Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 667
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Някой правил ли е консултация с д-р Блажева от Кирм Плевен?
За доц. Конова няма свободни часове за първичен преглед и се съгласих на час при д-р Блажева.
Каква сума да подготвя за изследвания (ориентировъчно, знам, че зависи от случая)? Има ли пос терминал или трябва да нося кеш?

# 436
Момичета при някоя от вас излизал ли по високо желязо и каква може да е причината?Бременна съм в 9гс2д и днес реших да си го пусна и ми излезе 25 при пеф.граница 5-24. Чудя се дали не е от някое от лекарствата, които приемам...

# 437
caprice, аз подарявам час при Конова за края на месеца, но в Пловдив, тъй като няма да го ползвам. Ако имаш интерес, пиши ми на лично Hug

# 438
Някой правил ли е консултация с д-р Блажева от Кирм Плевен?
За доц. Конова няма свободни часове за първичен преглед и се съгласих на час при д-р Блажева.
Каква сума да подготвя за изследвания (ориентировъчно, знам, че зависи от случая)? Има ли пос терминал или трябва да нося кеш?
Има ПОС терминал, аз го ползвах. Цени можете да видите в сайта на клиниката. На мен ми пуснаха изследвания за придобита тромбофилия, нк клетки и имах преглед при гинеколог  и изследвания които той назначи. Сумарно за първо посещение около 300 лева, като не пуснах всичко на място, останаха някои неща.

# 439
caprice, аз подарявам час при Конова за края на месеца, но в Пловдив, тъй като няма да го ползвам. Ако имаш интерес, пиши ми на лично Hug
Благодаря за предложението, но ще оставя друга дама да се възползва. Hug

# 440
  • София
Здравейте!

До сега бях правила само имунологични кръвни и биопсия и кариотип. И придобита тромбофилия. Нищо не излезе от всички тях.

Сега на своя глава пуснах тези за генетична тромбофилия и още не съм ги обсъждала с лекар.

Наследствено съм обременена с тромбози и емболии.

Моля за съвет и какви терапии са ви назначавали при трансфер.

Предварително благодаря! Стискам палци за всички! ❤️

# 441
  • София
И аз съм с хомозигот по PAI.
С успешната бременност бях на терапия с НМХ от деня на трансфера до 2 седмици след раждането и аспирин протект от 2 ден до около 5гс.

Преди това имам бременност с мисед в 13гс без терапия - пълно отлепване на плацентата заради хематом, който не се абсорбира.

# 442
  • София
Благодаря ти Дели!

Ако намеря изобщо фраксипарин/клексан в това време, е до теста ще намеря, надявам се. Иначе вероятно ще бъда на АП.

Да стигна до теста, пък после ще мисля.

Поздрави от мен! 🌞

# 443
  • София
От деня на трансфера.
И на мен така ми беше предписан.

# 444
"... С успешната бременност бях на терапия с НМХ от деня на трансфера до 2 седмици след раждането и аспирин протект от 2 ден до около 5гс..."

Дели, 2 ден от цикъла или?!

# 445
  • София
Да, от втори ден на цикъла бях на естрофем и ап. В 5гс почнах да прицапвам 3ч след хапче и го спрях.

# 446
Защо питам, дали от 2 ден на цикъла, това с взимането на аспирина, освен естрофем.... Дори и само взимането на аспирин на  2ден от цикъла, после след трансфер - прилагане на НМХ, леко ме обърква съпоставено с естествените опити... С тези мутации-тромбофилия и НК клетки , излиза, че при естествените опити, не прилагаме ли всички тези "мурафети", няма как да се случи... Ние трябва да си ги прилагаме, в предполагаемите дни?!... Иначе, нали не може да се случи?!... Аспирина добре.... Всеки ден, през ден.... НМХ -  евентуално тест за бременност по-рано и при обнадеждаваща стойност на своя глава клексан в дози по стари рецепти от инвитро...?! Защото да се бодем, без причина, от овулация....

Имате ли мнение по темата Simple Smile...

# 447
  • София
При естествените опити нямаш външни хормони, при ЗЕТ си само на външни хормони. Дали и как ще се случи - въпрос на добро стечение на обстоятелствата + правилна терапия.

# 448
Много момичета имат терапия при естествени опити - аспирин и/ или натаспин още преди забременяване. Това е стандартна практика. При мен аспиринът се оказа, че не е бил достатъчен и сега ще мислят лекарите как да се оптимизира. В Периода от забременяване до + тест при последната ми бременност имах ясни индикации за повишено кръвосъсирване, но засякох датите едва след като загубих бебето. Сега и небременна, и при прием на омега 3 артт ми е под Долна референтна граница.

# 449
Здравейте момичета, включвам се и аз в темата.
Излязоха ми резултатите при доц. Русев - повишена НК активност (12 при ред. до 10), повишени ТЛА (3.4 при реф.до 1.6). Предписанието е Интралипид 10 мл (преди овулация, след положителен тест и 8-9 г.с.).
ОТ АГ имам назначен Биобран заради лечение след fertility test. Предполагам при повишена НК активност не трябва да го приемам Confused?
Ако не се забременее от първия път вливките на Интралипид през 2 месеца ли се повтарят?

Допълнително ми е предписал АП и фракси/клексан. Знам, че Калчев е против АП в първите седмици на бременност.
Аз не планирам нови опити следващите 2-3 месеца, чудя се, ако сега започна АП и го спра преди следващите опити, дали ще има ефект върху ТЛА ?
Ще питам Русев, разбира се, но ще се радвам да чуя и вашето мнение Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 14:39 от Gebura

Общи условия

Активация на акаунт