Генетични и имунологични проблеми - 17

• 51 413
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
bonibon_ 130 лв е SDI теста в Надежда.
Нещо има объркване ми се струва, Alaskata ако е удобно може ли да споделиш, какви показатели са Ви дали от SDI теста? И с д-р Кацаров сме ги обсъждали като отделни изследвания и сега и аз вече се обърках. Thinking

Здравейте, ами, като сравнявам разширената от Щерев и "Спермограма с текст за ДНК фрагментации" от Надежда, която пействам по-долу, отделните параметри, които се изследват ми изглеждат еднакви... Но за всеки случай попитайте и лекаря... Може нещо пък да не разбирам аз.

Физико-химични параметринормаОбем:4.2 мл≥ 1.5 млpH:8.2≥ 7.2ВискозитетнормаленЦвят:нормаленНаличие на желатинови конгломерати:НеНаличие на аглутинати:НеКонцентрация на сперматозоидитенормаБрой сперматозоиди:44.6 млн/мл≥ 15 млн/млОбщ брой сперматозоиди,:187.32 млн≥ 39 млнПодвижност на сперматозоидитенормаБързо подвижни (А):41.39 %Подвижни (B):16.06 %Бавно подвижни / трептящи (C):8.78 %Неподвижни (D):33.77 %≤ 60 %С добра подвижност (A+B):57.45 %≥ 32 %Обща подвижност (A+B+C):66.23 %≥ 40 %Общ брой подвижни сперматозоиди:124.06 млн

Морфология на сперматозоидитенормаКритерии:стриктниНормални форми:1 %≥ 4 %Нормални бързи:0.18 млн/млудължена глава0 %уголемена глава10 %крушовидна глава0 %малка глава45 %кръгла глава20 %аморфна глава52 %двойна глава0 %откъсната главичка0 %вакуоли в акрозомалния регион47 %ядрени вакуоли8 %малка акрозoма46 % (≤ 40 %)голяма акрозома0 % (≤ 70 %)без акрозома7 %Шийни дефектиасиметрична шийка6 %пречупена шийка2 %удебелена шийка8 %тънка шийка3 %Опашни дефектикъса опашка6 %увита опашка2 %двойна опашка2 %само опашка4 %Другицитоплазмен остатък6 %множествени дефекти65 %Оценка на ДНК-фрагментацията всперматозоидитенормаSDI тестDFI7.01 %≤ 30 %HDS10.3 %≤ 25 %Наличие на клетки в еякулатанормаКлетки на сперматогенезата:1.1 млн/мл≤ 5 млн/мл

# 661
ДНК фрагментации в Щерев са 340лв...

# 662
Здравейте пак:) Аз искам да попитам за Русев от Малинов мога ли да си запиша час с готови изследвания за Антифосфолипиден сендром и НК клетки? Тоест само да ги разчете и да ме консултира?
Thinking

# 663
Здравейте пак:) Аз искам да попитам за Русев от Малинов мога ли да си запиша час с готови изследвания за Антифосфолипиден сендром и НК клетки? Тоест само да ги разчете и да ме консултира?
Thinking

Eто ги и самите резултати. Какво мислите?

NK клетки      Профил   *   *
NK клетки %/CD3-CD16/56+      14   %   8 - 21
NK клетки абс. брой /CD3-CD16/56+      287   брой клетки   100 - 321
T лимфоцити %      69   %   59 - 85
T лимфоцити абс. брой      1438   абс. брой   720 - 2330
АЛEГРИЯ -автоматичен анализатор
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Пакет II " Антифосфолипиден синдом " разширен      Профил   *   *
ACL- screen      10.60   U/ml   < 10 отр. ; > 10 положит.
Aнти-b2GPI скрининг      10.00   U/ml   <10 /-/ отр. ; >10/+/ пол.
Aнти - Protrombin скрийнинг      2.10   U/ml   <20 /-/отр. ; > 20 /+/ пол.
Анти - анексин V - IgG      2.20   U / ml   < 5 /-/отр.; 5-8 гран.; >8 /+/ пол.
Анти - анексин V - IgM      0.80   U / ml   < 5 /-/отр.; 5-8 гран.; >8 /+/ пол.

# 664
Значи, ако човек плати ДНК фрагментация - където и да избере и както и да се нарича изследването- то задължително ще се включва разширена спермограма? В действителност това не е ли много по-информативно и обхватно изследване?

Не. Изследването за ДНК фрагментации е напълно различно от разширената спермограма. Може в Надежда да предлагат такъв пакет, но е изключение. Изследването за ДНК фрагментации показва само един параметър - % сперматозоиди с ДНК фрагментация и нищо повече. Параметрите на спермограмата са си отделно. В другите клиники са си като две отделни изследвания. Може да се направят с един материал, ако конкретната проба е достатъчна, но се плащат като 2 отделни изследвания, освен, ако няма пакет на двете изследвания в конкретната клиника.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 19:12 от Kris_ti

# 665
Здравейте!

Излезна ми положителен теста за ембриотоксини и ми е назначена вливка в имуноглобулин 5гр. Може ли малко информация, който е вливал къде, какъв препарат и ориентировъчни цени. Защото съм в малка дилема, а не искам да отлагам. Благодаря! Heart

# 666
Здравейте, може ли да ми кажете изследванията, които назначава доц. Русев на гладно ли се правят, могат ли на същия ден да се пуснат? От друг град съм и се чудя как да планирам престоя в София Thinking Благодаря!

# 667
Здравейте, може ли да ми кажете изследванията, които назначава доц. Русев на гладно ли се правят, могат ли на същия ден да се пуснат? От друг град съм и се чудя как да планирам престоя в София Thinking Благодаря!

От Репроинова ми казаха, че не е нужно да са на гладно и се правят от понеделник до четвъртък до 16ч

# 668
Здравейте!

Излезна ми положителен теста за ембриотоксини и ми е назначена вливка в имуноглобулин 5гр. Може ли малко информация, който е вливал къде, какъв препарат и ориентировъчни цени. Защото съм в малка дилема, а не искам да отлагам. Благодаря! Heart

Здравейте, вливала съм Привиген, беше около 530 лв. с вливането в Надежда за 5 гр. Вливала съм и същото количество Октагам, цената е същата. Нямах странични ефекти.

# 669
Здравейте и от мен. Аз имам нормална бременност през 2014г без никакви проблеми и живородено дете.през 2019 забременях отново,но за жалост мисед в 9седмица го видяхме а отговаряше на 6. Няколко месеца след миседа подновихме опитите и до ден днешен са неуспешни.Следим овулация,като е проследена и на ехограф и на тестове и катл цяло аз я усещам с болки в яйчниците. Ходих при Доц.Русев откриха ми тромбофилия и завишени тла. Имам терапия за след положителен тест,но пусто да остане той не идва. Сега пусках прогестерон на 21 ден от цикъла,но се оказа грешно ако е 7 дни след доказана овулация ,трябваше на 23 ден. Прогестерона ми беше 5.2 в норма ама нисък. Опитах се да обясня на доктора,че трябва да е по-висок ,но той вика да хубаво е по-висок и нищо. Чудя се кой път да хвана вече,може ли съвети за доктори е Плевен,които ще обърнат ввнимание и ще се опитат да ни помогнат

# 670
  • София
Здравейте!

Здравейте! Аз също имах ембриотоксини, след преглед при доц. Русев влях през декември 2020 г. в клиника "Малинов" Имуновенин интакт (българския продукт), който беше мисля 350 лв и платих още 100 лв за самата вливка. Не съм имала странични ефекти, всичко мина нормално, смао да знаете, че продължава поне около 4 часа вливката, защото е важно да се прави бавно. Каквото и да изберете, успех! Аз лично го поръчах от аптеката на самата "Малинов", защото иначе на свободна продажба не се намира, защото се води, че е за болничен престой и т.н. Не знам дали ми е помогнало, защото за съжаление все още не съм бременна, но поне се надявам, че не ми е навредило.... Успех желая!!! 🙏🍀🍀🍀

# 671
koko_hello, Ninfa благодаря ви!
Оказа се, че българския вариант го няма на пазара в момента. Обадих се в Малинов имат Привиген, но не ми казаха да го поръчвам предварително Grin Иначе около 520,530 лв за него + 100 лв за вливането като цена.
Дано това е причината за двата ми миседа и да помогне Expressionless

# 672
Зрдавейте! Съжалявам, ако въпросът ми е бил обсъждан, но в момента нямам възможност да проследя темата назад. Трябва да пуснем (аз и мъжът ми) изследването кариотипиране. Въпросът ми е имате ли представа в коя клиника е най-добре да се направи и къде излиза най-изгодно като цена?

# 673
Зрдавейте! Съжалявам, ако въпросът ми е бил обсъждан, но в момента нямам възможност да проследя темата назад. Трябва да пуснем (аз и мъжът ми) изследването кариотипиране. Въпросът ми е имате ли представа в коя клиника е най-добре да се направи и къде излиза най-изгодно като цена?

За най-изгодно не знам къде е. На нас ни искаха да е от Геника. Там и направихме. Чака се доста за резултата.

# 674
Vi-to, в Щерев и Надежда са най-евтини (правих го в края на 2019г и тогава поне беше така)

Общи условия

Активация на акаунт