Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 470
  • 761
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Никой не може да ти каже предварително. При мен АП се оказа излишен.

# 601
Никой не може да ти каже предварително. При мен АП се оказа излишен.

Т е. В началото започвам с фракси/клексан и след това според показателите се решава дали да се включи АП? А какво се изследва при бременност, за да се види нужен ли е?

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 23:56 от bonibon_

# 602
Здравейте,

Нова съм тук и след всичко изчетено съм объркана. Може ли да споделите мнение за следните резултати? С един спонтанен аборт в 8ма седмица съм. Заключението е, че нямам вродена тромболифия, а съм само хетерозиготен носител. Няма коментар за тези гени, отговарящи за фолиева к-на

# 603
  • София
Лилито, Имаш 4 мутации, от които 3 са хомозиготни, тоест изцяло неработещ ген, колко да нямаш тромбофилия? Две от мутациите са свързани с неусвояване на синтетични витамини от група Б - Б9 и Б12. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин и намери читав специалист, който да те проследи адекватно.
Мисед в толкова ранна седмица може да няма нищо общо с мутациите, но за следваща бременност е добре да си подготвена предварително.

Прочети първа страница на темата.

# 604
Момичета миналата година 10 март правих вливка на Имуноглоболин за ембриотоксини.Ако е вярно твърдението,че издържа една година вливката . И съм в чуденка другата седмица съм на ЗЕТ според вас трябва ли пак да правя вливка.Някоя от вас имала ли е такъв казус.

# 605
Здравейте отново от мен. Днес мина и моя трети трансфер.
Имам един въпрос - имам две мутации - Фактор 13 хетерозигот и 4G/5G хетерозигот.
Единя от лекарите, които ме следи каза, че задължително трябва да имам терапия с фраксипарин, а другия лекар, който прави трансфера ми каза, че не трвбяа да бия фраксипарин.
Вие как бихте постъпили?
Случвало ли ви се е нещо подобно?
Съжелявам, ако въпросът ми не е за тук.

# 606
Здравейте отново от мен. Днес мина и моя трети трансфер.
Имам един въпрос - имам две мутации - Фактор 13 хетерозигот и 4G/5G хетерозигот.
Единя от лекарите, които ме следи каза, че задължително трябва да имам терапия с фраксипарин, а другия лекар, който прави трансфера ми каза, че не трвбяа да бия фраксипарин.
Вие как бихте постъпили?
Случвало ли ви се е нещо подобно?
Съжелявам, ако въпросът ми не е за тук.

Лошо, че не са на едно мнение. С тези мутации е добре да чуеш поне още едно мнение. Аз също имам, но други. Като стигна до трансфер, бих проучила много внимателно.

# 607
И при мен имаше разлика в мненията, но аз взех лично решение за тромбофилията да си слушам имуниложката (доц.Конова) и да си спазвам нейната терапия спрямо моя случай, а за другото да си слушам репрудоктивния и АГ, които си гледат техните си работи. Мисля че за мен това беше най-правилното и когато единия се намесваше в работата на другия просто игнорирах мнението му.
Давам пример - имах изследвания, за които имуноложката каза, че в никакъв слувай не трябва да почвам инвитро, докато не ги коригирам и вкарам в норма, но репрудоктивния каза, че няма да пречат на процедурата и му се доверих, защото това му е специалността все пак.
Преди няколко дни АГ ми каза, че му се иска да разредя НМХ през ден, че нещо много ми идвало (без никакви изследвания), ами усмихнах се казах му "Добре докторе" и си продължих да си слагам всеки ден.
Така че за съжаление се налага да вземаме отговорни лични решения и да изберем кога и на кой да се доверим.

# 608
И при мен имаше разлика в мненията, но аз взех лично решение за тромбофилията да си слушам имуниложката (доц.Конова) и да си спазвам нейната терапия спрямо моя случай, а за другото да си слушам репрудоктивния и АГ, които си гледат техните си работи. Мисля че за мен това беше най-правилното и когато единия се намесваше в работата на другия просто игнорирах мнението му.
Давам пример - имах изследвания, за които имуноложката каза, че в никакъв слувай не трябва да почвам инвитро, докато не ги коригирам и вкарам в норма, но репрудоктивния каза, че няма да пречат на процедурата и му се доверих, защото това му е специалността все пак.
Преди няколко дни АГ ми каза, че му се иска да разредя НМХ през ден, че нещо много ми идвало (без никакви изследвания), ами усмихнах се казах му "Добре докторе" и си продължих да си слагам всеки ден.
Така че за съжаление се налага да вземаме отговорни лични решения и да изберем кога и на кой да се доверим.
За голямо съжаление от изчетеното в темите и аз това установих! Аз бих искала да се консултирам с доц. Кондова, за да ме посъветва за моята тромбофилия, може ли да ми дадете нейни координати?

# 609

Благодаря Ви за информацията.  Може би сте взели най-доброто решение!
Доц. Конова къде работи?

# 610
http://ivfpleven.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/

Това е линк с контакти на нейната клиника, която е в гр.Плевен. Има посещения в определни дни от месеца в гр.Пловдив и в гр.Бургас. Аз я посетих в Плевен, там има лаборатория в която могат да се пуснат всички нужни изследвания, освен това в медицинския център има други специалисти (ендокринолог, гинеколог, психолог), ако тя прецени че й трябва допълнителна информация, веднага ви пращат и през тях да минете. Аз съм много доволна от нашата среща. Жената изчете много внимателно цялата ми медицинска история, проведе ми много обстоен разпит, назначи ми изследвания и след 3 седмици имах подробна терапия от преди да забременея до раждането.

# 611

Това е линк с контакти на нейната клиника, която е в гр.Плевен. Има посещения в определни дни от месеца в гр.Пловдив и в гр.Бургас. Аз я посетих в Плевен, там има лаборатория в която могат да се пуснат всички нужни изследвания, освен това в медицинския център има други специалисти (ендокринолог, гинеколог, психолог), ако тя прецени че й трябва допълнителна информация, веднага ви пращат и през тях да минете. Аз съм много доволна от нашата среща. Жената изчете много внимателно цялата ми медицинска история, проведе ми много обстоен разпит, назначи ми изследвания и след 3 седмици имах подробна терапия от преди да забременея до раждането.

За съжаление ми е далече. Ще потърся специалист в София.
Благодаря Ви!

# 612

Бях чела за нея и сега, като видях линка се сетих, че е чак в Плевен. По спомен ми бяха казали, че много се чака за час при нея. Така ли е? Какви изследвания трябва да се носят? Вие какви имахте, ако не е проблем да споделите? Аз имам само от Геника от ноември 2920 г, когато ми установиха V Leiden.

# 613
Аз бях на преглед през август 2020г., като звъннах за час средата на юли. Носих всичко с което разполагам - изследване на женски хормони на 3ти ден от цикъла, генетични изследвания за тромбофилията, за щитовидна жлеза понеже съм с Хашимото, обикновени кръвни изследвания, спермограма на ММ. Назначи ми НК клетки, антифосполипиден панел, антитела за щитовидната защото моите бяха малко старички, преглед при гинеколог за микробиология, хламидия, микоплазма и уреаплазма, понеже бях след лапароскопия за премахване на тръбите през юни искаше да се провери и състоянието на яйчниците след процедурата.

# 614
Аз бях на преглед през август 2020г., като звъннах за час средата на юли. Носих всичко с което разполагам - изследване на женски хормони на 3ти ден от цикъла, генетични изследвания за тромбофилията, за щитовидна жлеза понеже съм с Хашимото, обикновени кръвни изследвания, спермограма на ММ. Назначи ми НК клетки, антифосполипиден панел, антитела за щитовидната защото моите бяха малко старички, преглед при гинеколог за микробиология, хламидия, микоплазма и уреаплазма, понеже бях след лапароскопия за премахване на тръбите през юни искаше да се провери и състоянието на яйчниците след процедурата.

Благодаря. Част от гореизброените изследвания ги имам и аз. Утре ще се обадя за час, а когато ме запишат. В момента правя стимулация по къс протокол, така че не ми е късно.

Общи условия

Активация на акаунт