Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 421
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, с три неуспешни бременности съм. Първа приключила в 8 г.с., втора в 23 г.с., трета в 9 г.с. Причини: тромбофилия, повишени нк клетки обаче при последната бременност бях на терапия фраксипарин и вливки интралипид и пак мисед. След това се оказах и с голям недостиг на витамин Д и Б12 взех и за тях мерки. Чудя се дали причината може да е в мъжа ми. За съжаление на този етап отказва да си направи спермограма, защото според него всичко е наред щом забременявам буквално от един път.. Според моето АГ също няма кой знае какъв проблем щом едната бременност била продължила до 23 седмица ( бебето до последно имаше сърдечна дейност и беше добре, но имах скъсена шийка и кървене). Дали причината може да е в мъжа за мисед абортите или по-скоро тромбофилията и липсата на витамини. ??
Ембрионът е изграден от мъжката и женската клетка, ако при мъжът има проблем, то той може да се установи само със спермограма. Настоявайте мъжът ви да се изследва. Това че забременявате лесно, нищо не означава, пак може да има проблем със спермограмата.

# 646
Здравейте,
Бих искала да ви попитам дали са ви бавили изследвания в клиника Малинов и колко? Преди около 3 седмици пуснах ембриотоксини и още чакам резултати. Политиката им е доц. Русев да качва резултатите дори и когато не са назначени от него. Знам, че това изследване излиза бързо (за не повече от седмица). Започвам да се съмнявам дали не са ми изгубили пробата. Благодаря ви!

# 647
Здравейте,
Бих искала да ви попитам дали са ви бавили изследвания в клиника Малинов и колко? Преди около 3 седмици пуснах ембриотоксини и още чакам резултати. Политиката им е доц. Русев да качва резултатите дори и когато не са назначени от него. Знам, че това изследване излиза бързо (за не повече от седмица). Започвам да се съмнявам дали не са ми изгубили пробата. Благодаря ви!

И аз пуснах ембриотоксини на 01.03, на 08.03 им се обадих да подсетя, както ме бяха помолили, защото не минавам през доц.Русев. Още нищо не е качено.

# 648
Здравейте,

Обадете се в клиниката да напомните. Доцент Русев често забравя да качи резултатите... аз през ноември чаках повече от месец и чак когато се усетих да звънна, ми качиха изследванията.

# 649
Дими, Хайди е напълно права. Аз също забременявах без проблем /2пъти/, но все правех биохимични. Тогава се изследвахме и двамата от-до и се установи, че мъжът ми има лоша спермограма и ДНК фрагментацея,а аз тромбофилия. Важно е като правите спермограмата, да пуснете и ДНК фрагментацея. Не зная от къде си, но в Геника ги има в пакет и са с отстъпка. Важно е и мъжът ти да се изследва! Смятам, че не е коректно да отказва, извинявай, че съм директна, но в тази работа са двама /50:50/.

# 650
Дами, простете за лаическия въпрос. Как се изследва ДНК фрагментация при мъжа?

Аз съм с 1 мисед от преди година и половина в 9 гс, подновихме опитите преди няколко месеца, но засега успех няма... Та ще направим разширена спермограма на ММ, но искам да знам какво друго може да изследва той? Разширената спермограма дава ли достатъчно обективна преценка?

Кариотип сме правили и 2мата и всичко е ок.

# 651
bonibon_ за фрагментациите го водят SDI тест, пуска се отделно от спермограмата. Важно е да има и оценка по Крюгер от спермограмата! Успех!

# 652
bonibon_ за фрагментациите го водят SDI тест, пуска се отделно от спермограмата. Важно е да има и оценка по Крюгер от спермограмата! Успех!

Т.е. РАЗШИРЕНА спермограма не е нито едно от горепосочените така ли... Мале много съм назад с мъжите изследвания... 😔

# 653
По Крюгер само отговорите на процентите са други, т.е същата спермограма може да се чете и по Крюгер.

# 654

Т.е. РАЗШИРЕНА спермограма не е нито едно от горепосочените така ли... Мале много съм назад с мъжите изследвания... 😔

Казва се СПЕРМОГРАМА С ТЕСТ ЗА ДНК ФРАГМЕНТАЦИЯ. Дава се материал в репродуктивната клиника, а резултатът показва всичко - включително морфология по Крюгер. Разширена спермограма е с Крюгер, но БЕЗ SDI тест (ДНК ФРАГМЕНТАЦИЯ).

# 655
  • Пловдив
Alaskata, значи следващият път като правим спермограма да си искам ДНК фрагментация?Плащаме си 190лв в нашата клиника и излиза спермограма и SDI?А не спермограма и SDI отделно (100+190) Thinking
Без това последната СГ му е от септември на ММ и ще се наложи скоро пак да правим.

# 656
Alaskata, значи следващият път като правим спермограма да си искам ДНК фрагментация?Плащаме си 190лв в нашата клиника и излиза спермограма и SDI?А не спермограма и SDI отделно (100+190) Thinking
Без това последната СГ му е от септември на ММ и ще се наложи скоро пак да правим.

То SDI винаги е с разширена спермограма. Така че - да, няма нужда от SDI и отделно разширена. Ние я правихме в Надежда, щото беше по-евтино от Halo test-а в Щерев, което е същото.

# 657
Каква е цената на SDI в Надежда?

Значи, ако човек плати ДНК фрагментация - където и да избере и както и да се нарича изследването- то задължително ще се включва разширена спермограма? В действителност това не е ли много по-информативно и обхватно изследване?

# 658
Каква е цената на SDI в Надежда?

Значи, ако човек плати ДНК фрагментация - където и да избере и както и да се нарича изследването- то задължително ще се включва разширена спермограма? В действителност това не е ли много по-информативно и обхватно изследване?

Да, абсолютно. Аз съжалявам, че не започнахме направо с SDI, вместо да плащаме още спермограми преди това. Нещо межсу 120-160 лв. ми се върти, че беше. За разлика с Щерев, къзето е около 240... И после Кацаров ни го разчете.

# 659
bonibon_ 130 лв е SDI теста в Надежда.
Нещо има объркване ми се струва, Alaskata ако е удобно може ли да споделиш, какви показатели са Ви дали от SDI теста? И с д-р Кацаров сме ги обсъждали като отделни изследвания и сега и аз вече се обърках. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт