Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 458
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, моля помагайте, защото много се обърках.
Бременна съм в 4 г.с.+6, миналата седмица точно преди да разбера, че съм бременна бях при доц. Русев и пуснахме имунологични изследвания. На следващия ден видях двете чертички и се върнах при него. Той ми каза, че всеки момент чака да ми излязат НК клетките и ако има нужда от вливане на Интралипид, ще ми се обади по телефона да дойда. Това беше миналата сряда! Мина цяла седмица оттогава, не се обади и аз реших, че всичко е ок, но ето че днес се оказва, че са ми излязли резултатите и имам повишени НК клетки и съответно е написал да ми се влее Интралипид веднага.
Не знам какво да правя, да ходя ли да прая тази вливка? В заключението му има някои неща, които се разминават с това, което ми каза преди и съвсем ме обърка.

# 616
Бременна съм в 4 г.с.+6, миналата седмица точно преди да разбера, че съм бременна бях при доц. Русев и пуснахме имунологични изследвания. На следващия ден видях двете чертички и се върнах при него. Той ми каза, че всеки момент чака да ми излязат НК клетките и ако има нужда от вливане на Интралипид, ще ми се обади по телефона да дойда. Това беше миналата сряда! Мина цяла седмица оттогава, не се обади и аз реших, че всичко е ок, но ето че днес се оказва, че са ми излязли резултатите и имам повишени НК клетки и съответно е написал да ми се влее Интралипид веднага.
Не знам какво да правя, да ходя ли да прая тази вливка? В заключението му има някои неща, които се разминават с това, което ми каза преди и съвсем ме обърка.

Аз при повишени НК клетки вливах имуноглобулини, но пуснах изследването при имунолозите в Надежда /там май не признават интралипида.../, от тогава само ги следим, както и други имунологични компоненти, през няколко седмици и засега са добре.

# 617

Аз бих вляла,най-малкото за да съм сигурна,че съм направила това,което зависи от мен.
Честито и успех!

# 618
По негова препоръка вливах преди трансфер, след положителен тест и живот и здраве да е в 8 г.с. отново. За мое спокойствие го направих, имам предишна загуба, каквото и да предприемете Ви желая успех.

# 619
Здравейте момичета,

някоя от вас дали е правила това имунологично-генетично изследване HLA-G, IL1A, IL1B, TNFα?
До колкото разбрах от генетика, с когото   направих консултацията, това изследване би дало информация за предразположението ми към еклампсия и прееклампсия, както и има връзка с НК клетките и това дали организмът е предразположен да отхвърли или приеме наполовина чуждия организъм?
В този ред на мисли, дали това изследване би дало и добра информация дали като цяло ще са нужни вливания с интралипид и производни?
Малко съм объркана, т. к на мен са ми назначени изследвания на НК клетки при визуализиране на плоден сак и при необходимост вливка, но няма ли да е късно? Знам, че бременността е предпоставка за тяхното активизиране, но все пак.
Ще се радвам да споделите вашия опит 🍀🙂

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 14:24 от BellAaAa

# 620
Здравейте, дали може да споделите с кой генетик се консултирахте? И къде се прави това изследване, тъй като не съм го срещала досега, а мислех, че вече съм изследвала всичко възможно!

# 621
Здравейте, дали може да споделите с кой генетик се консултирахте? И къде се прави това изследване, тъй като не съм го срещала досега, а мислех, че вече съм изследвала всичко възможно!

Изследването се прави в Геника, аз се консултирах с Димитрина Константинова (Варна) и тя предложи да го пуснем.
Надявах се да има момичета, които са го правили. 🙂

# 622
Здравейте момичета,

някоя от вас дали е правила това имунологично-генетично изследване HLA-G, IL1A, IL1B, TNFα?
До колкото разбрах от генетика, с когото   направих консултацията, това изследване би дало информация за предразположението ми към еклампсия и прееклампсия, както и има връзка с НК клетките и това дали организмът е предразположен да отхвърли или приеме наполовина чуждия организъм?
В този ред на мисли, дали това изследване би дало и добра информация дали като цяло ще са нужни вливания с интралипид и производни?
Малко съм объркана, т. к на мен са ми назначени изследвания на НК клетки при визуализиране на плоден сак и при необходимост вливка, но няма ли да е късно? Знам, че бременността е предпоставка за тяхното активизиране, но все пак.
Ще се радвам да споделите вашия опит 🍀🙂

Да, на мен ми го назначиха по повод неуспешно инвитро и имам ендометриоза. Излезе ми, че съм "Хетерозиготен генотип HLA-G Ins/Del" и в ззабележка пише така:

Коментари: Нормално протичащата бременност е състояние на толеранс между имунната система на майката и наполовина чуждия генетичен материал на плода, унаследен от бащата. Този толеранс се осигурява по различни механизми, като един от тях се контролира от протеин, нар. HLA-G. Разтворимият HLA-G протеин функционира в трофобластите, контактната зона между плода и майката. При нормална бременност HLA-G се отделя във високи концентрации и по този начин успешно подтиска отхвърлянето на плода от майчината имунна система. При ниски концентрации на HLA-G рискът от ранни спонтанни аборти и прееклампсия нараства значително.   

Генотип HLA-G Ins/Del се асоциира със синтез на HLA-G протеин със сравнително понижена концентрация и стабилност.

Предстои ми да пусна и ембриотоксини и чак тогава да се консултирам с лекаря ми, както и с доц.Русев при нужда. За момента не знам какво значи това.

# 623
Kris_ti

При мен от всички, само еTNFα е нормален, всичко останало е хетеро и 1 хомозиготен.
В моите изследвания го пише същото, но нямам идея какво трябва да правя, изследвам и лекувам.
Генетикът, който ги назначи ми каза, че TNFα се свързва с прееклампсия, а останалите със ранни загуби и лечението е едно и също, както при тромбофилия.
Ендометриозата след тези изследвания ли я откриха или и тя беше предпоставка да изследва това?
А ембриотоксините за какво се изследват? Simple Smile

# 624
Да и аз четох, че лечението е като за тромбофилия и така или иначе ми е назначен хепарин и аспирин, заради тромбофилията и някак не се притесних.
Откриха ми ендометриозата при операция миналата година (ендометриоза се диагностицира само с лапароскопия и няма подобни индикации като тези изследвания, например). Не мисля, че ендометриозата е свързана с тези неща, а по-скоро с дългогодишна естрогенова доминантност, която имам.
Но ендометриоза в някои случаи (не винаги) създава ембриотоксини, понеже самата ендометриоза представлява възпаление в малкия таз, което е токсично и може да доведе до проблеми със забременяването.

Т.е. ендометриозата беше предпоставка за изследване на ембриотоксини, а неуспешното инвитро е предпоставка за тези HLA-G и останалите.

# 625
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Да ви питам нещо.
Имам високи НК клетки,760, като горната граница е 430 🙄 Ходих при имуноложка, тя каза че щом нямам проблем със стави, зъби, не съм била болна скоро и не съм била при болен, най-вероятно е инцидент това и ми предписа Интралипид след положителен тест.Имам и ИР, каза че инсулина повече ми пречи от НК клетките.Вчера правихме второ инсе и веднага след това ми сложиха една система Интралипид.Казаха, че е препоръчително, само ако аз искам.Исках, разбира се.
Та, мога ли да си пусна ново изследване и да се надявам, че този път ще са по-ниски, щом нямам проблеми с изброените от имуноложката неща и кога?Правила съм го края на януари тази година.
Благодаря още сега, за да не спамя после!🌺

# 626
В моята терапия контролно изследване е посочено 25-30 дни след вливането, незнам дали индивидуално се преценява или е общо правило.

# 627
Аз пък се чудя само на мен ли Русев ми е предписал Интралипид само веднъж? Бях при него в 4 г.с и той беше написал в заключението след това да се направи вливка веднага. Но нищо повече. Дали е забравил да напише за вливка 7,8 седмица или просто моите НК клетки са били само малко повишени и няма нужда от 2 вливки?

# 628
cherry_blossom

И аз имам само 1 вливка от Интралипид, назначена от доц. Конова без да сме изследвали на този етап НК клетки. Писала ми е да се направи при визуализиране на плоден сак и НК клетки >15%... Притеснявам се да не е късно, писах й, но нямам отговор все още... Доста неясноти имам и почвам да се отчайвам...

# 629
BellAaAa, дано ти отговори скоро! Ужасно е с тези притеснения покрай терапии, изследвания, аз се побърках последните седмици. Колкото лекари срещнах, толкова и мнения, за всяко нещо. Дори за една елементарна фолиева киселина, която ми е на горна граница, получих 4 различни мнения.. как да знам кой да слушам? Ужасно е просто...

Общи условия

Активация на акаунт