Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 727
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Haidi, аз ходих при имунолозите в Надежда- доц. Бабтаджиева е сговорчива, свали ми много информация и ми пусна пълен пакет изследвания- нямаше нищо съществено, крос мач тест също правихме- ок е, но и при мен от 4 трансфера- само нули, сега чакам резултата от петия, като имам нормално раждане от спонтанна бременност през 2006 ... Според мен си е до качество на ембриона, подходящ ден на връщане, лигавица, имунитет... и Божа работа

# 331
Благодаря ви, последният ми трансфер беше с отличен ембрион, генетично нормален след пид и нула. Забременявах нормално от раз. И ние мислехме, че е от ембрионите, но след като и д пид не става, не знам вече.
Обмислям за Надежда.
Нали приемат и пациенти, не от тяхната клиника?

# 332
Благодаря ви, последният ми трансфер беше с отличен ембрион, генетично нормален след пид и нула. Забременявах нормално от раз. И ние мислехме, че е от ембрионите, но след като и д пид не става, не знам вече.
Обмислям за Надежда.
Нали приемат и пациенти, не от тяхната клиника?

Да, приемат, звъните направо в имунологичната лаборатория. Аз не съм пациент на Надежда и още на следващия ден ми направиха изследванията. За съжаление и там не открихме проблем... Желая ви успех!

# 333
Май понякога си е чиста проба Божа работа.🙄

офф.Четох за случай с повтарящи се неуспехи, с три-четири ембриона след пид, и не става, и не става.
Накрая вадят от фризера най лошият складиран без пид, щото не ставал за такива изследване, и жената забременяла.

Благодаря за инфото момичета, записах час в Надежда, още за понеделник. Ще видим дали от имунологията ще изскочи нещо.

# 334
Проверявала ли си как е матката - да нямаш някакви сраствания и др под, които да пречат на имплантация.

# 335
Имам хистероскопия и снимка.
Според турският доктор, който ми прави хистерото е отлична. Нямам "механични" проблеми. Всъщност,след хистерото имах биохимична бременност, единственият път когато забременях ин витро. Което ме навежда на мисълта, че скрачинга който вероятно са направили е помогнал, но тогава може би ембрионите не са били здрави.
Само ЕРА тест не съм правила и имунологични изследвания.
Вчера се чух с турският доктор, тяхното заключение е, че проблемът с многото провалени трансфери по скоро не се е дължал на ембрионите. Божа работа, както казах. 🙄
Турците искат имунология и фосфолипидни антитела. Ще видим там какво ще изскочи, ако въобще изскочи нещо.

# 336
Haidi в Надежда следят още три вида автоантитела.
Първият път ще ти пуснат всички изследвания, окло 500 лв. Не знам дали са ти правили имунология на лигавицата, тя е по-важна от общата имунология.

# 337
INA-73 какви изследвания включва въпросната имунология на лигавицата, че ми стана интересно?

# 338
В някой клиники е ЕРА Тест.
В кл.Надежда са Бипосии, виж 2-ри вид.

Биопсиите в клиниката са 3 вида:
Имунологична ендометриална - 200лв.
Микробиологична ендометриална - 80лв.
Имунохистохимия –  200лв. (в цената влиза и изследване на 2 хормона).
Имунологичната показва имунологичната среда в матката и евентуален лош имунен отговор към върнатия ембрион. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация. При липса на овулация се имитира медикаментозно такава и така се взима биопсията. При отклонения в нея се поставя лекарство в матката. Резултатът е готов за около седмица.
Микробиологичната показва наличието на бактерии в ендометриума. Може да се прави винаги когато има образувана маточна лигавица (не е свързана с настъпила овулация). Обичайно лечението е с антибиотици. Готова е за около 5 работни дни.
Имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация, както и имунологичната. При отклонения се преценява кога да се трансферират ембрионите, съобразно изместения имплантационен прозорец. Резултатът е готов за около месец.

# 339
Благодаря за полезният отговор Ина Hug

# 340
Изключително полезно инфо.
Благодаря Ина. 🌹☘️
Някой забременял след доказани имунологични проблеми и съответно взети мерки.?

# 341
Аз имам въпрос точно за имунологичната биопсия. Кръвните ми имунологични са добри, без отклонения. Имунолозите препоръчват биопсия, обаче аз имплантация и бременност си имах (на вид отлични), и пак стигнах до мисед. Биопсията прави ли се заради преживян мисед, или само при липса на имплантация с предишни опити? Не ми е толкова за парите за поредното изследване, колкото до още едни 2-3 прегледа за проследяване, хиляди километри в извънредна обстановка, нерви, иде зима... а се очертава да е точно през зимата. Затова се чудя какво да я правя.

# 342
Здравейте, имам нужда от помощ с терминологията. Доц. Конова ми е писала в терапията периодично следене на nk лимфоцити, обикалям като луда клиники и лаборатории във Варна и всички ми вдигат рамене и ми казват, че не са наясно какво трябва да ми пуснат. Намерих една лаборатория - Кандиларов, в която ми предлагат изследване NK cells (CD3-/CD16+), но и те не са сигурни дали е това което ми трябва. Някой може ли да ми помогне с предложение за лаборатория или да ми разгадае какво е NK cells (CD3-/CD16+)?

# 343
Daiyana, предлагам ти да позвъниш в Плевен. Помня, че имаше опция да се прати кръв по куриер (предполагам се прави с лаборатория-посредник) .
Така ще си сигурна, че си направила правилното изследване (мисля, че освен този, посочен от теб, има още няколко паралелни показателя)

Лично аз съм пускала в Плевен, по време на срещата с доц Конова. После при + тест пуснах в Токуда .Отидах в събота- върнаха ме за понеделник, че трябвало веднага да се работи от лаборант. В понеделник дадах проба, може би отне към седмица-10 дни резултата и накрая получих становище “повишени”

Е, да де.. аз знам , че са ми повишени, но с колко не пишеше...Забавих се и с вливането на имуноверин и .. ми се размина бременността.

За това при следващата на своя глава директно вливах и въобще не се занимаха с изследването ( и без това малко лаборатории го правеха тогава..)

Не го споделям с идеята, че е “добра практика” това, което съм направила. По-скоро ако исках и можех да “мисля” към него момент (а може би опцията Плевен с куриер съм я прочела по темите по-късно), бих си пуснала там

Успех!

ПП: ти пиши какво решение си открила, все на някого ще е от полза🍀

# 344
Дилемата ми е огромна, защото при срещата с Конова резултатите ми бяха в норма, но препоръча вливания заради комбинацията с антитела от Хашимотото. В същото време репрудоктивния ми лекар е твърдо против вливанията и категорично отказа да ми съдейства за тях. Сега съм на голям кръстопът и просто исках да ги видя дали са се повишили. Ще им звънна в понеделник да ги разпитам.

Общи условия

Активация на акаунт