!

За д-р Калчев, разбрах от позната на съпруга ми и имах преглед м.Април тази година. Предисторията ми е, че имам две извънматочни от последните две години (2018-2019), като към настоящия  момент съм само с една - на която е правена пластика. Бях на кръстопът и исках да поговоря с репродуктивен специалист за  това какво как и защо да се случва.   А стратегията на предходния лекар вече не ми допадаше и знаех че трябда да намеря правилния път...Калчев каза, че според него е механичен проблем и да започна да правя опити за нормално забременяване (имам цветна снимки след платиката и се смята че пропуска и е ок). Аз не бях много сигурна че искам по този начин но решех да не припирам момента (на 31 год. съм) Излесдвах витами Б6,Б12,Д и пакет за придобита тромбофилия - нез митаци , а за него направихме разширена спермограма по Крюгер - излезе 4 % морфология. И така започнах да приемам витамини от тези спрейчета за който говорихме, както ти Профекунд за мен и за него. И така в началото на м.Август усещам че има нещо хах. Правя домашен тест, бледа  втора черта, послед потвърдих с кръвен. Обадих с в клиниката, Цвети ми каза да повтория след 3-4 дена и да пусна прогестерон и всичко вървеше ок. Исках да отида по от рано на преглед, за да съм спокойна този път. Както и да е, отидох в 6г.с. и тогава разбрах че всичко е наред( бебо имаше пулс  и показатели ок).  Трябваше да изччакам две седмици преди втория преглед, но се появи зацапване и веднага интуиция. Оказа се че е забавило разстежа и дейността е вяла..( отидох на следвашия ден и вече беше ясно, че няма какво да се направи. Каза ми че вижда че има малоформации и нещо не е  било о. Решаваме че мед. аборт е най щадящото при мен след тези коремни операции. Питам го за изследвания за нас, защо това се случва. Пита ме ти имаш ли тромбофилия, казвам че  нямам продобита и че не ми е казал да пусна другата.. то аз и исках но някак си остана само това.  Излезе ми че съм хомозиготна по мутация с неусвояването на фолиевата киселина. А на него назначи SDI, от който резултат ми стана лошичко. Излезе 39%  ДНК с фрагментации.  Занесох им излесдванията веднага (24.09). В петък се обадих зада съм сигурна че са предадени на Доктора и Цвети. Момичето от регистратурата ми се обади и ми каза, че ще цитира акушерката" Изследванията са на бюрото на доктора, но той няма коментар" и аз бяха малко  стъписана, не разбрах дали значеше ги е видял или просто няма коментар. А самия той ми каза последния път, как да настоявам и да му ги донеса. Знам че са доста натоварени  и всеки път съм много любезна и търпелива.  Но пък от три години правим опити и то все неуспешни и драматични и сега искам да знам какво се случва, за да знам какво да преприемаме.  Тези резултат не мисля, че са ок....Ще се радвам ако споделите мнението си и вие Simple Smile

# 648
Josie, добре дошла и съжалявам за лошия опит.
Съвет - комуникирай единствено с Цвети и Мира. Просто бъди настойчива и напомняй за себе си. Доста са натоварени и дори жените в процедура получават късно инструкции. Така че разбираш неща от рода на изследвания остават на по-заден план. Щом са му предадени, когато има възможност ще ги погледне. Просто някои дни едва си оправят жените в процедури и операции. Минали са само 2-3 дни. Изчакай до средата на седмицата и напомни за себе си.

# 649
Благодаря ти Блинг! Темата е страхотна, ще участвам и занапред!

Да спокойна съм и се надявам че тази седмица ще разбера какъв ще е коментара.  Малко ме е яд на себе си за тази тромбофилия... Това си беше цяло чудо да станат нещата. Не че нещо но ако ими проблем със сперамотозойдите това май е по сериозно. Мен идеята ми беше да обсъдя с него още на първия преглед възможност за инвитро, защото не можех вече пак да минавам по стария път. Но както знаете той винаги иска да не се стига до там. Поне такова впечатление ми е оставил. Ще видим...

# 650
Не се обвинявай.  По-вероятно е да е било генетичен проблем отколкото тромбофилиите. Наистина е много оптимистично, че се е получило дори с една тръба. Аз с две криви нищо не мога да постигна от години Laughing Мъжкия фактор има шанс да го повлияете. Дано при теб нещата са добре с резерва. За съжаление ин витрото не е панацея и пак не е гаранция, че ще прескочите някои проблеми. Но то обмислете с половинката и предай мнението ви на акушерката, с която ще се чуеш, за да може док да обмисли всичко цялостно и да ти предложи варианти. Успех!

# 651
Здравейте, момичета,
тези от вас, които са били на спонтанен цикъл при др Калчев, бихте ли споделили как протича процедурата. Кога се ходи на прегледи? Какви медикаменти се взимат? Каква е успеваемостта при вас? Все пак налага ли се взимането на хормони? Възможно ли е да се избегнат? Всякакви подробности ме интересуват. Знам, че е строго индивидуално всичко, но бих искала да разбера от хора с предишен опит малко повече за тази процедура. Благодаря!

# 652
Nycol, обикновено имаш около два прегледа. Един в началото на цикъла и после към 9-10 ден. Вече зависи и с каква овулация си. Ако е напълно спонтанен нямаш лекарства. Чак след пункция за подготовка за трансфер. Там вече няма как да ги избегнеш. Може да имаш лека стимулация било то с хапчета или малко инжекции. Това пак зависи от твоя конкретен случай.

# 653
Бихте ли споделили при стимулиран опит за инвитро ( къс протокол), през колко дни са прегледите.Горе-долу, знам, че всичко си е индивидуално, но все пак.

# 654
През 3-4 дни са прегледите ако всичко е наред.

# 655
Deisyy, много е индивидуално. Аз имах на 3ти, 6ти и поредни дни на 10ти и 11ти.

# 656
Прекрасни, утре мисля да цъфна за микробиология в ранни зори преди работа. 8, 8 и нещо много ли е нахално и ще ме вземат ли?

# 657
Моника, ще почакаш. Първо ще оправят всички жени за хормони, пункции и тн и чак тогава. Възможно е да стане дори 9ч. Не е много добър период за ходене. Аз обикновено ходя след 10ч. Но единия път ми взеха проба след хормоните и си почаках доста предвид, че се бяхме разбрали с Цвети. Обаче имаше и много други жени дошли за това. Явно да свършат тази работа преди работа. И така си откарах до 9 и нещо. Вярно, че Цвети беше самата тогава. Но е твърде вероятно да почакаш доста докато се освободи някой. Много зависи от конкретния ден.

# 658
И аз си го мислех - рано сутрин има по-спешни неща и хич няма да се доредя. Ами значи по-късничко, но не след 11, защото последния път ме предупредиха да е до 11ч., не знам защо. Благодаря ти отново, че ми обърна внимание, вероятно ще си взема лаптопа с мен и така..

Edit: На 2.10 ме викат за хормони, не може ли тогава чак да я пусна или по-добре по-рано, че да не се забави резултатът, нещо ми спомена Мира, че се чакало повече заради Covid-тестовете.. (Трансферът ще е около 9.10)

# 659
Ако имаш да правиш само МБ ще стане навреме. Последно пуснах в петък и беше готова в понеделник след 18ч. Предишния път заради хламидия ми се бави всичко една седмица. От вторник та чак на следващия вторник вечерта. Като в понеделник проверих и всичко останало беше готово освен хламидия. Имам подозрения, че се работи може би във вторник, защото пък на ММ изследванията бяха готови вторник при условие, че бяха също пуснати в петък.

Общи условия

Активация на акаунт