Клиника Адела Фертилити - късметлийска тема 11

• 34 114
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Потърси ендокринолог. На мен док ми се чудеше защо пускам КЗ, а по време на бременността двама ендокринолози ме пращат на обременяване. С подходяща диета ще се чувстваш по-добре и определено ще подобриш шансовете си.
Мисълта ми е, че док бих казала, че неглижира проблемите с КЗ, поне при мен. Но пък аз не му давах особено обяснения, казвам, че така съм преценила и пуснала и точка.
Мога да ти препоръчам 2 еднокриноложки, които после при бременност ще можеш да посещаваш. Ако решиш, пиши на лично.

# 586
Момичета, здравейте. Чета ви от доста време, но за първи път пиша. Днес бях на преглед при д-р Калчев, след като минаха 3 месеца без резултат след хистероскопия. С еднометриозна малка киста съм. Днес док. ме прегледа (първи ден от цикъла) и назначи стимулирана инсеминация. Моля, ако някой има опит да ми разясни каква е процедурата?

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 22:22 от kriziaa

# 587
goldfinch, от това, което виждам всичко е в норма.
Относно ПКЯ много силно препоръчват по амер.форуми премамхване на захар и въглехидрати от менюто.

# 588
Трябва ти ендокринолог, те са компетентни за това как да третират това състояние.

# 589
  • Благоевград
goldfinch, от това, което виждам всичко е в норма.
Относно ПКЯ много силно препоръчват по амер.форуми премамхване на захар и въглехидрати от менюто.

Това, което виждам като показатели на инсулина си е чиста инсулинова резистентност. Потърсете ендокринолог.
 Членувам в много чуждестранни групи във фб и много често виждам публикации на жени с ПКЯ и ИР да пишат, че са забременели спонтанно наколко месеца след започване на НВ-ВМХ или стриктно Кето. Това е изключително голяма мотивация. Поне лично за мен.
Аз също съм запозната с този начин на хранене от 4 години, но не съм хич стриктна и разбира се, не мога да се похваля с резултат. Но! Гарантирам, че за месец и половина стриктно на 99%, успях да сваля ИРИ на гладно от 27 на 9 без лекарства. Обаче сега се замислям, че в този период много ми капеше косата и то точно преди сватбата и след години се усетих, че явно съм била на много малко въглехидрати и затова трябва да се внимава.

# 590
kriziaa, при малко късмет може да успеете още този цикъл. Изчакай да ти свърши цикъла, да почнеш чисти дни и отиди да говориш дали ще се вместите във времето. Може да пробваш по телефона първо, но най-добре отиди на място, за да се разберете по-бързо и веднага да пуснете изследвания, ако е възможно. Но трябва да е преди обяд.
Ако не ти е много дълго кървенето и отделно и овулацията не е ранна, може и да успеете. Трябва ви една седмица да излезнат резултатите. Трябва да вземеш и половинката си, за да пуснете и двамата МБ, хламидия и плазми. Иначе най-вероятно ще ти дадат клостил. Макар че той последно липсваше на пазара, но може и да не е така вече.

# 591
Blinga-a-bling, благодаря за отговора. Днес стана голяма бъркотия в клиниката точно заради това. Док. каза веднага, в този месец инсеминация. Мира категорично ми отказа, не ми даде лекарствата, че даже и с док. влязоха в спор. Според нея няма да успея в този месец заради 22-ри септември (почивен ден) и защото цикълът ми е 26 дни. Док. много настояваше да е още този месец.

# 592
Нищо. Нормално е за тях. И двамата са прави. Док винаги напира от желание, но не винаги успява да сметне правилно технически необходимото време. Тя внася малко разум и реализъм в ситуацията.
Виж все пак кога ще ти свърши и тогава ще прецените. Цикъл с цикъл не си прилича. Не го зачерквай веднага. Ако не стане, другия месец ще пробвате. Не е фатално. Нищо не може да промениш така или иначе. Зависима си от определни фактори. Успех!

# 593
Bling-a-ling, тя не ми даде лекарствата, а той искаше от сряда да ги започна (3 ден), така че отпадаме този месец със сигурност. И на мен ми се искаше по-бързо всичко, но каквото-такова Simple Smile Важното е накрая да има положителен резултат.

# 594
Да, хапчетата ги забравих. Нищо, може да е и за добро. Обсъди с половинката като вариант дали ви устройва инсеминация. Дали си заслужава инвестицията. Ако и двамата сте съгласни, отидете 7-10 дни преди цикъл за изследвания и действайте следващия месец.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 07:17 от 💎Bling-a-ling💎

# 595
Bling-a-ling, според док. това е процедурата за мен. Нямаме мъжки фактор и аз бях готова директно за ин витро, дори и ние да си го финансираме. Нямах време да му обясня, че имам и международна застраховка, така че финансите не са фактор в момента, после съжалих, че съм забравила, защото вероятно инсеминацията я дават и за подготовка за фонда. Не знам дали си струва, просто нямам никакъв опит с тези процедури. Не искам да си губим времето и най-вече психически емоциите. Но като каза док. така действаме при прегледа, решихме, че трябва да дам шанс и на инсеминацията.

# 596
Ами той предлага, вие преценявате. Почети, разучи и обсъдете с ТМ дали е вариант за вас. Процентът на успеваемост е доста нисък. А не е много финансова изгодна процедура в клиниката, така да го кажа.
Аз не съм фен, така че се абстрахирай от моето мнение. Ако нямате доказани проблеми, може пък да се получи при вас. Някои хора имат късмет. За фонда ще ти трябват четири.

# 597
Bling-a-ling, с ендометриоза съм. Аз лично смятах да тръгнем към инвитро на естествен цикъл първо, но Калчев не го предложи. Аз нямам опит нито с процедурите, нито с комуникацията с него. Не беше много като обсъждане прегледът. Знам, че той до последно избягва ин витрото и аз трябва да настоявам. Дори с партньора ми обсъждаме вариант за стимулирано ин витро в Солун. Но ми се иска преди това да опитаме всички варианти. Ако имам възможност, бих обсъдила по-подробно с Калчев и шансовете и процедурите, просто сега беше всичко много бързо и нямах време за въпроси, той директно дръгна след прегледа докато се оправях още аз. Знам, че е малък шансът при инсеминацията и честно казано най-много ме притеснява излишното разочарование и губене на време. Аз съм почти на 35 г.

# 598
В такъв случай помисли и за ЕЦ. И той не е много евтин, но ако финансите не са проблем за вас е по-добрият вариант. Предполагам не го е предложил, защото нямате сериознинороблеми, нито неуспешни бременности до сега. Но не пречи да заявиш твоето желание. Ще се съобрази с теб. Как ти е резервът?

# 599
Bling-a-ling, 11 антрални фоликули вчера видя, АМХ - 2,050, inhibin B - 126 (но той ми обясни, че не го гледат вече). Мисля е добре за възрастта. Въпросът е как да се срещна пак с него преди процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт