На море в България 2020 г.! - 4

• 50 622
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Нашата почивка в Белла Виста приключи. Лично на моето семейство ни хареса и бихме повторили . Съотношението цена /качество е приемливо. Бяхме в икономични стаи, харесаха ми. Забележките ми са единствено в разнообразието на храната, можеше една идея повече да се постараят, особено със закуските. Аз смятам, ме съм капризна, въпреки това ми беше вкусно и винаги имаше какво да хапна. Други туристи, които бяха за поредна година коментираха, че разннобразието тази година е наполовина, аз нямам наблюдение от предишни години. От към плодове основно имаше диня, останалите плодове за мен бяха в потресаеащ вид. Всичко останало беше добре, догодина пак бих отишла, но нашите приятели са разочаровани и казаха, че не биха повторили. Смятам, че всеки има различно виждане и въпреки това ми се струва , че аз съм по-обективна😉. За тях храната и най-вече бедната закуска беше голям проблем..
Анимацията както винаги при BVS-перфектна. Плажът и морето бяха чисти .

И на нас ни направи впечатление, че разнообразието е на половина от други години. Може би с цел да не се назначава много персонал,който да сипва храната. А пък може и заради малкият брой туристи. Така,че тази година категорично не е мерило за качеството и услугите на хотела. Като чета,навсякъде е така..

# 361
Малко клиенти,малко персонал...

# 362
  • Варна
Много хорА са уплашени от гъчканица в по - големите хотели и при АЛЛ и затова напълниха бързо бунгала , отделни къщи за гости , вили и малки обекти.

# 363
Някой питаше за Синята Перла.
Жена ми е там служебно със сестра ми. 😁
И се почнаха разногласните мнения.
Първо хотела е празен. Чисто е, настанили са ги в голям апартамент.
Според жена ми - в пъти по-добре от Цезар Палас, но сестра ми е ходила и преди там и каза, че UAI е пълна трагедия спрямо миналата година. Десерти и плодове били екстра.

# 364
Някой питаше за Синята Перла.
Жена ми е там служебно със сестра ми. 😁
И се почнаха разногласните мнения.
Първо хотела е празен. Чисто е, настанили са ги в голям апартамент.
Според жена ми - в пъти по-добре от Цезар Палас, но сестра ми е ходила и преди там и каза, че UAI е пълна трагедия спрямо миналата година. Десерти и плодове били екстра.

Аз питах , благодаря ! Явно тази година всичко ще е пълна трагедия .

Предстои ми доплащане за Серенити . Ник травел казаха , че от утре хотелът ще заработи "активно" Чудих се дали да не прежаля капарото и да резервирам нещо Ласт минет , но като ви чета няма смисъл .Щом Мирамар е зле..

# 365
Добро утро! В Слънчев бряг дали работят десетина хотела ,  но дискотеките в южния край на комплекса работят и то на макс , яко думба лумба.Дали е Какао бийч или Бедрум не знам, ама хаос музиката си върви .Наоколо 6 километра съм от въпросните и пак се чува, как спят в Несебър и малкото туристи в Слънчев бряг не си представям.И това е петък и събота плътно до 7 ч сутринта.
Ние мислихме да отскочим за уикенда, но по принцип почиваме в северната част на курорта и дискотеките не се чуват там. Интересува ме дали има работещ лунапарк, защото сме с детето, но като се замисля в тази ситуация кой знае дали изобщо ще разрешат на тези атракциони да работят  предвид струпването на много хора там.
Лунапарковете не работят, всички атракции са покрити, дали ще отворят нямам представа.Аквапарковете също не са отворени.Ще бъде доста скучно за децата в момента.Работят плажни барове и някои кафета.По плажа са подредили коридори за джетове и другите надуваеми атракции, но нямат клиенти.
Сега през седмицата дискотеките не работят, ще се чуе през уикенда.Точно в северната част на Слънчев бряг сме , даже нагоре в подножието на планината и пак се чуват доста силно.

# 366
  • Варна
Добре де, как си представяте за 20-30% заетост да поддържат същия АИ като при 90-100% заетост? Едно че най-вероятно персоналът е по-малко, друго че ще бъде крайно неефективно да се поддържа същото  ниво защото си е разход, а отсреща прихода при същите цени ще е пак едни 20-30% както е заетостта. А и като отрупат масите с ядене, за да има разнообразие, после половината така ще си остане заради малкото хора. Така че е нормално да е по-ниско нивото, както е и обикновено при ниския сезон. Ако сте ходили при нисък и при нормален сезон няма как да не сте забелязвали очевидната разлика в нивото на АИ, и това за един и същи хотел.

# 367
Аз съм същата. Едва сега се загледах по упорито в някакви апартаменти, държа да са с кухня, че не се знае на какво положение ще е храната и цените по морето. Държа и на басейн и да е близо до плажа.
В Елените някакъв апартамент първа линия ми излиза на съвсем прилична цена, но съм чела че плажа е каменист. Пък и пак казвам не знам дали в самия курорт има къде да се излезе, да се хапне, да се разходи човек.
Вероятно ще запазя апартамента в Равда и така. Поне ще може да отидем и в Несебър, и в Слънчев бряг и то ще мине тая една седмица.

В Елените плажът е ужасен! Чист, но не можеш да влезеш без обувки, ситни камъчета и никакъв пясък. Иначе ивицата е пясъчна, но според мен изкуствено създадена. Ние бяхме преди време в Зорница Сендс и страшно много ни хареса, но заради плажа не бих си го причинила отново.

За нивото - ок, разбираемо е, но да намалят цените. Същите са си на повечето места, а на някои и по-високи.

# 368
  • Варна
На какво основание мислите, че може да се намалят цените, ако разходите не спадат пропорционално на заетостта? Един хотел е най-ефективен при пълна заетост, колкото е по-малка заетостта, толкова ефективността спада, защото една част от разходите са си постоянни, не зависят от натовареността и те трябва да се покрият от по-малкото туристи. Ефективността спада при по-ниска заетост, затова и трудно би се стигнало до намаляне на цени.

# 369
  • Sofia
Мария Нова, правите ли разлика между количество и качество? Какъв е проблемът да се намали количеството, без това да оказва влияние на качеството. Или още по-разбираемо - разнообразието на храна го има, количеството е редуцирано. В крайна сметка ще изхранват хора, не прасета!

# 370
Ами като предлагат по-малко, да плащаме по-малко. Всички искат да им влизаме в положението -хотели, самолетни компании и т.н. А в моето положение кой ще влезе? Аз искам това, за което съм платила. Да ми предложат някаква компенсация. Не, сигурно са само за германците компенсациите. Мен дори с роза и червен килим не ме посрещнаха.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 09:31 от *PipiLota*

# 371
Спад на качеството - спад на цената. Как така на какво основание? До вчера за по-високо качество (че и количество, защото масово казаха, че нещата не са както предходни години, в т.ч. затворени ресторанти на хотелите, атракции и т.н.) се плащаше същата цена, на какво основание да я заплащат туристите тази година при условие, че не получават това, за което са платили?

# 372
Добре де, как си представяте за 20-30% заетост да поддържат същия АИ като при 90-100% заетост? Едно че най-вероятно персоналът е по-малко, друго че ще бъде крайно неефективно да се поддържа същото  ниво защото си е разход, а отсреща прихода при същите цени ще е пак едни 20-30% както е заетостта. А и като отрупат масите с ядене, за да има разнообразие, после половината така ще си остане заради малкото хора. Така че е нормално да е по-ниско нивото, както е и обикновено при ниския сезон. Ако сте ходили при нисък и при нормален сезон няма как да не сте забелязвали очевидната разлика в нивото на АИ, и това за един и същи хотел.

Защо не ? Качество, не количество !!!
Нали все ме плюете, че съм капризен, елементарен 3* хотел - Магнолиите, държи по-високо качество от 4*.

Пак ще го кажа, кренвирш с кашкавал по средата в 4* хотел ? Кажи честно .....

И не, има хотели със същата кухня в рекламен и активен сезон.

# 373
  • София
Гергана хотел, Албена, инклузивът е на 1/3 от миналите години. Персонал малко, туристите-все повече се увеличават. Платихме декември при цени като всяка друга година. Анимация още няма.

# 374
    Миналата година бяхме в хотел Нева, храната не беше ок. Хигиената също не беше кой знае каква, затова тази година резервирахме в Ариана.
[/b]
Миналото лято мисля, че хеаната в хотел Нева беше по-добра от Ариана в Китен. Не очаквам много, но мисля че на свободно ще са надути цените по заведенията и найрая ще останем гладни или недоволни от храната. Платих капарото за Нева. Отказах се от Обзор.

Общи условия

Активация на акаунт