Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 148
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета,
Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile

Не съм пациента на клиниката, но се реших на  ExEm foam изследването за проходимост на тръбите. Има ли тук някоя от вас която да е преминала през тази процедура и какви са отзивите ви? До колкото разбирам е една идея по-безболезнена в сравнение с хидротубацията или стандартната цветна снимка и си спестявам облъчването. Това което най-вече ме привлече обаче, че опитите могат да си продължат нормално и в месеца в който е направена процедурата. Това вярно ли е?
Звъннах днес да запазя час при Калчев, но ми казаха чак октомври. Дали ако се пробвам за запазя при Македонова би имало по-ранен час? Не съм запозната с натовареност на нейния график. Какво мислите?

Благодаря предварително на всяка която ще отдели минутка да ми даде малко повече инфо Hug

# 421
здравейте,
чета много положителни мнения за Др Калчев, но за Д-р Семерджиева (Македонова) почти няма мнения. Или пък просто не съм попаднала на тях. Моля ви, споделете ако имате впечатления от нея.....

# 422
Raulista, ако ще правиш самонтова изследване си запиши час при д-р Македонова. Тя е по-малко натоварена. Имай предвид, ще отсъства в момента за две седмици, така че пак няма да ти дадат съвсем скорошен час.
Zagor4e, като цяло тук пише много малка част от пациентите, а нейните по принцип са по-малко. Върни се назад по темите каквото може да прочетеш и ако някой се включи да ти е от полза.

# 423
Току-що се прибирам от клиниката и проверих - вече има резултат онлайн: 5.02. Не очаквах чак такова ниско ЧХГ... Sad Това ли беше? Има ли шанс според вас?

# 424
  • гр. София
здравейте,
чета много положителни мнения за Др Калчев, но за Д-р Семерджиева (Македонова) почти няма мнения. Или пък просто не съм попаднала на тях. Моля ви, споделете ако имате впечатления от нея.....

Бях на преглед един път при нея, сега ми предстои втори, след отпуската и. Първите ми впечатления са, че е доста мила и спокойна жена. Бях много притеснена, но си тръгнах след прегледа доста спокойна и уверена, че съм попаднала на лекар Simple Smile . Предстои да видим....

# 425
  • гр. София
Току-що се прибирам от клиниката и проверих - вече има резултат онлайн: 5.02. Не очаквах чак такова ниско ЧХГ... Sad Това ли беше? Има ли шанс според вас?

Това намерих в нета:
• Нива на ЧХГ по-ниски от 5mIU/ml се разглеждат като отрицателен тест за бременност, и всяко ниво по-високо от 25mIU/ml се разглежда като положителен тест за бременност.

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml

Т.е. над 5 би трябвало все още да има шанс. Стискам палци наистина!

# 426
Monica, съжалявам, но има много малък шанс Frowning1 Ще те накарат да повтаряш, защото имат случаи и с ниски стойности. Но най-вероятно е БХ. Аз имах подобни стойности след първия трансфер. Много съжалявам. Бъди силна и скоро с нови сили за следващите ембрита.

# 427
Ех Моника и аз съжалявам, ако се окаже неуспешен опита.Така се надявах да ни зарадваш.Пращам ти силни прегръдки...

# 428
Здравейте,предстои ми зет приемам аспирин протект по назначаване от др Сигридов и доц Русев от миналата година с тромбофилия съм днес акушерката каза да не го приемам без обяснение имате ли представа защо др Калчев не го харесва нещо конкретно ли е за матката ,изписан ми е за имплантация

# 429
Здравейте,предстои ми зет приемам аспирин протект по назначаване от др Сигридов и доц Русев от миналата година с тромбофилия съм днес акушерката каза да не го приемам без обяснение имате ли представа защо др Калчев не го харесва нещо конкретно ли е за матката ,изписан ми е за имплантация

Калчев не го харесва, защото разрехавява лигавицата на матката. Не знам доколко е така, но можеш да го смениш с натаспин до трансфера и след това да редуваш аспирин с натаспин или просто да минеш на фраксипарин, който не се отразява така на лигавицата. Успех, аз другия месец се надявам да се вредя за ЗЕТ.

# 430
Sandra3, нищо не прави на своя глава и съгласувай винаги с док, за да не прецакаш лигавицата. АП се приема от началото на цикъла само при стимулиран ЗЕТ. След трансфер вече каквото се разберете като терапия в зависимост от твоята обремененост.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 13:58 от 💎Bling-a-ling💎

# 431
Bling-a-ling, аз съм на АП по принцип, изписана от доц. Русев. Док още миналата година на първа среща изрази остро притеснение заради лигавицата. За момента нямам проблем с времето на кървене и време на съсирване, т. е. дозата е добра. Та се замислям, че трябва да взема да го поспра преди трансфер и трябва да питам Док колко време...

# 432
Danita 14, задължително го питай като наближи време за ЗЕТ. Има смисъл от него при естествени опити. Аз го взимам даже след овулация само, защото имаше разни теории, че пречи преди това и предпочитам да се презастраховам.
Задължително съгласувайте какво приемате, защото някои на вид безобидни неща пречат. При мен стана страхотен проблем с лигавицата при успешния ми трансфер. Дали беше заради АП, фракси или комбинацията от двете...

# 433
Идеално, една таблетка по-малко, през ден, от над 20 Simple Smile))

# 434
Чух се с акушерката Мирела. Каза да продължавам лекарствата и в понеделник пак да дойда на тест. Казах й, има ли смисъл при такава ниска стойност? Тя каза, има ли нула отпред? Няма. Значи продължаваме. Не знам.. 😕 Не искам напразни надежди, ама ще изпълнявам каквото ми казват и няма да философствам. Каквото такова. Сутринта лаборантката ми каза: виждала съм всякакви случаи - от супер високо ЧХГ до нула на повторния тест. Всичко е възможно, Вие само бъдете спокойна, че каквото е зависело от Вас, е направено.

Общи условия

Активация на акаунт