Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 489
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, имам следните въпроси: Каква е давността на Fertility test/правен на 0 9.11.2020 г в Геника/? Каква е давността на АМН и NK клетки /от 05.11.2020 г/? Сигурно вече е писано, но ще съм много благодарна, ако ми отговорите.

# 586
Здравейте момичета, да питам някой скоро записвал ли е час за доц Русев и как вървят? Също така си спомням, че преди се коментираше, че доцента преглежда рано сутрин без час - дали още е така? Благодаря!

Аз на 01.02 звънях за час за доц. Русев и ми казаха, че записват часове след 17.03, та аз се записах на 25.03. Сега вече не знам как вървят. Simple Smile

Аз искам да помоля за коментар на изследването ми за NK клетки, защото пускам за пръв път и не знам какво означават стойностите.

А отдолу има коментар за самите изследвания, понеже пуснах и тромбофилия, но тя още не е излязла, та си мисля, че само следното се отнася за NK клетките, поправете ме, ако греша - "При жени в репродуктивна възраст е жалателно да са в границите от 100 до 320 броя Cells/µl и от 8 до 21% ."

# 587
  • София
Сънфлауър, всичко е наред.

Ви-то, НК-клетките и Фертилити теста отразяват моментно състояние. Ако ти трябват за започване на процедура в някоя клиника - попитай каква давност приемат в конкретната клиника.

Чери, консултирай се с генетик там, където сте пуснали изследванията.

# 588
Сънфлауър, всичко е наред.

Ви-то, НК-клетките и Фертилити теста отразяват моментно състояние. Ако ти трябват за започване на процедура в някоя клиника - попитай каква давност приемат в конкретната клиника.

Чери, консултирай се с генетик там, където сте пуснали изследванията.

Благодаря ще попитам:blush:

# 589
На мен междувременно ми излезе и изследването за тромбофилия. Може ли коментар за резултатите, тъй като има още време до часа ми?

# 590
  • София
Аз с половината на твоите мутации бях на терапия с НМХ при успешната ми бременност. Премери нивата на витамините Б9 и Б12

На мен междувременно ми излезе и изследването за тромбофилия. Може ли коментар за резултатите, тъй като има още време до часа ми?

# 591
Здравейте дами, какво мислите за тези изследвания? АГ посъветва терапия  само с АП през ден след + тест, а хематолог ме посъветва Клексан или Фракси 0.4 от + тест до 38г.с.
Случайно някой да има същите резултати и да може да сподели терапията си?
В момента планувам бременност и доста се притесних от тези изследвания и от липсата на единно мнение от хематолога и АГ.

# 592
Здравейте, може ли коментар на тези резултати

# 593
Pink.house
 Аз съм с хомозигот 4g/4g и съм на ежедневна терапия с фраксипарин, АГ искаше да я разредя през ден, но аз не се съгласих. Ако искате направете още една консултация.

Sunshine202
Антифосфолипидните тела са ви отрицателни, което означава че нямате придобита тромбофилия.

# 594
Здравейте дами, какво мислите за тези изследвания? АГ посъветва терапия  само с АП през ден след + тест, а хематолог ме посъветва Клексан или Фракси 0.4 от + тест до 38г.с.
Случайно някой да има същите резултати и да може да сподели терапията си?
В момента планувам бременност и доста се притесних от тези изследвания и от липсата на единно мнение от хематолога и АГ.

При колкото лекари отидете, толкова и мнения ще чуете.
За мен при вашите мутации терапия с АП през ден звучи меко казано несериозно.
Аз загубих бебе в началото на 8-ми месец, като от около 16та г.с. бях на 150 мг аспирин всеки ден, заради влошен кръвоток. Едва след загубата ми казаха да се изследвам за тромбофилия. Оказах се "само" с хомозигот за PAI 4G/4G, което и Вие имате.
През следващата бременност бях на Клексан 0,4 всеки ден от деня на ембриотрансфера (правих инвитро) до 24  ч. преди плановото секцио (38 г.с. + 4 дни).

# 595
  • София
Pink house,
Освен хомозигот по PAI имаш и хетерозигот по високорисков фактор 2 протромбин. При високорискови мутации освен стриктна терапия с НМХ през цялата бременност се препоръчва тя да се продължи и в постпарталния период, до 6 седмици след раждането. Виж темата за тромбофилия и потърси специалист, който да има опит в проследяване на бременни с тромбофилия - за проследяване търси АГ рискова бременност, фетален АГ, хематолог. Трябва да се следи стриктно кръвотока към плода и коагулацията на майката.

Успех!

# 596
Благодаря ви за отговорите ,  явно терапията ми от хематолога е правилна ,разбира се ще погледна и другите теми, но понеже живея в Англия ще трябва да обсъдя и с лекари тук.
Успех на всички

# 597
Дами,

Аз съм с хетерозиготи PAI, ACE и Фактор 13.

От АГ имам назначена терапия след + тест фраксипарин 0.3 всеки ден.

Не съм сигурна, че този АГ е специалист в тромбофилии и не знам достатъчна ли е тази терапия. Бях при доц. Русев, но така и не пуснах исканите от него изследвания и следователно нямам терапия от него....

Според вас назначената ми терапия адекватна ли е за мутациите ми или да търся консултация с хематолог?

# 598
  • София
Щом е всеки ден, е ок като за начало. Оттам нататък трябва да се следи кръвотока при бременност и да се регулира терапията според него и кръвните показатели.

# 599
А АП нужен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт