Второкласници.Тема 1.

• 36 875
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Аз на моя му дадох на чете Приказки и картинки на Сутеев. С изключение на първите две не са от най-кратките, а са интересни, забавни и по мое мнение се четат лесно. После може да го пробвам с народните или Хитър Петър.

# 121
Моят син чак поръчал на баба си за рождения ден да му подари "Ние, врабчетата" - единствената книга от списъка, която нямал вкъщи. Не че напредва много бързо с четенето, но явно има някакви планове да чете детето😊 Иначе като го слушам някой път как чете - голямо вживяване е - сменя гласа, променя интонацията при репликите на различните герои в приказките...И все си чете на глас всичко. Вашите деца четат ли така или си четат тихичко на ум?

# 122
Моето чете на ум обикновено, но ако случайно се зачете в тези книги, които ги дават препоръчителни за след първи клас, искам да ми чете на глас, защото имат доста непознати думи, а тя чете бързо и не прочита думите хубаво.

# 123
  • shumen
Моето чете на глас,за да го чувам какво чете.

# 124
Моята чете на глас. Госпожата така препоръча още докато бяха на училище. А и аз искам да слушам как чете.

# 125
  • Пловдив
Здравейте.Вие с какъв шрифт подбирате книгите ? Днес например реших да търся книгата Пет приказки на Валери Петров,че е от задължителните.На издателство Пан шрифта беше ситен и с някакви завъртулки че според мен ще е изморително за четене.На другото издателство пък голяма колкото тетрадка голям формат и доста тежка.Май не са помислили че буквите трябва да са по-големи и книгите по-кратки ,а и все още да имат картинки.Вие как мислите ?

# 126
  • Варна
Гледам да са сравнително големи букви и не се съобразявам със списъка.

# 127
  • shumen
Гледам да са с големи букви.
И най после измислиха нещо смислено.От Септември да са в класните стаи.

# 128
И аз гледам с по-едър шрифт да са книжките.
Дано няма промяна и септември да са в класните стаи.

# 129
Аз се отчаях и ще се радвам да чете каквото и да е.
Четеше Хитър Петър, ама толкова трудно, единия път ми направи една нервна криза, как трябвало да чете и колко трудно му било. И го оставих. Баща му пробва да ги подкупва с пари (колкото и да е тъпо, но не се намесих). И понеже предложи доста пари, това малкото като се амбицира за два дни допрочете книгата. Четеше с много малки почивки, даже не знаех, че е способен толкова да стои на едно място. И като го разпитах после, поне всичко беше разбрал и запомнил. После започна втора, но дали защото му мина ентусиазма или наистина му е трудна книгата, се спря. Питаше ме за "Малкият Никола". И днес ще получа антикварна първата книга от поредицата и да видим.

# 130
Моята дъщеря изобщо не чете книги и не я и карам. По цял ден е навън с децата. Та тя едва намира време да яде.

# 131
  • shumen
Моя чете на обяд обикновенно у дома и в занималнята.

# 132
С нормален шрифт са книгите, не голям, а с такъв, с какъвто и аз чета. Още влачи басните на Езоп - на около 100стр е, остават му 40  някъде. Ама и те са си скучновати и за мен. После да видим какво ще грабне. Колкото прочете - толкова, все е файда 😉 Това му е втората книга за ваканцията.

# 133
  • Пловдив
А бихте ли се похвалили с конкретни заглавия и издателства на книги , които са предизвикали интерес в децата ви и са станали любими ?

# 134
  • shumen
Моя хареса Хитър Петър.

Общи условия

Активация на акаунт