Второкласници.Тема 1.

• 36 880
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
  • Където морето целува небето...
От книгите за училище хареса приказките на Елин Пелин. Взехме ги на издателство Златното пате. Имаше доста странни за него суми, но въпреки това много ги хареса и прочете книгата страшни бързо. Няколко приказки, които са му фаворити, всеки ден разказва на приятели и роднини. Елин Пелин определено го впечатли, за разлика от Бисет, който "върви" страшно мъчно у дома.

# 136
  • Варна
Бисет?
Ние нямаме Елин Пелин в списъка, но той е доста сладкодумен разказвач, така че може би наистина би му харесал. Да взема да му предложа Ян Бибиян в космоса, както е на космическа вълна току виж се впечатлил. Мъка е при нас, не ще да чете и това е!

# 137
Аз прочетох на моята дъщеря Ян Бибиян и много ѝ хареса. После зачетох Ян Бибиян на Луната, тъй като и тя е на вълна Космос. Имаме енциклопедия, която с удоволствие чете сама.  Оказа се, че Ян Бибиян на Луната я разочарова, тъй като постоянно ми обясняваше, че това или онова не е вярно. Опитах се да обясня, че книжката е писана преди човек да отиде на Луната и, че е измислица, но стигнахме до там, където се казва, че в Космоса през ноща Слънцето не свети и това я накара да се откаже от книгата.
Иначе от списъка като втора книжка ѝ дадох А. Каралийчев Приказен свят, имам трите Тома от моето детство, но нещо приказките не ѝ допаднаха и се отказах. Реших и ѝ дадох сборник съставен от А. Каралийчев с български народни приказки и ги чете с любопитство, но ако аз не ѝ кажа да чете сама не посяга.
Единствените книжки, които чете сама с удоволствие и често си ги препрочита, са различните детски енциклопедии. Дори виждам, че знае много неща, които аз съм забравила.

# 138
Точно това щях да напиша и аз. Моята енциклопедии чете най-много, но сега не сме у нас и тук нямаме такива. Сега предимно глупости в ТикТок чете.

# 139
Книги, които дъщеря ми си е записала в дневника като любими, цитирам: Вълшебникът от Оз, Пипи, Доктор Дулитъл, Патиланци, Руски приказки от Пушкин, Приключенията на жабчето Кваки, Хари Потър, Крокодила Гена, Незнайко, Приказки на А. Каралийчев, Хайди, Лейди и Скитника. Нелюбими: Ние, врабчетата.
В момента чете Хари Потър и нечистокръвният принц и Езоп успоредно.

# 140
  • пловдив
Здравейте, нашата дъщеря още е на втората книга - Пипи дългото чорапче. Вече й остава по-малко от половината, но ми прави впечатление, че все още не чете гладко. Вашите деца как са в това отношение?
Притеснявам се, да започне втори клас така. Имам спомен, че госпожата беше споменала, че до края на първи клас трябва да четат гладко и с разбиране.

# 141
  • Варна
И моят не чете гладко. Не срича, но и не чете гладко
Хари Потър за първокласник? Уау, направо съм втрещена Simple Smile моят види ли толкова дебела книга просто ще откаже да я отвори. И сериозно ли толкова много книги са прочели децата  ви? В нашия читателски дневник фигурират само басните на Езоп. Остават още три приказки докато приключи Приказки и картинки. За книги от рода на Пипи дори не мога да си помисля, отделните глави са много дълги, абсурд да прочете цяла глава наведнъж. А ако чете на части не съм убедена, че изобщо не помни какво е прочел и ще навърже историята.

# 142
В читателския дневник записваме само книжките, които е прочела сама. Иначе чете все по-добре, но все още не чете гладко. Това не ме притеснява, ще се научи. Важното е, че чете и след това може да ти го разкаже, аз я стимулирам да ми разказва, за да се отпусне и после да ѝ е по-лесно.
Иначе има много книжки, които аз съм ѝ прочела или двете заедно, т.е. тя абзац, след това аз и така.... По този начин прочетохме много книжки, между които и първите две на Хари Потър. Обаче първо беше гледала филмите. За тях разбра от по-големи деца в парка... Ако я питаш и тя ще каже, че Хари ѝ е любимата книги, но тя не се брои към прочетените от нея. През лятната ваканция успя да прочете сама Мечо Пух и сега чете Ангел Каралийчев. Като гледам, както вървят нещата най-много да прочете и Патиланци.

# 143
  • Където морето целува небето...
Бисет?
Ние нямаме Елин Пелин в списъка, но той е доста сладкодумен разказвач, така че може би наистина би му харесал. Да взема да му предложа Ян Бибиян в космоса, както е на космическа вълна току виж се впечатлил. Мъка е при нас, не ще да чете и това е!

Небивалици на Доналд Бисет. Много "интересно" четиво. За мен е странна, на детето видимо не му харесва и върви много бавно. Госпожата каза, че е застъпена в читанките и затова я дава...

# 144
  • shumen
Моя не срича„но и не чете гладко.Има думи„който среща за първи път и ме пита какво означават.
Мама Сузана моя сам пожела и първо прочете Небивалици„но никак не му хареса.След това прочете Хитър Петър и нея я хареса много и бързо я свърши.Днес приключи и с Приказки на народите.Сега мисля да му предложа Басните или Български народни приказки.Пипи не мисля да му я предлагам въобще.

# 145
Баткото ни (10г10м) не чете гладко, въпреки че все пак е прочел някакво количество книги Sad.
Малкият не се впечатли от Хитър Петър, защото помни батко му като я е чел на глас. Аз се радвах, че е разбрал и помни прочетеното. От втората книга, която започна, това се оплаква, че не запомнял. Книгата е „Приятелите горанчетата”. Преди време съм чела отзиви съм я купила антикварна, но децата все не искаха да им я чета.
Малкият спомена „Малкият Никола” и сега съм му я взела, да видим дали ще го грабне. Хубавото е,че иа много книги от поредицата.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 11:01 от gingerina

# 146
  • На морето!
Впечатлена съм какви обемни книги четат децата. Моята госпожица не е чела нищо над 100 страници все още и предпочита приказки и къси разкази. Чете гладко и артистично, но предимно на глас.

# 147
Все по-гладко чете моята дъщеря, но не изразително. Хубавото е, че разбира прочетеното. Плаши се от дебели книги. Днес ѝ предложих Пипи (изданието е от моето детство, повече ми харесва от това, което имаме от кака ѝ). Учудих се, че ѝ хареса, увлече се, а преди не искаше да я чете, че била дебела книжката. Явно има значение външния вид на книжката. 😂

# 148
  • Пловдив
Наистина има значение според мен шрифта,картинките,големината на книгата.Преди години книгите бяха подшити и можеше спокойно да ги отвориш и четеш.Преди няколко години една книга ми се разпадна буквално на съставни листове преди още да прочета на детето и половината .Уж много издателства ,но като че ли отбиват номер.Как да грабне вниманието на детето и да остане в съзнанието му като приятен спомен от детството в зрелите му години май никой не се замисля.

# 149
И аз където мога, предлагам стари издания от моето или на мъжа ми детството. Наистина по-качествено ги правеха. Отделно колко книжки има с разни грешки. Вече се чудя на кое издателство са най-читави книжките 🙄 Особено ме дразнят разните изядени запетаи и пълни членове. Уж тепърва ще ги учат децата - ми те някои книги ще ги объркват 🤨

Общи условия

Активация на акаунт