Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 736
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Аз си лекувам хрема за ден... Препоръчвам мас/чиста, без сол/, колкото бобено зърно с тампони памук в носа и в леглото за сън, на сутринта няма хрема... Ако се опъва - още една вечер... Малко може да се понацапа, но помага безотказно...

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 20:07 от Deona

# 361
Благодаря ви, момичета за отзивчивостта! Simple Smile

# 362
А този имуновенин от къде го закупихте. Аз доста търсих и в крайна сметка взех откагам. Питам , защото може скоро пак да ми се наложи да си взема, а октагам в доста скъп.

# 363
А този имуновенин от къде го закупихте. Аз доста търсих и в крайна сметка взех откагам. Питам , защото може скоро пак да ми се наложи да си взема, а октагам в доста скъп.

Аз си го поръчах в аптеката на Малинов-520лв. е Привиген.

# 364
Имуновенина е български и изчезна от пазара миналата година от аптечната мрежа и от самата агенция която го произвеждаше.
На мен имунолозите ми казаха, че тези продукти не поддтискат имунната система, ами я моделират. Тази година преди трансфера ми Март месец в разгара на пандемията бях и леко болнава, но реших да ги питам те ми дадоха зелена светлина и да Ви кажа вобще не съжалявам за решението си (Дай Боже  след месец ще се зепозная с най чаканото човече!). Ако усещате, че това е вашия момент просто не се отказвайте, нито заради хрема, кашлица, гърло дори зъб. Успех момичета!

# 365
Имуновенин и  аз  немога да намеря .Кои  са  другите  имуноглоболини ,който се намират  ? Октагам намира ли се и     в какви разфасовки е ?

# 366
Аз да попитам,има ли от вас такива,които са вливали интралипид в Събота.Четох навсякъде и не можах да се ориентирам и да намеря отговора който търся.Ставс въпрос за София.Мисля,че попитах по напред в темата,но никой не отговори.Реших,че може да не сте го видяли.Затова отново повдигам въпроса.Много моля,ако някой е направил вливка в Събота да сподели къде.Трудно ми е в момента да изляза от работа поради ред причини,а не искам да пропускам месеца.

# 367
Такааа, ходих в Надежда, не бях при доцентката, а при другата лекарка. Сне ми анамнеза, било ми високо фсх 9,8. Да, но изкарвам по 10+ яйцеклетки. Не разбрах връзката с повтарящите се имплантационни неуспехи. Както и да е.
Пусна ми нк клетки, фосфолипидни антитела и някакъв тест, който е за двамата партньори. Изказа хипотеза, че двете ми извънматочни бременности може да са провокирани от антитела изградени срещу тъканите на мъжът ми. Имам спонтанна бременност и родено дете преди 10 години. Каза, че преди да се роди бебето в тялото на майката се образували антитела, които помагали за раждането. След като бебето се роди, титърът им спадал, но имало жени при които антителата си оставали.
Та, според нея, е възможно ИБ да са се случили заради висок титър на останали антитела, оттам са възможни и имплантационни неуспехи.
Спомена ми за ендометриална биопсия, но се замотахме в друг разговор и забрави. Като излязат изследванията, ще се обадя да я питам, но мисля и такива да направя.
Посъветва ме да пусна ТАТ и МАТ, бяха отрицателни преди две години, но според нея може да има промяна.
Като цяло, мисля да посетя и Конова в Плевен за второ мнение, защото Русев има часове чак догодина.

# 368
Здравейте, да попитам как се процедира с хомозиготен генотип за NLA- G Ins/ Ins?
Имам и генетична тромбофилия хомозиготен генотип 4G/4G за РАI и хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR).
Преди откриването на NLA- G Ins/ Ins съм пила на терапия АП през ден до трансфен и от + тест фракси 0.4 всеки ден. Въпреки това 4 аборта...
Моля за мнение от жени с подобни мутации.

# 369
Здравейте, да попитам как се процедира с хомозиготен генотип за NLA- G Ins/ Ins?
Имам и генетична тромбофилия хомозиготен генотип 4G/4G за РАI и хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR).
Преди откриването на NLA- G Ins/ Ins съм пила на терапия АП през ден до трансфен и от + тест фракси 0.4 всеки ден. Въпреки това 4 аборта...
Моля за мнение от жени с подобни мутации.

Това е от стара тема от 2018 с автор geizer- Коментарът от Геника е - Нормално протичащата бременност е състояние на толеранс между имунната система на майката и наполовина чуждия генетичен материал на плода, унаследен от бащата. Този толеранс се осигурява по различни механизми, като един от тях се контролира от протеин, нар. HLA-G. Разтворимият HLA-G протеин функционира в трофобластите, контактната зона между плода и майката. При нормална бременност HLA-G се отделя във високи концентрации и по този начин успешно подтиска отхвърлянето на плода от майчината имунна система. При ниска концентрация на HLA-G рискът от ранни спонтанни аборти и прееклампсия нараства значително. Генотип HLA-G lns/lns се асоциира със синтез на протеин със понижена концентрация и стабилност.
Няколко поста след това споделя относно терапията при тази мутация: ко става въпрос само за HLA G, имуновенинова терапия не се предвижда. Общоприетата терапия е Аспирин + Фраксипарин . - като тази терапия всъщност се препокрива с терапията при тромбофилия.  Изписани са ми и двете, както и много стриктно следене през цялата бременност за кръвотока и т.н.

Желая ти успех от сърце!

# 370
Имуновенин и  аз  немога да намеря .Кои  са  другите  имуноглоболини ,който се намират  ? Октагам намира ли се и     в какви разфасовки е ?

Октагам е  2 и 5 гр.
Привигена е 5 гр. , но в могат да ви го разделят и да ви влеят половината

# 371
Момичета, излязоха ми част от изследванията. Някой дали може да ми каже какво означават?🙏
 Имам леко завишени CD3  и CD8 клетки, при норма 36, моите са 41. Предполагам, че не е голяма драма.
Антинуклеарните ми  антитела са 61, при норма 10, т.е. шест пъти над нормата. 🤔
Чакаме кросмач теста.
Четох, четох за тия анти-нуклеарни тела, някакви лупуси ми излизат. Нещо се омотах.

# 372
Момичета, излязоха ми част от изследванията. Някой дали може да ми каже какво означават?🙏
 Имам леко завишени CD3  и CD8 клетки, при норма 36, моите са 41. Предполагам, че не е голяма драма.
Антинуклеарните ми  антитела са 61, при норма 10, т.е. шест пъти над нормата. 🤔
Чакаме кросмач теста.
Четох, четох за тия анти-нуклеарни тела, някакви лупуси ми излизат. Нещо се омотах.

НК клетките са малко завишени, може и да не ти изпишат терапия на хубаво да го коментираш с имунолог. Относно антинуклеарните антитела- аз също имам позитивен лупусен антикоагулант, за него терапията е фраксипарин.  предупредиха ме че създава повече проблеми от тромбофилията и този път започнах фраксипарина от първия ден на цикъла, а не след трансфер.

# 373
Благодаря ти Шели.🌹
За антинуклеарните антитела четох, че били предпоставка за имплантационни неуспехи, като е неясен механизма, по който ги провокират.
Фраксипарин ми изписват винаги след трансфер, ако ми изписват,де. Понякога-да, понякога-не. Всякакви вариации сме опитвали.

# 374
Точно заради имплантационните неуспехи опитай другия път фраксипарина да го почнеш от първия ден на цикъла, току виж това се окаже разковничето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт