Генетични и имунологични проблеми - 17

• 50 570
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Vi-to, в Щерев и Надежда са най-евтини (правих го в края на 2019г и тогава поне беше така)

Възможно е! Те в Геника всички цени са високи, но когато нямаш избор, ги правиш там. Тези поне са еднократни.

# 676
Доста осезаема беше разликата около 90 лв на човек по-малко платохме в Щерев, но направи проверка Simple Smile

# 677
В Щерев е 200лв за единия партньор, става за около месец. Това е информация от януари тази година.

# 678
В Щерев е 200лв за единия партньор, става за около месец. Това е информация от януари тази година.

Значи пак излиза, че е по евтино от Геника. Там е по 240 на човек и пробовземане по 5 лв пак на човек, та общо 490 лв. Ние правихме средата на декември 2020 г. Не мисля, че сега ще има разлика.
Така, че ако не и искат на жената от конкретна лаборатория, може да избере най-изгодният вариант. То и без това изследванията ще са толкова много, а и са все скъпи.

# 679
Благодаря ви за отговорите! Няма изискване за конкретна лаборатория. Проучих, че в Токуда и клиника Малинов са по 150лв на човек. Така че мисля да отидем в Токуда.

# 680
Здравейте,момичета!
Имам нужда от вашето мнение.
Предстои ми вливка интралипид утре,но някакси имам усещането,че този месец ще ми е по рано овулацията.
По принцип ми е на 16,17 ден затова и записах час за вливка за утре.
Въпросът ми е,ако вливката съвпадне а овулацията или е ден преди нея ще бъде ли проблем.
И второ-миналата седмица бяхболна.
Правих бърз тест беше отрицателен.
Имах само силна задна хрема,от която леко ми беше зачервено гърлото.
Минаха 10 дни от тогава,аз съм добре,но все още леко ми е запушен носа,на моменти.
Трябва ли това да бъде пречка за вливката,или не е проблем.
Назначени са ми 10 мл интралипид,който за пръв път ще вливам и затова имам толкова въпроси и неясноти.
Писах на доц.Русев,преди две седмици,но отговор все още нямам.
На позвъняванията ми не отговаря.
Моля тези,които имат опит и са запознати да се включат.
Благодаря!

# 681
Здравейте, как се свързвате с доц. Русев по телефона? По кое време му звъните? Ползва ли Viber или WhatsApp, където мога да му пиша и да му изпратя снимка на резултат от контролно изследване?

# 682
На мен ми е казал - да му звъня, докато вдигне, но след 17:30 - 18h. До тогава преглежда.

# 683
Здравейте, момичета,
След преглед и изследвания при доц.Русев се установи, че имам инхибиращи ембриотоксини - ще трябва да правя терапия с Имуноглобулин. Искам да попитам има ли някоя от вас успешно забременяла след вливки?
Благодаря Hug

# 684
Здравейте,

Преди година бях при доц. Конова и ми изписа Интралипид преди трансфер и след + тест вливка на гама глобулин.Четох че има странични реакции от гама глобулина и нз, не е ли опасно да се прави при евентуална бременност.Тък като ми предстои ЗЕТ се чудя дали да не си направя вливка сега - дали ще има смисъл и колко време е ефективен този гама глобулин?Нямам изследвания за ембриотоксини, а само за НК клетки които са леко завишени.

# 685
Здравейте, миналата седмица пусках изследвания в Бодимед, назначени от д-р Сигридов, заради мисед аборт. Част от тях бяха имунологични и сега гледам резултата за АНА:        референтни
  Antinuclear antibodies (ANF)   S        1:160            1: < 80

Titers from 1:160 upwards can be regarded as one possible diagnostics criterion for systematic lupus erythematodes. This finding, however, can also be observed in other
autoimmune disease like myositis. Relevant target antigens for this pattern are dsDNA, SSA, SSB and nucleolare antigens.
In case of suspicion of myositis we recommend a myositis blot.

Някой има ли идея какво означава?  Доколкото разбирам са завишени, има вероятност за някакво автоимунно заболяване, като лупус. Дали може тези антитела да са атакували ембриончето? Имах вливка Интралипид преди трансфер и кортикостероиди пиех.

# 686
Coolito, няма риск от вливането на гама-глобулини при бременност, напротив те модулират имунната система и подпомагат на тялото да приема ембриона, който е чужд за нас в началото.
Nia, по принцип наличието на повишени антинуклеарни антитела се асоциира с автоимунно заболяване, но далеч не е необходимо да се прояви. Според мен направи една консултация с имунолозите в Надежда и ако ти препоръчат вливка на имуноглобулини - направи я. Аз правих в 4- 5 г.с. и от тогава през няколко седмици пускаме контрола. Желая ти от сърце следващата бременност да е успешна и до финал 🤗

# 687
Шели, благодаря ти за отговора. Аз всъщност затова се махнах от Надежда, тъй като не се обръщаше внимание на имунологичните проблеми...Имах няколко опита там без имплантация, отидох в друга клиника и стана от първия път, така че не бих се върнала там...Даже вече 5 месеца чакам за коментар от Стаменов и не се обаждат, много съм разочарована!

# 688
Шели, благодаря ти за отговора. Аз всъщност затова се махнах от Надежда, тъй като не се обръщаше внимание на имунологичните проблеми...Имах няколко опита там без имплантация, отидох в друга клиника и стана от първия път, така че не бих се върнала там...Даже вече 5 месеца чакам за коментар от Стаменов и не се обаждат, много съм разочарована!
От Стаменов аз също не съм доволна и доста отдавна се преместих, но поддържам контакт само с имунолозите директно, доцентката е много отзивчива и снема много подробна анамнеза, за нея не е проблем  че съм пациентка на друга клиника.

# 689
Здравейте. Готвя се  за ЗЕТ през лятото - 6 години, след като сме пускали генетични и имунологични изследвания, назначени преди първото ни инвитро( неуспешно). За генетичните знам, че са до живот, но за имунологичните, не знам с каква давност са. Нашите са от 2015г. Трябва ли пак да пускам имунологичните изследвания? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт